Pun Mesec u Vagi 16. aprila 2022, tačno u 20:55h, kvadrat Plutona donosi testove i izazove ekstremne i intenzivne prirode. Dakle, duhovno značenje aprilskog punog Meseca bavi se našim najmračnijim osećanjima, navikama i reakcijama.

Postoje i pozitivni uticaji aprilskog punog Meseca. To znači da se možete osloboditi loših navika, opsesija i kompulsija. Ovo će dovesti od izlečenja do pozitivne transformacije vaših emocija i odnosa.

Pun Mesec 16. aprila na 26°45′ Vage izgleda složeno. Čini pozitivne aspekte sa Marsom i Saturnom, a izazovne aspekte sa Jupiterom, Neptunom i Plutonom. Postoje i dve veoma pozitivne fiksne zvezde koje se usklađuju sa ovim punim Mesecom. Ali jedina planeta koja se najviše ističe u odnosu na pun Mesec je Pluton. A kvadrat punog Meseca i Plutona je najjači uticaj na ovu mesečevu fazu.

Značenje punog Meseca

Sunce nasuprot Mesecu dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove mesečeve faze. Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba nasuprot onome što želite, stvaraju unutrašnju tenziju i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Osvrtanje

Pun Mesec 16. aprila je poslednja faza tekućeg ciklusa pomračenja koji je počeo krajem novembra 2021. Dakle, ovo je dobar trenutak da se osvrnete na to kako su ta pomračenja uticala na vas. Što se više približavamo pomračenju Sunca 30. aprila, to je intenzivniji pritisak da se finaliziraju ta pitanja koja su pokrenula prethodna pomračenja:

Pomračenje Meseca, 19. novembra 2021., na 27°14’ Bika bilo je posebno teško, sa potencijalom za nesreću, nasilje, bolest, pohlepu, nemoral, neodgovornost i preteranost. Ali takođe vam pomaže da pristupite najdubljim najmračnijim delovima vaše podsvesti, izlažući ih kako biste eliminisali strah i izlečili traumu iz prošlosti. Sa iskrenošću, verom i jakim osećajem svrhe, možete razviti svoju dušu na viši nivo.

Pomračenje Sunca, 4. decembra 2021., na 12°22’ Strelca, donelo je potencijal za krizu izazvanu neočekivanim neuspesima i restriktivnim promenama. Povećava rizik od nasilja, kriminala, bolesti, terorizma i rata. Ali takođe daje zdrav razum, strpljenje i oprezan stav da se prilagodite izazovnim uslovima.

Lunarni kvaliteti emocija i nagona dostižu svoj vrhunac u vreme punog Meseca.

Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da prevaziđete sve izazove u vezi.

Pročitajte i ovo: VENERA U VAGI, pravi romantik u srcu

Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose.

Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Aspekti punog Meseca u Vagi 2022.

Pluton u kvadratu sa punim Mesecom može dovesti do kompulsivnog i destruktivnog ponašanja jer su duboko zakopana osećanja izložena.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Emocionalne borbe za moć su moguće i mogu postati prilično nemilosrdne.

Mogu biti uključeni ljubomora, manipulacija, ometanje krivice, maltretiranje, seksualno zlostavljanje ili nasilje u porodici.

Takve intenzivne emocije i reakcije može postati teško kontrolisati i dovesti do lične krize. Ovaj aspekt je takođe povezan sa špijuniranjem i drugim invazijama na privatnost.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Suočavanje sa porodičnim tajnama može biti otkriveno, ili vaše sopstvene tajne ili sramotne navike mogu biti otkrivene u javnosti.

Iako ponekad veoma bolno, sticanje svesti o destruktivnim uticajima Plutona može biti lekovito, sa mogućnošću transformacije i razvoja. Mesec u trigonu sa Marsom i Saturnom ovo olakšavaju.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Ovo takođe čini dobrim punim Mesecom za uklanjanje netrpeljivosti, rasizma, strahova i fobija, zavisnosti, seksualnih problema i nezdravih odnosa.

Sažetak pun Mesec aprila 2022.

Najjači uticaj na astrologiju aprilskog punog Mesecaima izazovni kvadrat sa Plutonom. Ovo donosi potencijal za destruktivne, intenzivne i ekstremne emocije, reakcije i ponašanja. Ovo nije dobar znak za rat u Ukrajini jer je ovaj aspekt povezan sa mučenjem, silovanjem i genocidom.

Pročitajte i ovo: MERKUR U BIKU spaja lepo i korisno

Srećom, pun Mesec je u skladu sa dve najsrećnije fiksne zvezde koje se koriste u astrologiji. Iako orbis od preko dva stepena znači da imaju samo slab uticaj. Dalji pozitivni, ali blagi uticaji potiču od trigona punog Meseca, Marsa i Saturna.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci se najčešće vraćaju bivšima: da li ste vi među njima?

Kombinovani pozitivni uticaji će pomoći da se smanji izazovni uticaj Plutona. To vam daje priliku da se oslobodite loših navika, opsesija i prinuda. Ovo će dovesti od izlečenja do pozitivne transformacije vaših emocija i odnosa.

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja OVNA

Ali fiksna zvezda Arktur ​​takođe ima reputaciju da postiže pravdu putem moći, izazivajući ratobornost i svađe.

Još jedan razlog da ovaj pun Mesec u Vagi 2022. ne shvatite olako je retrogradni Pluton. Neposredno pre kraja ove mesečeve faze, 29. aprila 2022., Pluton postaje retrogradan na 28°35′ Jarca. Biće u kvadratu sa Mesecom na 27°00′ Ovna. Ovo pojačava temu bavljenja vašim najmračnijim osećanjima, navikama i reakcijama.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – Misteriozno neshvaćena osećanja

Pun Mesec 16. aprila traje dve nedelje do pomračenja Sunca, 30. aprila. Faza opadajućeg Meseca je dobra za oslobađanje i otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, kontemplaciju, meditaciju, rasterećenje, berbu, orezivanje i šišanje.

Prethodna faza Meseca: Mlad Mesec, 1. aprila 2022

Sledeća Mesečeva faza: Pomračenje Sunca, 30. aprila 2022.