Glavni uticaj na pun Mesec 20. oktobra ima Mars u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Jarcu. Ovo je vrlo izazovan i težak aspekt koji stvara veoma konkurentno okruženje. To vas može učiniti intenzivnim u vašoj želji za uspehom do te mere da postanete nemilosrdni i agresivni.

Fiksna zvezda Alferg je poput najpozitivnije manifestacije Marsovog kvadrata Plutona. Daje spremnost, postojanost, odlučnost i konačan uspeh. Takođe, daje duhovni razvoj za pretvaranje intenzivne energije Marsovog kvadrata Plutona u odlučnost i upornost da ostvarite svoje najstrastvenije želje.

Uticaj punog Meseca 20. oktobra kombinuje se sa uticajem mladog Meseca od 6. oktobra. Taj mladi Mesec bio je u konjunkciji sa Marsom i nastavlja da donosi energiju, strast i inicijativu, ali i bes, nasilje i osvetu.

Efekti punog Meseca 20. oktobra traju dve nedelje, do mladog Meseca u Škorpiji, 4. novembra.

Ovan pun Mesec 20. oktobra 2021. nalazi se nasuprot Marsa u Vagi, kvadratiranog od strane Plutona u Jarcu. Dakle, duhovno značenje ove izazovne astrologije punog Meseca oktobra 2021. godine odnosi se na kontrolu intenzivne želje za moći i kontrolom kako biste ostvarili svoje strastvene želje.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Oktobarski pun Mesec 2021. takođe se poravnava sa pozitivnom fiksnom zvezdom koja daje spremnost, postojanost, odlučnost i konačan uspeh. Dakle, jedino što vam stoji na putu uspeha su nemilosrdnost, ljubomora i agresija podstaknuta Marsovimm kvadratom sa Plutonom.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Pun Mesec od 20. oktobra na 27°26′ Ovna nalazi se nasuprot Marsa u Vagi, kvadratiranog od strane Plutona u Jarcu. Orbisi aspeata nisu tako blizu, ali je uticaj i dalje snažan i najvažniji je planetarni uticaj koji ovaj pun Mesec ima. To je zato što je orbis Marsovog kvadrata Plutona samo jedan stepen.

Pun Mesec nasuprot Marsa u Vagi daje snažnu želju da se vaše strastvene želje ispune. Ali ćudljivost, impulsivnost i ljutnja mogu vam ometati ciljeve. Postoji rizik da se male iritacije pretvore u svađe, zloupotrebu ili sukob koji povređuje vas ili druge.

Pročitajte i ovo: Mars u Vagi – slatkorečivi zavodnik

Da biste izbegli neprijateljstva, možete svoju energiju usmeriti u naporan rad i konkurenciju. Ovo je dobro vreme za borbu za pravedan cilj ili odbranu ugroženih.

Ako ste u opasnosti, ovaj pun Mesec može izazvati borbu ili beg od opasnosti i pružiti priliku da napustite opasnu vezu ili okruženje.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Pluton u kvadratu sa punim Mesecom može dovesti do kompulsivnog i destruktivnog ponašanja jer duboko zakopana osećanja izranjaju na površinu.

Emocionalne borbe za moć su moguće i mogu postati prilično nemilosrdne. Ljubomora, manipulacija, osećaj krivice, maltretiranje, seksualno zlostavljanje ili nasilje u porodici mogu biti uključeni.

Iako je teško kontrolisati emocije pod ovim aspektom, svesnost o takvim intenzivnim emocijama ili reakcijama može biti lekovita, sa mogućnostima da se transformiše i razvija.

Ovo je dobar trenutak za eliminisanje netrpeljivosti, rasizma, strahova i fobija, zavisnosti, seksualnih problema i destruktivnih odnosa.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Marsov kvadrat sa Plutonom daje intenzivnu želju za sticanjem moći i kontrole i nadmetanjem za pobedu. Ali bezobzirnost, ljubomora ili podmukla taktika dovešće do borbi za vlast i sukoba.

Ipak, nije pametno potisnuti snažnu želju za uspehom. Internalizacija ove moćne energije mogla bi rezultirati agresijom od strane drugih. Neko može pokušati da dominira vama ili izazove vaš ego ili dovede u pitanje položaj na poslu.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Dakle, da ne biste bili žrtva, bolje je težiti uspehu, ali to činite na oprezan način.

Takođe, pokušajte da ne budete previše asertivni ili da učinite da se drugi osećaju ugroženim. Ovo se posebno odnosi na nadređene ili na one koji imaju autoritet. Ovo nije vreme za započinjanje borbi i stvaranje neprijatelja.