Predstojeća 2020. godina biće karakteristična po tome što ćete morati jasno da postavite stvari na svoje mesto, posebno kada je reč o partnerskim odnosima.

Takođe, ovde treba dodati i okolnosti, koje uključuju i druge učesnike. Dakle, tranzitni Jupiter kroz znak Jarca, biće u vašem prirodnom sedmom polju.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Dosta je bilo samovanja! Ali, ovo nije i vreme bajki. Jeste da tranzitni Neptun još uvek povoljnim aspektom utiče na vaš znak, ali maštu, ipak, ostavite za neke trenutke samoće.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Jupiter u Jarcu, u vašem prirodnom sedmom polju, traži da budete potpuno prisutni, stvarni i realni u odnosima sa drugim ljudima. Međutim, ovaj trigon Neptuna će se osetiti sve do 2021. godine, tako da vas kreativne sposobnosti neće napuštati. Ali, ne žrtvujte interese da biste nekom udovoljili!

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Ulaskom u vaše polje partnerstva, Jupiter će doneti suočavanja sa konkretnijim koracima u ovoj sferi. Zbog toga, ovde će biti potrebno ozbiljnije preispitivanje. Važno je da ne činite ništa „radi reda“ ili samo zato što to neko drugi očekuje od vas.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Najvažnije područje biće odnosi, interakcija, društveni kontakti i saradnja. Poruka za 2020. godinu: „Ne smete nikako da ostanete sami!“

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Zbližavanje tranzitnog Plutona i Jupitera u Jarcu u vašem prirodnom sedmom polju pojačaće intenzitet partnerskih odnosa i držaće ih u fokusu. Ovo je vreme odlučnosti u vezama i odnosima. Može ukazati kako na fatalne susrete, tako i na krize ili završetke. Međutim, uspostavljanje ravnoteže između vaših ličnih interesa i interesa partnera biće važna tema u 2020.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu sekstil Mars u Škorpiji, ljubavna priča sa đavolskim žarom

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Saradnja i harmonizacija ciljeva je osnova svakog odnosa, a samim tim i vaše budućnosti u 2020. Rast će biti povezan i uslovljen prisustvom i učestvovanjem drugih. Ovo ne znači da trusno područje ne može biti emotivan život, jer opozicija tranzitnog Jupitera prema vašem znaku ne isključuje nenadane preokrete.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Neki od vas će po svaku cenu hteti da se susretnu sa matičarem ili da definišu sve odnose u kojima se nalaze. Drugi mogu lako pasti u iskušenje da starog partnera zamene za novog.

Pročitajte i ovo: Dolazi do bolnog prevrata – materijalne veze se razaraju, duša traži duhovni smer

Nemojte stvarati prilike da previše diskutujete i raspravljate sa partnerom o njegovom (njenom) društevnom položaju, statusu i reputaciji. Partner će želeti da njegovo mišljenje za vas bude zaista važno.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Tranzitni Pluton i dalje pravi opoziciju na vaš znak, što zahteva samokontrolu i potpunu svest o unutrašnjim snagama. Jedna od poteškoća ovog aspekta je što može da pokrene sukobe sa uticajnim osobama. Ako dođe do sukoba u odnosima, oni mogu lako preći u fazu osuđivanja i zato budite oprezni, diskretni i strpljivi.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Ako ste sami ili želite da ozvaničite vezu, trebalo bi na to dodatno da obratite pažnju. Kada govorimo o poslu, ovo je pravo vreme za nove incijative, za realizaciju partnerskih poslovnih projekata, za konsultanske aktivnosti, privlačenje klijenata i reklamiranje u javnosti.

Pročitajte i ovo: Mars u VII polju – interakcija sa partnerom i širim okruženjem

Tranzitni Saturn polako napušta vaše prirodno sedmo polje, pa ste verovatno neke od najvažnijih lekcija već dobili, ako ste imali dovoljno otvorene „antene“. Dakle, sad je vreme da primenite znanje na osnovu dobijenih lekcija i iskustava. Oni koji su rođeni u poslednjoj dekadi Raka još uvek mogu osetiti nepovoljan uticaj ovog tranzita.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

Koliko god cenite i vrednujete privatno okruženje i svoju intimu, biće isto tako potrebno da izađete među ljude i u spoljašnji svet da biste se povezivali sa drugima. Emocije i mašta jesu deo vašeg postojanja, ali ipak ne izlazite u svet, ako niste spremni da uključite i razum. Biće potrebno da spojite i integrišete ove dve suprotnosti.

Severni čvor se premešta u Blizance i u vašu prirodnu dvanaestu kuću. Ovo može biti dobro za sve one koji se rečima izražavaju na umetnički način, koji koriste misli i ideje za kreativne poduhvate, učenje duhovnih i meditativnih tehnika, tumače snova, istraživače.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Nemojte samo dozvoliti da vas ovaj „nevidljivi“ svet udalji od svakodnevnice. Biće potrebno i da se oslobodite nekih starih navika u poslovnim aktivnostima, koje ometaju i koče dalji rast.