U četvrtak, 28. juna, imamo pun Mesec u Jarcu, na 6.28 stepeni, u konjunkciji sa Saturnom, što ukazuje na tešku emocinalnu pozadinu.

Mesec i Saturn biće i u opoziciji sa Suncem u Raku, a efekat ovog punog Meseca uticaće na poslednju nedelju juna meseca.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovakav raspored planeta i pun Mesec pozivaju na pauzu i proveravanje planova i ideja. Loš uticaj najviše mogu osetiti osobe koje imaju nerealne planove.

Mogu se pojaviti teške situacije, pogotovo, ako imate problem sa disciplinom, zakonom, nezrelim stavovima i bežanjem od sopstvenih obaveza.

Mogući su problemi sa vlastima, zakonom, kao i sa osobama koje predstavljaju vlast. Možete se suočiti sa preprekama u sprovođenju planova. U rešavanje nekih vaših problema mogu se uključiti starije osobe, stariji rođaci i majka.

Neki važniji odnosi, posebno oni koji su već na težim iskušenjima, mogu proći kroz krizu i doći do zavšetka.

Ovo je težak period za lične i poslovne odnose, kao i za rešavanje pitanja u nekim zvaničnim situacijama. Pažljivo i oprezno obavljajte poslove, uzdržavajte se od prepirki sa nadređenima i šefovima, ne dolazite u sukob sa vlastima, jer sve ovo dovodi to teških problema.

U ovom trenutku morate koristiti samo zakonske metode. Pokretanjem borbe u ovom periodu nećete moći ništa postići i najbolje bi bilo da budete što fleksibilniji. Ovo je vreme smanjenja vitalnosti. Posebnu pažnju trebalo bi da obrate osobe koje imaju kardiovaksularne probleme.