Od 5. oktobra do 16. novembra 2018. očekuje nas period retrogradne Venere.

Venera će započeti svoj retrogradni hod u znaku Škorpije, da bi se vratila u Vagu, u kojoj će biti retrogradna od 31. oktobra do 16. novembra 2018.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Venera u Škorpiji je u nepovoljnom dostojanstvu i pored toga, njena retrogradnost još više pojačava nepovoljan uticaj. Zbog toga, mogu nastati ozbiljni problemi zbog esktremnog i opsesivnog izražavanja osećanja, ljubomore, kao i težnje za kontrolom i moći! Sve preko ljubavi, veze, partnera i novca.

Biće maksimalno naglašena emocionalna osetljivost, tako da će i najsitnija reč ili totalno nevažan gest, narušiti emocionalnu stabilnost i pokrenuti potrebu za provociranjem i peckanjem, manipulativnim i skrivenim radnjama, jer retrogradni hod Venere počinje u Škorpiji. Čuvajte se destrukcije i negativnih osećanja posebno u fazama povlačenja.


Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo životPročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji


Ovaj period najviše je značajan za osobe koje imaju natalne planete na početku Škorpije, Bika, Lava i Vodolije, kao i na kraju Ovna, Vage, Raka i Jarca. Takođe, i osobe koje su rođene u znaku Bika i Vage, jer Venera vlada ovim znakovima.

Ako imate želju da razrešite i okončate svoju vezu, u periodu retrogdardne Venere u Škorpiji i Vagi, najbolje je da to ne radite u ovom periodu.

Do ljubavnih i emotivnih kriza dolazi zbog iskrivljenog pogleda na odnose i pogrešnih pretpostavki. Izgubljene ljubavi se mogu vratiti u periodu retrogradne Venere, ali zbog iskrivljenog pogleda, kao i položaja Venere u Škorpiji, pitanje je koliko će to biti dobro za budućnost.


Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji, vrtlog uzavrelih strasti se otvara


Možda ćete ponovo pokušati ono što je ranije propalo, ali drugo je pitanje da li ćete uspeti i koliko će to biti dobro.


Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine


Venera je odgovorna za emocionalne veze, ljubavne odnose, materijalne vrednosti, umetnost, harmoniju i sklad. Njen cilj u retrogradnom periodu je da se sva ova pitanja ponovo preispitaju.

Da li je on (ona) baš osoba za mene? Da li sam srećna pored njega (nje)? Da li radim nešto pogrešno kada su materijalne vrednosti i novac u pitanju? Koliko moje ponašanje utiče na probleme u vezi u kojoj se nalazim? Da li je naše prijateljstvo iskreno?

S obzirom na to da će Venera započeti retrogradni hod u Škorpiji, ovo neće biti samo period disharmonije, već i mogućnost pronalaženja korena problema u oblastima života za koje je nadležna Venera.


Pročitajte i ovo: Mars u Vodoliji donosi iznenađenja i neočekivana dešavanja


Ono što nam je izgledalo prijatno i lepo, iz nekog razloga prestajemo na takav način da posmatramo i počinje da nas iritira i nervira. Govorimo o retrogradnoj Veneri u Škorpiji, pa može i da se ogadi, zamrzi ili što bi rekli, da dogori do nokata, pa se pojavljuje i želja za odbacivanjem.

Možete početi od najjednostavnijeg, na primer, konačno da bacite majicu koja je od toliko nošenja već davno izgubila boju i stanjila se na rukavima, gde su smešteni laktovi, a od koje niste nikako hteli da se odvojite. Čak vas ni moljci nisu mogli odvojiti od te majice.

Veza u kojoj se nalazite, a u kojoj već dugo oklevate, jer se sve vreme pitate da li da ostanem sa njim, verovatno dolazi do samog kraja.


Pročitajte i ovo: Saturn u Jarcu, od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine


Ne zaboravimo da će retrogradna Venera u Škorpiji biti i u nepovoljnim aspektima sa Marsom u Vodoliji i Uranom u Biku, što još više naglašava probleme i raskide.

U periodu retrogradne Venere, emocionalna pozadina je nestabilna, što se manifestuje kroz ljubavne i partnerske krize (Škorpija). Ova emocionalna nestabilnost sa retrogradnom Venerom u Vagi prenosi se i uopšte na druge ljude. Možete biti prisutni i aktivni u društvenom životu sa retrogradnom Venerom u Vagi, ali ćete se osećati nezadovoljno ili ćete, bez obzira na fizičku prisutnost, biti odsutni. Venčanja nisu preporučljiva sa retrogradnom Venerom u Vagi.

Dolazi do razočarenja u partnera ili vezu, čak i zbog neke sitne stvari, a ako započinjete vezu u periodu retrogradne Venere, najverovatnije da neće doći do stabilnog odnosa i željenog rezultata.


Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi


Emocionalna pozadina može biti slomljena, a zbog prirode znaka Škorpije može doći do povlačenja, kao i skrivenih radnji, što će se nepovoljno manifestovati, kako na ljubavni, tako i na društveni život.

Rastojanje sa najbližima može da se povećava i teško je doći do osobe. Vi ćete se sve više zatvarati, a drugi vas neće razumeti.

Ovo je, takođe, nepovoljan period za započinjanje finansijskih odnosa, kao i poslova u kojima je potrebno ulaganje novca. Nema potrebe da u ovom periodu kupujete skupe i vredne predmete i poklone, nekretnine ili nameštaj.


Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka


Potrebno je odložiti odlazak kod plastičnog hirurga i kozmetičara, kao i novčane zajmove i pozajmice. Ne treba se baviti velikim finansijskim investicijama.

Stalno nedostaju novčana sredstva da bi u potpunosti zadovoljili svoje potrebe.

Ali jaka želja da razrešite materijalne i finansijske poteškoće može biti i pokretačka snaga. Neko će je ipak iskoristiti!

Bolesti bubrega, grla, štitne žlezde, kože, kao i ginekološke bolesti se za vreme ovog perioda se mogu povećati.


Pročitajte i ovo: Južni Mesečevi čvor i karma predaka


Ovo je nepovoljan period za pokretanje poslova koji su povezani sa Venerom: cveće, kozmetika i preparati, saloni za ulepšavanje, trgovina lepim predmetima i garderobom, hrana, menjačnice, moda, umetnost i muzika.

U poslednjim danima oktobra i početkom novembra, retrogradna Venera napraviće nepovoljan aspekt sa Uranom u Biku. Ovde su moguća neočekivana razočarenja i finansijski problemi. Mnogi će se osećati napeto, nemirno i nezadovoljno.

Međutim, Venera koja kreće svoj retrogradni hod iz Škorpije, može biti zadovoljena ako dozvolite sebi da se okrenete svom unutrašnjem svetu, da bi u njemu prvenstveno stvorili harmoniju. Tek onda možete dobiti priliku da obnovite neke odnose sa bliskim ljudima. Ako ne stvorite unutrašnju harmoniju u sebi, onda ćete imati malo izgleda da obnovite nešto što je ipak već odavno počelo da truli i propada.


Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac, lavljeg srca


Ipak, odložite važnu i konačnu odluku za ona pitanja gde je nadležna Venera, bar do momenta kada ona bude opet krenula direktno.

U ovom periodu je najbolje da se povučete, čitate svoju omiljenu knjigu ili gledate omiljenu seriju. Idite sami na odmor, izlete ili putovanja i isključite telefone koliko je to moguće. Možda će ovo biti i jedan od puteva da bi mogli ponovo da ocenite neki odnos sa osobom koja vam je bliska.

Vreme je da shvatite čega treba da se odreknete u vezi i na čemu bi trebalo da istrajavate. Prodajte nepotrebne stvari ili rešavajte neka pravna pitanja iz prošlosti, posebno kada retrogradna Venera bude bila u Vagi.


Pročitajte i ovo: Hiron, izvorište najvećeg bola i tačka isceljenja


Oslobodite se nepotrebnih stvari iz vaših ormana, plakara i garderobera.

Kada retrogradna Venera bude prolazila Škorpijom, bićete mnogo inertniji, ali i pod tenzijom. Dok se bude vraćala kroz Vagu, imaćete potrebu da budete aktivniji, ali biće problema sa samim delovanjem i akcijom u domenu pitanja Venere.