Pun Mesec u Devici 7. marta 2023. tačno u 13.40 časova povoljno je povezan sa Uranom. Dakle, astrološko značenje martovskog punog Meseca koristi povećanu samosvest za oslobađanje promena. Poboljšana intuicija vam takođe omogućava da se brzo prilagodite promenljivim uslovima.

Napet aspekt Venere od punog Meseca u martu 2023. ukazuje na napetost u vezi ili nesigurnost u pogledu slike o sebi. Pozitivan uticaj Urana čini ovo savršenim vremenom da započnete promenu u svom ljubavnom životu ili izgledu. Ili još važnije, kako volite sebe.

Pun Mesec u utorak, 7. marta, je na 16°40′ Device. U horoskopu punog Meseca glavni uticaj je harmoničan aspekt trigona sa Uranom. Aspekt kvinkunksa Venere je samo upola manji. Pun Mesec marta 2023. takođe je pod uticajem zanimljivih fiksnih zvezda.

Sunce nasuprot Mesecu dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile, kao što su posao protiv kuće ili ono što vam treba nasuprot onoga što želite, stvaraju unutrašnju tenziju i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Lunarni kvaliteti emocija i instinkta dostižu vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava iskren i uravnotežen pogled na vaše odnose. Videćete bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Aspekti punog Meseca

Trigon punog Meseca i Urana smanjuje vaše inhibicije, omogućavajući vam da otvorenije izrazite svoja osećanja. Takođe smanjuje ograničenja kako bi vam pružila veću slobodu i nezavisnost. Napuštanje vaše zone udobnosti donosi promenu i uzbuđenje bez izazivanja uznemirenosti i haosa.

Pojačana intuicija i samosvest omogućavaju vam da delujete spontanije. A uz više fleksibilnosti i otvorenosti, možete brzo da iskoristite nove mogućnosti i iskoristite promenljive uslove. Moguća su nova iskustva, otkrića i avanture.

Ovo je dobar trenutak da pokrenete progresivne promene i pokušate nešto novo. Mogli biste da upoznate ljude različitog etničkog ili kulturnog porekla od vas samih. Ovo je takođe dobar trenutak da prekinete loše navike i napustite dosadne ili nezdrave veze.

Pun Mesec inkonjunkcija Venera povećava vašu potrebu za ljubavlju i privrženošću. Ali to takođe može povećati napetost u vezi zbog neravnoteže koja uključuje emocionalnu podršku i ljubav. Ako količina primljene ljubavi nije ista kao data, napetost će eskalirati do tačke preokreta ili krize da bi se uspostavila ravnoteža. Ovo može da varira od svađe do ljubavne veze, u zavisnosti od toga koliko su problemi ozbiljni.

Moguća je i lična neravnoteža koja uključuje samoljublje. Možda ćete tražiti emocionalnu utehu u slatkoj hrani, alkoholu ili drogama. Bilo da ste slobodni ili u vezi, biće vam sve teže da zadovoljite svoje emocionalne potrebe tako što ćete ljubav zameniti drugom slatkom željom. Kontinuirano nagomilavanje, a zatim otpuštanje napetosti može postati problem koji se ponavlja.

Trigon sa Uranom punog Meseca u martu 2023. donosi uzbudljive i oslobađajuće promene. Ali Sunce nasuprot Mesecu i pun Mesec inkonjunkcija Venera ukazuju na napetost zbog neravnoteže u odnosima ili loše slike o sebi.

Povećana intuicija i samosvest od Urana će vam pomoći da smanjite napetost i vratite ravnotežu. Možete tačno da odredite gde je promena potrebna i da se brzo prilagodite promenljivim uslovima. Čak i manje promene u izgledu, kao što je nova odeća ili drugačija frizura, mogu napraviti razliku. Ali sa smanjenim inhibicijama i osećanjem avanture sa Urana, moguće su značajnije promene u vašem ljubavnom životu i samopoštovanju.

Uticaj zvezde Mizar varira, od katastrofalnih požara do uspeha na ispitima i bliskosti braka.

Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Mlad Mesec 20. februara je dobar početak i kraj, posebno novi počeci. Daje strast i opsesiju da postignete svoje ciljeve uz naporan rad, strpljenje i upornost.

Uticaj punog Meseca 7. marta traje dve nedelje do mladog Meseca 21. marta. Ova faza opadajućeg Meseca je dobra za oslobađanje i otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, kontemplaciju, meditaciju, uklanjanje nereda, berbu, orezivanje i šišanje.

Sledeća faza Meseca: Mlad Mesec 21. marta 2023. u 18.23 časova.