Pripadnike znaka Raka u 2018. očekuje mogućnost emotivnog sazrevanja, s obzirom na to da će se tranzitni Saturn u Jarcu kretati kroz vaše sedmo prirodno polje. Samo, ovakvo sazrevanje dolazi najčešće kroz bolne emocije.

Neće biti lako doći do nekog uspeha. Bićete primorani da odbacite emotivne snove i sopstvenu maštu, jer naredna godina zahteva mnogo više razumnosti kada su u pitanju partnerski odnosi.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Samo hrabri mogu da se uhvate u koštac sa preprekama i problemima u partnerskim odnosima, dok će se manje hrabri još više povući u svoju rakovsku ljušturu. Oni će odbiti da priznaju prisutnost problema u vezama i partnerskim odnosima.

Imaćete problem da ispratite svoje instikte kada se budete bavili spornim pitanjima iz ljubavnog života. Neke pripadnike Raka očekuje i problem da sponatno izraze svoja osećanja, kao i raspoloženje zbog prisutnog straha i blokada. Strahovi i blokade su povezani sa nekim dešavanjima iz prošlosti. Ali, ipak, potrudite se da zadovoljite onog koga volite. Sa tranzitnim Saturnom u sedmom prirodnom polju, samo „izabranici“ ovog znaka mogu očekivati čvrsta i konkretna rešenja u partnerskim odnosima.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2018

Laka ljubavna afera je moguća, ali samo iz razloga da biste osnažili svoje samopuzdanje. Oni koji će započeti neku novu vezu u 2018. imaju male izglede da veza ostane stabilna i trajna.

Ako ne želite sukobe i svađe, posebno u prvoj polovini godine, morate pokazati više strpljenja i otvorenosti za komunikaciju. Rak je veoma osetljiv i emocinalan znak i sve će ovo biti kombinovano sa ranjivim i impresivnim karakterom.

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop 2018

Potrebno je više da se pojavljujete na javnim mestima i upoznajete ljude. Proširite svoje horizonte i komunikaciju, jer će tranzitni Jupiter u Škorpiji, ipak, sve do novembra, praviti povoljan aspekt na vaš znak. Ako se ne budete povlačili pred preprekama i problemima, koje ćete imati u partnerskim odnosima, onda se možete nadati da vam se i neka nova i druga vrata otvore.

Pročitajte i ovo: BIK godišnji horoskop 2018

U letnjem periodu mogli biste da imate moto: „Lakše je da se razbije, nego da se gradi.“

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2018

Uz malo sreće sa ovim Jupiterom, moći ćete dočekati kraj 2018. bez značajnijih finansijskih dugova, ali pazite da na sebe ne preuzmete previše obaveza. Razmišljajte o kupovini stana ili kuće, posebno do novembra, dok Jupiter bude povoljno aspektovao vaš znak.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2018

katie-treadway

Neki će u sebi probuditi određeni dar za posao, posebno od novembra 2018. kada Jupiter bude prešao u Rakovo šesto prirodno polje. Od ovog perioda počinje i povoljniji period za poslovni život. Neki pronalaze posao koji im odgovara, a drugi uvećavaju prihode kroz posao koji rade.

Nemojte dozvoliti da budete pod uticajem drugih, jer je i ovo jedan od faktora koji može nepovoljno uticati na ljubavni život.

Prva polovina godine može doneti nepotrebne troškove, ali pojedini pripadnici vašeg znaka mogu očekivati prihode od nekretnina, kao i od nasleđa.

Nemojte se oslanjati na savete koji dolaze iz spoljašnjeg okruženja, već pokažite više nezavisnosti. Na taj način imate veću šansu da ne napravite grešku u izboru. U septembru i oktobru ne pozajmljujte novac, jer ga u suprotnom nećete lako vratiti.

Na leto ćete se suočiti sa potrebom za odlukom u kojem smeru bi trebalo dalje da idete – kako u ljubavi, tako i u karijeri. Pojedini pripadnici vašeg znaka odlučuju da im dosadašnji hobi postane izvor prihoda. Biće neophodno od početka godine raditi na poboljšanju talenata i sposobnosti, ako očekujete da izgradite neko temeljno uporište u poslovnom životu i karijeri.

Ne otkrivajte svoje tajne, ali ni planove, posebno one koji su povezani sa profesionalnim aktivnostima, jer će ih iskoristiti vaša konkurencija.

Photo by Becca Tapert on Unsplash

Postoji mogućnost da sretnete neke ljude iz prošlosti koji vam mogu doneti nešto novo, pa i korisno za život.

Glavne promene treba očekivati u porodici i bliskom okruženju, kao i u partnerskim odnosima. Neke preprke mogu doći sa strane i pokvariti harmoniju u bliskom okruženju. Na putu rođenja i smrti, doći će do novih dopuna i smanjivanja porodičnog kruga.