Ovih dana je izuzetno vrelo na svetskoj sceni, dok pljušte vesti da nikada nismo bili bliži izbijanju Trećeg svetskog rata.

Pisali smo o tranzitnom Saturnu u Jarcu, koji je ušao u ovaj znak 19. decembra 2017. i ostaje u njemu sve do 23. marta 2020. godine. U Jarcu se nalazi i Pluton, a prelazak Saturna preko Plutona u ovom znaku počeće krajem 2019. Dakle, sve do početka 2020. planeta Zemlja je pod pretnjom od mogućih razaranja i ratova

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Međutim, tenzije su već počele. Testiranje je počelo, dok univerzum namešta pozornicu. Kako na nebu, tako na zemlji. Saturn se nalazi u periodu prolaza kroz znak Jarca, pa da se podsetimo šta smo ovde pisali, pre nego što će ući u ovaj znak.

„Svakih 28 godina, kada Saturn uđe u znak Jarca, donosi nam poruku – Možda nikada nije bilo ozbiljnije kao sad!“

„Saturn je bio u konjunkciji sa Plutonom za vreme Prvog svetskog rata.“

„Drugi svetski rat je, takođe, počeo pod uticajem Saturna i Plutona, koji su u to vreme bili u kvadratu.“

Pročitajte i ovo: Saturn u Jarcu, od 19.12.2017. do 23.03.2020.

Podsetimo se da je Uran bio u znaku Bika za vreme Drugog svetskog rata, a uskoro očekujemo ponovo ulazak ove planete u ovaj znak.

Dve moćne osobe su ovih dana u centru dešavanja, Vladimir Putin i Donald Tramp.

Ako je tačan njegov horoskop koji imamo na netu, onda je to jasno, jer ima Marsa u Lavu na Ascendentu (podznaku). Izgleda da mu je tvitovanje omiljeno, a kako i ne bi bilo, kada mu je Sunce u Blizancima, u konjunkciji sa Uranom.

Ali, i Putin je pod uticajem Marsa, jer je Škorpija na Ascendentu (u podznaku), a njegov Mars je u trigonu sa Plutonom.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa, od 19.12.2017. do 23.03.2020.

Mislim da Tramp sa svojim Marsom u Lavu i Suncem u Blizancima, kao i Mesecom u Strelcu više “mlati” i treba mu scena i pozornica. Ovaj drugi je mnogo opasniji. Najopasnije je provocirati Škorpiju.

Zanimljivo je da obojica nose vrlo slične želje Duše iz prošlih života, jer obojica imaju Plutona u Lavu. Dakle, moć, autoritet, vlast i ono veliko Ja u ličnim ambicijama.

Kod obojice se ovo potvrđuje i kroz osu Mesečevih čvorova. Putinov Pluton je u konjunkciji i opoziciji sa osom čvora, a isto tako je i kod Trampa, jer je i njegovo Sunce kao dispozitor Plutona u Lavu, povezano konjunkcijom i opozicijom sa osom čvorova.

Tramp i Putin su rivali i neprijatelji iz prošlih života, jer je Putinov Mars (planeta rata, rivalstva i neprijateljstva) u konjunkciji i opoziciji sa čvorovima Donalda Trampa. Međutim, i Mars Donalda Trampa nalazi se u konjunkciji sa Plutonom u Lavu Vladimira Putina.

Očigledno je da se oni kao rivali i neprijatelji ne sreću prvi put u ovom životu, već da se odlično znaju iz prošlih života.

Sunce i Saturn u Vagi Vladimira Putina predstavljaju dispozitore njegove ose čvorova i zbog toga pripadaju njegovoj karmičkoj osi. Ove dva planete padaju tačno na retrogradni Jupiter u Vagi Donalda Trampa, koji je deo njegove kramičke ose, jer je Jupiter dispozitor njegovog Južnog Mesečevog čvora. Ovo znači da su njih dvojica imali važne pregovore (Vaga) i u prošlim životima i da su bili odgovorni za mir i ravnotežu (Vaga).

Nema šta, jer univerzum priprema sličnu scenu, samo u drugim okolnostima, na kojoj svako od njih opet ima testiranje za važne poteze, kao deo prošloživotnih iskustava.

Zanimljivo da se obojici tačka polariteta Plutona nalazi u Vodoliji, jer je Pluton kod obojice u Lavu. Dakle, obojica imaju isti ili sličan evolutivni put Duše, ali naravno druga je stvar šta će oni učiniti i koliko će to ispratiti.

Ali, ako je Pluton u Lavu, a tačka polariteta u Vodoliji, onda obojica treba da na svom evolutivnom putu probiju granice sopstvenog ega i podele svoje talente (Lav) zarad dobrobiti svih (Vodolija).

Kroz sopstveno kreativno izražavanje (Lav) potrebno je da se okrenu služenju čovečanstvu (Vodolija), bez stava „Ja mogu sve“ i „Ja sam Bog“, što je tipično Lavovsko ponašanje.

I još jedna podudarnost. Osa čvorova obojici prolazi kroz četvrtu i desetu kuću, a to znači da su u sadašnjem životu svakom od njih dvojice važna pitanja porekla, pripadnost naciji i mestu rođenja sa budućnošću, istupanjem u spoljašnjem svetu, imidžom i najvažnijim ciljevima.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

1 KOMENTAR

  1. Svako umačenje Astrologa, JeleneStuden Vojvodić , je meni bitno i uz praćene svega učim jer moj Astrolog pok. Zlatko je bio osoba koju sam , sve pitala, ali sad je među zvjezdama .Jelena hvala na tekstu koji mnogo kaže , i hvala na znakovima na putu , treba ih svatiti i pratiti . Sito i Rešeto je raznoliko , štivo koje je poučno prošitati ,nađe se uvijek za svakog po nešto. Sretno i mnogo uspjeha ubuduće.
    Milena Bašić Ljubisavljević

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.