Pun Mesec u Lavu 5. februara 2023. tačno u 19.28 časova je u kvadratu Urana. Dakle, astrološko značenje punog Meseca februara 2023. odnosi se na korišćenje samosvesti, otvorenog uma i fleksibilnosti za prilagođavanje neočekivanim promenama.

Pun Mesec u februaru 2023. imaće posebno izazovan uticaj na intimne odnose. Uran stvara emocionalnu napetost i snažnu potrebu za nezavisnošću. Venera u kvadratu Marsa samo 15 sati pre punog Meseca je aspekt koji se najviše povezuje sa seksualnim tenzijama i svađama ljubavnika.

Pun Mesec u Lavu, u nedelju, 5. februara 2023., nalazi se na 16°40′ Lava, i to u kvadratu sa Uranom. Svi kvadrati, a posebno kvadrati sa Uranom, stvaraju visoko nabijenu energiju koju je teško kontrolisati. Venera u kvadratu sa Marsom čini isto. Fiksne zvezde koje aktivira pun Mesec 5. februara su takođe izazovne.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Uran u kvadratu sa punim Mesecom stvara visoko nabijenu električnu energiju koja se može manifestovati kao neočekivana i iznenadna promena, uzbuđenje i neobični događaji. To daje nemirni osećaj i gotovo kompulsivnu potrebu za stimulacijom. To može dovesti do naglih promena raspoloženja, emocionalnih izliva i ekscentričnog ponašanja.

Očekujući nešto novo, možete postati nemirni i uznemireni. Ipak, bez uzbuđenja i stimulacije, može vam biti dosadno i lako ćete se omesti. Vaši instinkti i refleksi mogu biti snažni i brzi, ali ne i adekvatni. Zato je od suštinskog značaja da se ne forsira promena ili ne deluje impulsivno.

Nepromišljene akcije nose rizik od sukoba, haosa i nezgoda.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Emocionalna napetost, nedostatak posvećenosti i snažna potreba za nezavisnošću mogu dovesti do problema u vezi. Strpljenje i osetljivost su potrebni, ali vaš instinkt može biti da se pobunite ili bežite iz emocionalno zahtevnih situacija.

Iako su napadi besa uznemirujući, barem će se vazduh razbistriti, a smirenost će se brzo vratiti.

Aspekt Venere u Ribama u kvadratu Marsa u Blizancima pri punom Mesecu februara 2023. povećava rizik od drame u vezi.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Na sreću, ovaj aspekt vam omogućava da ostanete dovoljno otvoreni da eksperimentišete i brzo promenite svoj pristup. Možete se prilagoditi uslovima koji se brzo menjaju i pronaći prilike usred haosa. Uran takođe kombinuje humanistički i naučni pristup. Nepristrasno posmatranje stvari može dovesti do inventivnih rešenja problema.

Obrazac aspekta T-kvadrata formiraju Sunce, Mesec i Uran. Ovi aspekti su napunjeni dinamičnom energijom koju možete koristiti za rad, delovanje i postizanje svojih ciljeva. Energija se skladišti i puni u opoziciji i ispušta duž oba kvadrata do vrha trougla, Urana. Ovde se usmerava postignuće.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Bez povoljnih aspekata (sekstila), ne možete se opustiti. Bez aspekata trigona, delujete bez razmišljanja.

T-kvadrati vas čine veoma aktivnim, ali vas mogu naterati da „prvo delujete, a mislite kasnije“, a ne obrnuto. Sa kvadratnim aspektom, rad se odvija kontinuirano i progresivno. Ali T-kvadrat može paralizovati prenos energije. Ovo dovodi do rigidnih stanja svesti gde se ne možete promeniti i praviti iste greške iznova.

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

Dakle, trebalo bi da završite svoj posao brzo i uspešno. Nakon kratke ili duže pauze, možete se vratiti na posao sa novom snagom. T-kvadrat vam omogućava da radite kao ludi i, kada ste spremni, pređete na sledeći posao asertivno i veoma dinamično.

Ukratko…

Na februarski pun Mesec najviše utiče Uran. Ova planeta i kvadratni aspekti stvaraju izuzetno dinamičnu, visoko nabijenu energiju. Kroz T-kvadrat, napetost Sunca nasuprot Mesecu je usmerena na Uran.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA, zrela ljubav, sveprožimajuća i bezgranična

Niska samosvest, tvrdoglavost ili nespremnost da se menjamo i prilagođavamo novim okolnostima mogu dovesti do ometajućih promena, grešaka ili nezgoda. Fiksne zvezde koje aktiviraju pun Mesec i Uran povećavaju rizik od negativnih ishoda.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Bliske veze, posebno ljubavne veze, posebno će biti pogođene uticajem punog Meseca 5. februara. Sunce nasuprot Mesecu naglašava razlike u intimnim odnosima. Pun Mesec u kvadratu Urana daje potrebu za nezavisnošću i emocionalnom odvojenošću. Venera kvadrat Mars stvara seksualnu ili takmičarsku napetost. A Uran u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Menkar je povezan sa nevoljama preko suprotnog pola.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Ali uz povećanu samosvest, otvorenost uma i fleksibilnost, moguće su uzbudljive prilike i istaknuta dostignuća. Ovo je posebno važno ako naporno radite, ali pravite pauze da se napunite energijom.

Obećavajuće oblasti su oblasti kojima vlada Uran, uključujući nauku, kompjutere, internet, tehnologiju, alternativnu energiju, pronalaske, inovacije, veštačku inteligenciju, vazdušna putovanja i svemirska putovanja. Takođe, okultna polja, kao što su proročanstvo i astrologija i humanitarna, društvena i ekološka pitanja.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – Najbolje što imaš

Konačno, fiksne zvezde, plus Uran na vrhu T-kvadrata, donose rizik od pobune, ubistava i uspona ili pada lidera. Može doći do neočekivanih događaja, nezgoda i nestabilnosti (Uran) koji utiču na finansijska i berzanska tržišta, Evropsku uniju i Vatikan (Lav), Kinu (Drako) i brodove, posebno podmornice (Cetus).

Opadajući Mesec

Astrološki, na pun Mesec utiče prethodni mlad Mesec. Mlad Mesec 21. januara nosi rizik od ishitrenog razmišljanja koje vodi do impulsivnih radnji. Ali sa strpljenjem i predumišljajem, možete implementirati briljantne ideje.

Pročitajte i ovo: Da li PUN MESEC uvek izaziva raskide? 

Uticaj punog Meseca 5. februara traje dve nedelje do mladog Meseca 20. februara. Ova faza opadajućeg Meseca je dobra za oslobađanje i otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, kontemplaciju, meditaciju, uklanjanje nereda, berbu, orezivanje i šišanje.

Sledeća faza Meseca: Mlad Mesec, 20. februara 2023. tačno u 08:05 časova.