Pun Mesec u Blizancima 8. decembra 2022. tačno u 05:08 časova prema srednje evropskom vremenu poravnat je sa Marsom. Dakle, značenje decembarskog punog Meseca odnosi se na samopotvrđivanje, seksualnost i agresiju.

Pun Mesec u decembru 2022. poklapa se sa lunarnom okultacijom Marsa, što ga čini moćnijim i veoma jedinstvenim. Tokom ove izuzetno retke nebeske konvergencije, Mars je retrogradan i skriven je od Meseca. Ovo vam omogućava da bolje razumete kako vaša primarna energija ratnika utiče na one oko vas. To je posebna prilika da prilagodite svoje ponašanje i iskupite se za prethodne povrede.

Pun Mesec 8. decembra 2022., na 16°02′ Blizanaca je izuzetno blizu Marsa. Poklapa se sa retkom i snažnom lunarnom okultacijom Marsa, a Mars je retrogradan. Sunce u inkonjunkciji sa Uranom stvara obrazac aspekta koji se zove iritacijski trougao. Pored toga, ovaj jedinstveni pun Mesec je u skladu sa 7. najsjajnijim zvezdama na noćnom nebu, Rigelom.

Pročitajte i ovo: Šta treba da radite a šta nikako ne kada je PUN MESEC

Marsov pun Mesec

Mesec u konjukciji sa Marsom daje vam hrabrost, entuzijazam i inicijativu da delujete u skladu sa svojim najstrastvenijim željama. Intimni odnosi imaju koristi od povećane harizme i seksualne privlačnosti. Možete se zauzeti za sebe i svoju porodicu ili se boriti za cilj do koga vam je stalo.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MARS i intimni odnosi

Ali impulsivnost i nestrpljivost mogu učiniti da vaše snažne emocije i podsvesne reakcije budu izazovne za kontrolu. Vi ili neko vama blizak možete brzo postati razdražljivi, uznemireni, zapovednički, zlobni, grubi pa čak i nasilni. Brzi refleksi u kombinaciji sa agresivnim instinktima donose opasnost od preuzimanja rizika. Nesreće, posekotine, ogrebotine i opekotine su mogući ako postupate brzopleto.

Pročitajte i ovo: TAJNA RETROGRADNOG MARSA

Naporne fizičke aktivnosti poput sporta, vežbanja i seksa su zdravi načini da se iskoristi ova vruća, takmičarska energija. Potrošite svoju energiju na nekoga ili nešto za šta ste emotivno vezani, kao što je ljubavnik, vaš dom ili vaša majka. Ovo može da varira od čišćenja vaše kuće do pružanja okrepljujuće masaže voljenoj osobi.

Lunarna okultacija Marsa

Lunarna okultacija Marsa ima značajan uticaj na astrologiju punog Meseca decembra 2022. Za oko sat vremena Mesec će potpuno sakriti Mars. Prema Luiz Edington, kada Mesec okultuje Mars neka skrivena mudrost je bukvalno pomračena, a zatim otkrivena kako se Mesec kreće dalje… ovo sugeriše da dobijemo potres ili resetovanje u nekom pogledu na to kako gledamo na Mars…

Pročitajte i ovo: LUNARNA OKULTACIJA MARSA 8. decembra 2022. – Erupcija strasti i emocija

Učimo, ili smo pozvani da integrišemo našu energiju marsovskog ratnika u zdravije načine. Da se ​​borimo za stvari, da koristimo svoju volju za brigu, a ne da kontrolišemo druge. Da mudro koristimo svoju ličnu moć i liderske kvalitete. Okultacija prigušuje vatru Marsa.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI URAN od 24. avgusta 2022. do 22. januara 2023. godine – Nestabilnost i neizvesnost

Retrogradni Mars takođe prigušuje vatru Marsa. Vreme je za razmišljanje pre dela. Sudbinski događaji i teme koje se ponavljaju će ojačati koje od vaših intenzivnih želja treba više pozadinskog rada pre nego što se na njih reaguje. Ako se borite sa destruktivnim ponašanjem poput besa, besa, nasilja ili seksualnog zlostavljanja, sudbonosni događaji će vas primorati da priznate da imate problema sa upravljanjem besom.

Prilagođavanja Urana

Sunce u inkonjunkciji sa Uranom može da vas učini nervoznim, napetim i anksioznim. Nagomilavanje nestabilne električne energije može biti uzbudljivo, ali i zastrašujuće. Možda će vam biti teško da se opustite, posebno ako vam je sloboda ograničena ili blokirano kreativno samoizražavanje.

Pročitajte i ovo: Da li PUN MESEC uvek izaziva raskide? 

Pritisak da se promeni može doći od nekoga ko ima moć nad vama, promene okolnosti ili neočekivani događaj. Možda ćete morati da promenite svoju rutinu, ponašanje ili planove. Neophodno je biti fleksibilan i prilagoditi se promenljivim uslovima. Prilagođavanje je potrebno ako ste primorani da unesete izmene ili pronađete drugačiji put napred.

Iritacija punog Meseca

Uzorak proširenog trougla istaknut u poziciji punog Meseca naziva se trougao iritacije. Formira ga opozicija, inkonjunkcija i polusekstil. Potrebno mu je stalno kretanje i aktivnost, što rezultira kraćim ili dužim periodima užurbanog prenaprezanja.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Energije uskladištene u Suncu nasuprot Mesecu traže način da razreše stanje suprotnih pritisaka, blokadu protoka energije i kruti stav koji proizvode. Kroz Sunce inkonjunkcija Uran, postajete bolno svesni oslobađanja napetosti kao očajničke čežnje.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Iznenadni izlivi besa mogu nastati kao reakcija na spoljne pritiske. Međutim, ovo odbrambeno ponašanje ne traje dugo. Brzo je gotovo i ponovo zaboravljeno. Fleksibilnost i prilagođavanje vam omogućavaju da izbegavate i brzo nadoknadite štetu prouzrokovanu ili povređena osećanja.

Pročitajte i ovo: Šta treba da radite a šta nikako ne kada je PUN MESEC 

Najznačajniji uticaj na pun Mesec decembra 2022. dolazi od Marsa, planete akcije, energije, seksualnosti i agresije. Obično, kada se Mesec poravna sa Marsom, Marsov bes nadjača Mesečeva osećanja. A tokom punog Meseca, Sunce nasuprot Marsu povećava rizik od besa i sukoba.

Ali za ovaj jedinstveni pun Mesec, lunarna okultacija Marsa omogućava vašoj podsvesti da dominira vašom primarnom ratničkom energijom. Možete intuitivno da razumete koliko dobro ili na drugi način se tvrdite i kako to utiče na druge. Retrogradni Mars takođe podstiče unutrašnju refleksiju vaših agresivnih instinkta.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Ovaj kontemplativni pun Mesec je prilika da se pomirite sa problemima vezanim za Mars koji vas pogađaju, tako da možete sigurnije i bezbednije da se potvrdite i delujete u skladu sa svojim željama.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Zvezda Rigel i Sunce u inkonjunkciji sa Uranom povećavaju rizik od nepromišljenosti, impulsivnih reakcija i sukoba. Ali polusekstilni aspekt Urana, Meseca i Marsa omogućava fleksibilnost i prilagođavanje. Ovo vam omogućava da izbegavate i da brzo nadoknadite štetu prouzrokovanu ili povređena osećanja.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Astrološki, na pun Mesec utiče prethodni mlad Mesec. Mlad Mesec od 23. novembra podstiče dobru volju i lični, materijalni i duhovni rast. Ali to takođe donosi potencijal za nemoral, nasilje i nesreću.

Uticaj punog Meseca 8. decembra traje dve nedelje do mladog Meseca 23. decembra. Ova faza opadajućeg Meseca je dobra za oslobađanje i otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, kontemplaciju, meditaciju, uklanjanje nereda, berbu, orezivanje i šišanje.

Prethodna faza Meseca: Mlad Mesec 23. novembar 2022.

Sledeća faza Meseca: Mlad Mesec 23. decembra 2022. u 11:16 časova.