Pun Mesec u Vodoliji, 12. avgusta 2022. godine, tačno u 03:35 časova, u konjunkciji je sa Saturnom i u kvadratu sa Uranom. Dakle, značenje punog Meseca avgusta 2022. je prilagođavanje restriktivnim promenama i neočekivanim ograničenjima.

Uticaj punog Meseca avgusta 2022. može doneti iznenadne promene, nestalne emocije, kašnjenja, brigu i tugu. Međutim, Saturn je u tačnom skladu sa srećnom zvezdom. To znači da se nevolje mogu prevazići i pretvoriti u uspeh. Ali samo uz strpljenje, emocionalnu zrelost i konzervativan pristup.

Značenje punog Meseca

Sunce naspram Meseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba nasuprot onome što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske.

To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Lunarni kvaliteti emocija i nagona dostižu svoj vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi.

Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Pun Mesec 12. avgusta na 19°21′ Vodolije je u konjunkciji Saturna i kvadratu Urana.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Poslednji tačan kvadrat Saturna i Urana bio je u decembru 2021, a aspektni orbis je sada preko tri stepena. Ali zbog retrogradnog kretanja, ovaj glavni ovogodišnji planetarni aspekt se primenjuje (postaje jači). Dostiže orbis od 0°37′ početkom oktobra 2022.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Saturn u kvadratu sa Uranom je poslednji veliki aspekt sve dok Saturn ne dođe u sekstil sa Uranom 2025. godine.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Nijedna velika fiksna zvezda nije u konjunkciji sa ovim punim Mesecom, a nijedna nije ni u konjunkciji sa Uranom. Ali Saturn je tačno usklađen sa srećnom zvezdom koja će snažno uticati na pun Mesec avgusta 2022.

Aspekti punog Meseca

Pun Mesec u konjukciji sa Saturnom dodaje ozbiljnost vašim emocijama i može dovesti do distance u vašim intimnim odnosima. Možda ćete morati da se nosite sa nekim izazovnim situacijama i negativnim stavovima koji će se osećati gore nego što jesu.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Ove prepreke i ograničenja će se odnositi uglavnom na vaš dom i porodični život. Neka drama koja uključuje vaš dom, roditelje, decu ili partnera će veoma isprobati vaše emocije i može dovesti do osećanja odbačenosti i depresije.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Potrebna je samodisciplina i emocionalna zrelost, a osećanje krivice zbog prošlih ponašanja mora biti prevaziđeno. Izlaganje emocionalne ranjivosti i otvaranje prema voljenim osobama omogućiće negovanje i povezivanje koje je potrebno za prevazilaženje problema.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Pun Mesec u kvadratu Urana može izazvati nagle promene raspoloženja, impulsivne reakcije i emocionalne izlive kao odgovor na iznenadne, neočekivane promene. Možda ćete se osećati nervozno, nestrpljivo i lako se ometati. Ovo može izazvati probleme sa bilo čim što zahteva posvećenost ili fokus. I verovatno ćete se pobuniti protiv svakoga ko pokuša da vas veže ili natera da nešto učinite.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Vaši instinkti i refleksi mogu biti brzi, ali ne i tačni. Ovo nije dobro vreme za nagle promene, posebno u bliskim odnosima. Novi susreti mogu zadovoljiti vašu potrebu za uzbuđenjem, ali bi izazvali mnogo uznemiravanja u vašem životu i povredili voljene.

Saturn u kvadratu Urana, ponovo

Saturn u kvadratu Urana donosi restriktivne promene i neočekivana ograničenja. Može doneti promene koje ne želite. Takođe, otežava unos promena koje želite. Rastuća napetost i iznenadne, očekivane promene mogu biti veoma frustrirajuće.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Ali ako ostanete otvorenog uma, strpljenja i fleksibilnosti, ono što na prvi pogled izgleda kao izazov, može se pretvoriti u prilike da se oslobodite negativnih, ograničavajućih i ograničavajućih stvari.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Ovo nije vreme da se odupirete promenama, jer promene će uslediti iako se vi budete opirali, samo će vas boleti više, niti je vreme za preterivanje. Najbolji je dobro promišljen, metodičan, strpljiv i korak po korak pristup.

Da rezimiramo…

Pun Mesec u Vodoliji u konjunkciji Saturna i kvadrata Urana donosi restriktivne promene i neočekivana ograničenja. Ovo nas vraća na kraj decembra 2021. i početak januara 2022. tokom poslednjeg kvadrata Saturna i Urana.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Tada su pandemija COVID-a, prirodne katastrofe i politička nestabilnost izazivali teškoće, anksioznost i tugu. Očekujte više od istog jer Saturn u kvadratu Urana polako povećava snagu, dostižući minimalni orbis (odstupanje od egzaktnog aspekta) od 0°37′ početkom oktobra 2022.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Ali najjači uticaj na avgustovski pun Mesec ima kvadrat sa Uranom, sa orbisom od samo pola stepena. To znači brze promene raspoloženja, impulsivne reakcije i emocionalne izlive kao odgovor na iznenadne, neočekivane promene.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Pun Mesec u konjukciji sa Saturnom može izazvati ograničenja, kašnjenja, brigu i tugu. Ali Mesec i Saturn su na srećnom delu neba, u repu morske koze. Dakle, uz strpljenje, emocionalnu zrelost i konzervativan pristup, nevolje se mogu prevazići i pretvoriti u uspeh.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Astrološki, prethodni mladi Mesec utiče na pun Mesec. Mlad Mesec 28. jula doneo je neočekivane vesti i iznenadnu promenu. Ljudi su bili nervozni, nestalni i impulsivni. Ali ako ostanete otvoreni i fleksibilni, možete iskoristiti mogućnosti za rast i prosperitet.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Uticaj punog Meseca 12. avgusta traje dve nedelje do mladog Meseca u Devici, 27. avgusta, tačno u 10:17 časova. Ova faza opadajućeg Meseca je dobra za oslobađanje i otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, kontemplaciju, meditaciju, rasterećenje, berbu, orezivanje i šišanje.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.