Pun Mesec u Raku 7. januara 2023. tačno u 00:07 časova je oštro aspektovan od strane Merkura, ali dobro aspektovan od Urana, planete koja donosi iznenađenja i stvara neočekivane okolnosti.

Dakle, astrološko značenje januarskog punog Meseca je da slušate svoju intuiciju i razmišljate van okvira kako biste rešili nesuglasice i probleme.

Pun Mesec u januaru 2023. donosi nove informacije i ideje za prevazilaženje razlika i pronalaženje novog pravca napred. Tome pomaže fiksna zvezda koja služi kao vodič i obezbeđuje sigurno i uspešno putovanje.

Pun Mesec u subotu, 7. januara 2023. godine, samo sedam sekundi posle ponoći prema našem vremenu, nalazi se na 16°21′ Raka. Ovo je povoljan položaj na nebu zbog druge najsjajnije fiksne zvezde, Canopusa.

Pun Mesec u Raku pogođen je retrogradnim kretanjem Merkura i njegovom opozicijom prema Mesecu. Ali Uran je dobro aspektovan prema Mesecu u ovom trenutku, što obezbbeđuje sveukupni pozitivan uticaj.

Sunce nasuprot Mesecu dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile, kao što su posao protiv kuće ili ono što vam treba nasuprot onoga što želite, stvaraju unutrašnju tenziju i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Lunarni kvaliteti emocija i instinkta dostižu vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava iskren i uravnotežen pogled na vaše odnose. Videćete bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Pitanja punog Meseca

Pun Mesec naspram retrogradnog Merkura u Jarcu stvara unutrašnji sukob između racionalnog razmišljanja i intuitivnog osećanja. Vaše srce može govoriti jedno, a vaša glava drugo, što otežava razumevanje vaših pravih osećanja i njihovo deljenje. Iskrivljena percepcija stvarnosti može dovesti do konfuzije, anksioznosti, pomešanih osećanja, neodlučnosti i lošeg rasuđivanja. Nemogućnost da se opustite može vas ostaviti jako napetim i podložnim zavisnosti.

Svađe su moguće zbog emocionalne pristrasnosti ili nesporazuma. Takođe možete postati tvrdoglavi, parohijalni ili sa predrasudama. Mora se voditi računa o pregovorima, kritičnim odlukama i osetljivim temama za diskusiju, posebno zato što je Merkur retrogradan. Ali to vam pomaže da preispitate sva osećanja ili stavove koji vas možda sputavaju.

Intuicija i svest

Sekstil punog Meseca i Urana smanjuje vaše inhibicije dok povećava vašu intuiciju i samosvest. Ovo vam daje samopouzdanje da preuzmete rizike, pokrenete promene i delujete spontanije. Lakše možete napustiti svoju zonu udobnosti i postati nezavisniji.

Slučajni susreti i neočekivane prilike mogu dovesti do trenutne privlačnosti i novih prijateljstava. Ovo je odličan pun Mesec da prekinete loše navike i napustite dosadne ili nezdrave veze. Bljesci uvida mogu vam pomoći da rešite dugotrajne probleme.

Drugačija tačka gledišta

Merkur trigon Uran dodatno poboljšava vašu intuiciju i osećaj za avanturu. Otvara vam um novim mogućnostima i pomaže vam da sagledate stvari iz drugačije tačke gledišta. Razmišljanje orijentisano na budućnost pomaže vam da predvidite promene i maksimalno iskoristite uzbudljive prilike.

Otvorenija komunikacija, nove informacije i svetle ideje pomažu u rešavanju nesuglasica i rešavanju problema. Uticaj punog Meseca januara 2023. idealno je za planiranje da krenete u uzbudljivom novom pravcu. Ili biste mogli da krenete naglo bez planova. Moguće su uzbudljive vesti, otkrića i naučna otkrića.

Ambivalentan stav

Sveukupni uticaj januarskog punog Meseca daje ambivalentan stav, dualistički pogled na svet i sklonost da se razmišlja u crno-belim terminima. Ponekad apsolutistički stav „ili/ili“ može dovesti do argumenata.

Sunce i Merkur nasuprot Mesecu stvaraju napetost, pritisak i sukob. Kao i obrazac aspekta, ove opozicije mogu dovesti do rasprava zbog nesporazuma, neodlučnosti, pomešanih osećanja i emocionalne pristrasnosti. Uran omogućava slobodniji pogled na stvari, čineći tako suprotstavljene aspekte podnošljivijim.

Aspekti Urana se mogu koristiti za rešavanje svih problema koji proizilaze iz opozicionih aspekata. Uran nudi način za upravljanje ambivalentnošću, ublažavanje napetosti i rešavanje sukoba. Ovo će dati osećaj ravnoteže i pravca. Veštine i odlučnost koje pruža ovaj planetarni uticaj može dovesti do izvanrednih dostignuća.

Pun Mesec u januaru 2023. naspram Merkura donosi potencijal za lične krize, svađe i napetost u odnosima zbog nesporazuma, neodlučnosti, pomešanih osećanja i emocionalne pristrasnosti.

Ali pozitivan uticaj Urana donosi nove informacije i ideje za prevazilaženje razlika i pronalaženje uzbudljivog novog pravca napred. Fiksna zvezda Canopus služi kao vodič i obezbeđuje bezbedno i uspešno putovanje.

Ukratko…

Uticaj punog Meseca januara 2023. je dobar za isprobavanje drugačijeg pristupa rešavanju ličnih problema i problema u vezi i za promenu starih načina razmišljanja koji vas sputavaju. Zato sledite svoju intuiciju da biste iskoristili uslove koji se brzo menjaju i nove mogućnosti.

Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Mlad Mesec 23. decembra nosi rizik od preteranog samopouzdanja, pohlepe ili ekscesa, što dovodi do gubitaka i razočarenja. Zato je važno da koristite samokontrolu i umerenost u svom ponašanju i moralu.

Uticaj punog Meseca 7. januara traje dve nedelje do mladog meseca 21. januara. Ova faza opadajućeg Meseca je dobra za oslobađanje i otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, kontemplaciju, meditaciju, rasterećenje, berbu, orezivanje i šišanje.

Sledeća faza Meseca: Mlad Mesec 21. januara 2023. u 21:53 časova.