Godinama unazad osećate da morate nešto da promenite i ovakva atmosfera se nastavlja i u narednoj godini, jer Uran u Ovnu i dalje kvadratira vaš znak.

U svakom trenutku, morate biti spremni na promene koje mogu biti iznenađujuće i neočekivane. Slično kao kada zaspete u jednom krevetu i probudite se ubrzo u nekom drugom.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Promene se mogu manifestovati na posao, porodicu, emotivne odnose, mesto boravka i stanovanje. Potrudite se da ovakve situacije preokrenete u sopstvenu korist. Dakle, potrebno je da prihvatite novonastale okolnosti.

Tranzitni Uran u Ovnu se odvija u Rakovoj prirodnoj desetoj kući. Morate sebe da fokusirate na promene. Potrebno je da budete hrabri i da se suočite sa svakom vrstom promene na koju nailazite. Nemojte se povlačiti pred promenama što je za vas karakteristično. Što se više budete povlačili i što više budete odbijali promene, veći je i stres koji ćete proživljavati.

Neke Rakove očekuju promene u planovima za budućnost, a da li će se one manifestovati kao napetost i neprijatna iznenađenja, zavisiće od toga da li ćete se prepustiti ovim jakim vetrovima.

Ako dozvolite uzbuđenju da vas pozitivno stimuliše, onda ćete uraditi dobru stvar. Međutim, ako se uplašite, onda ćete se povući pred svakom promenom i novinom osećajući konstantno unutrašnji nemir.

Potrebno je da odbacite neke navike i tradicionalne porodične forme. Ako prihvatite brzi tempo koji se nameće, a to znači ići u susret novom i drugačijem, onda ćete moći na krilima brzih vetrova da se krećete ka ciljevima koje ste sebi postavili. Oni vas neće onda udarati i prisilno bacati.

Mogućnost preseljenja i promene mesta boravka, osamostaljivanje, raskid veze koja vas je gušila, novi početak.

Pluton u Jarcu je već nekoliko godina u opoziciji sa vašim znakom i ovaj uticaj se nastavlja i narednih godina. Potrebno je uskladiti porodičan život sa karijerom i profesijom. Imate osećaj kao da na ovoj klackalici niste u stanju da pronađete pravu meru. Zbog toga se osećate nezadovoljno, jer ne možete postići sve ono što biste želeli u porodičnom i privatnom životu zato što ste pod pritiskom posla i profesije.

Ne plašite se snage partnera i ne povlačite se pred njegovom snagom. Budite emotivno otvoreni, jer samo na taj način ćete njegovu snagu pretvoriti u svoju. Ne plašite se snage svojih emocija i nemojte se zbog toga udaljavati. Suprotno od toga – prepustite se snazi emocija koliko god osećate da vas plaše, jer ćete na taj način savladati i strahove koje već duži period osećate!

Tranzitni Pluton se kreće kroz vašu prirodnu sedmu kuću. Neke Rakove očekuju fatalni susreti i veze, dok će neki Rakovi konačno okončati i završiti vezu koja nije bila za njih zdrava.

Ovo su duboke krize vezane za partnerske odnose. Potrebno je ogoljavanje, a to znači svaki deo garderobe u kojem je obučena vaša veza, potrebno je skinuti i odbaciti, pa onda lakše krenuti dalje.

Sve do kraja septembra Jupiter u Vagi kvadratira vaš znak. Ovaj period predstavlja unutrašnju borbu između privatnog i društvenog života. Niste sigurni da li ćete biti bliži sebi ako se budete povukli u privatnost ili ako budete društveno aktivni? Da li ispratiti osećanja i unutrašnji glas ili poći za razumom i savetima drugih ljudi? Možete propustiti neki povoljan znak zbog odbijanja da budete otvoreniji prema širem okruženju i drugim ljudima. Lepo je biti siguran u najbližem i najprivatnijem okruženju, ali zadržite i veru u druge ljude.

U drugoj polovini godine, od kraja septembra, Jupiter menja znak i prelazi u Škorpiju formirajući trigon na vaš znak.

Tražite i prepoznajte šanse u ovom periodu da poboljšate prilike u porodičnom i privatnom okruženju, jer ćete biti spremniji da se i emotivno dajete. Neki Rakovi će razmišljati o potomstvu i proširenju porodice, kupovini kuće ili stana, proširenju stambenog prostora i ulaganju u porodicu i privatan život. Mogućnost nasledstva, finansijska podrška drugih ljudi i partnera, rešavanje alimentacije, rast kroz partnerove povoljne finansijske prilike, trudnoća.

Pomračenja Meseca uvek utiču na vaš znak, jer je vladar vašeg Sunčevog znaka Mesec. U 2017. godini očekuju vas dve lunarne eklipse. Prva će biti 10/11 februara, a druga 7. avgusta i oba pomračenja imaće uticaj većim delom godine.

Pomračenje u februaru mesecu manifestovaće se kao unutrašnji nered zbog mogućnosti raskida veze.

Imaćete želju za većom nezavisnošću, a ovo može promeniti planove. Neki pripadnici vašeg znaka mogu izgubiti i posao, jer neće prihvatiti nikog kao autoritet na poslu. Mogući sukobi i sa autoritetom unutar porodice. Sami sebe ćete iznenaditi koliko buntovno možete da reagujete. Odlučićete da odbacite stare obrasce i navike, pa i po cenu mogućnosti ugrožavanja statusa.

Pomračenje u avgustu mesecu osetićete kao pritisak, jer će biti pojačana želja za kretanjem, ali i odanošću bliskih osoba. Iskoristite ovaj uticaj za promene, novine, kao i reformu života. Budite hrabriji da eksperimentišete, ne osuđujte različitosti, jer ćete u suprotnom privući agresiju i bes drugih ljudi.

Nemojte dramatizovati novonastale okolnosti, jer ako pokažete hrabrost pojaviće se i novi put na kojem ćete mnogo lakše disati. To je put koji vas može odvesti i prema plavetnilu neba. Rešenje je u promenama!