Pun Mesec u Biku, u subotu, 31. oktobra 2020. godine, drugi je puni Mesec u oktobru mesecu. Dakle, imamo Plavi Mesec na Noć veštica!

A astrologija Plavog Meseca oktobra 2020. retka je i moćna iz drugih razloga.

Plavi Mesec 31. oktobra izuzetno je blizu Urana, planete promena i revolucije tako da neočekivane promene i neizvesnost mogu izazvati anksioznost, nestrpljenje i nesposobnost da se opustite.

Impulsivan i nepredvidljiv pun Mesec 31. oktobra je od velikog značaja zbog američkih predsedničkih izbora 3. novembra 2020.

Kvadrat Saturna i stacionarno retrogradnog Merkura (04. novembra kreće direktno) istog dana povećava rizik od kašnjenja, odlaganja, frustracija i neslaganja. Osporavan rezultat je moguć, ali postoji i rizik od građanskih nemira, nasilja, nereda i pobune.

Pun Mesec 31. oktobra, na 08°38′ Bika, gotovo je tačno u konjunkciji sa Uranom na 08°41′ Bika.

Ovo je izuzetno moćan i vrlo remetilački uticaj koji će trajati tokom naredne dve nedelje.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Kvadrat retrogradnog Merkura i Saturna je još jedan izazovan uticaj na pun Mesec.

Takođe traje oko dve nedelje jer se Merkur gotovo ne kreće (stacionaran je jer prelazi iz retrogradnog u direktni hod), i baš u tom trenutku, 3. novembra 2020, usmerava se da krene direktnim hodom.

Konačno, fiksna zvezda na 07°57′ Bika ima i nasilan uticaj, ali nagrađuje naporan rad i dobar je znak za brak.

Konjunkcija punog Meseca sa Uranom može da učini da se osećate nemirno, uznemireno, nestrpljivo i nervozno. Osećaj predstojeće promene može veoma otežati opuštanje.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Emocionalna kolebljivost i buntovnost mogu dovesti do neobičnog ponašanja, impulsivnih akcija, brzih promena smera, pa čak i do nesreća.

Neočekivani događaji i nagle promene mogu vrlo uznemirujuće uticati na veze. Možda ćete morati da se suočite sa nerviranjem, emocionalnom odvojenošću, separacijom, izolacijom i opštim nedostatkom stabilnosti i sigurnosti.

Ovom nestabilnom i nepredvidljivom punom Mesecu najbolje je pristupiti sa prilagodljivošću, fleksibilnošću i otvorenim umovima.

Na ovaj način otvoriće se mogućnosti za kreativne i pozitivne promene u vašem životu. Imaćete više slobode da sledite svoj jedinstveni put i izrazite svoje pravo unutrašnje ja.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Merkur u kvadratu sa Saturnom donosi ozbiljnost, loše vesti, pesimizam, tugu, nerazumevanje i svađe. Stacionarno direktan Merkur, praktično, u mirovanju 3. novembra povećava rizik od nesuglasica, kašnjenja, odlaganja putovanja i zagubljene pošte / poruka / mailova.

Pun Mesec u konjunkciji sa Uranom, Merkur u kvadratu sa Saturnom i retrogradni Merkur mogu uzrokovati nestrpljenje i nedostatak koncentracije. Stoga je izuzetno važno pažljivo slušati, obratiti pažnju na detalje i dva puta razmisliti pre donošenja važnih odluka.

Potražite stručni savet od osobe od poverenja ako ste umešani u pregovore, ugovore, poslovne ili pravne stvari.

I poput plavog Meseca oktobra 2020. u konjunkciji sa Uranom, retrogradni Merkur u kvadratu sa Saturnom može izazvati udaljavanje u odnosima i osećaj izolacije. Reči lako mogu postati zle, uvredljive, šokantne i povredljive.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Pun Mesec 31. oktobra u znaku Bika poravnava se sa najsjajnijom zvezdom u sazvežđu Ovna.

Ovo odstupanje je posledica precesije ravnodnevnica koja je pomerila Sunčeve znakove gotovo čitav znak izvan usklađenosti sa Sazvežđima iz kojih su dobili imena pre više od 2000 godina.

07°57’ – Hamal

08°38’ – Pun Mesec

08°41’ – Uran

Nepokretna (fiksna) zvezda Hamal je prirode Marsa i Saturna. Izaziva nasilje, grubost, okrutnost i unapred smišljeni zločin.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim Čvorom

Mesec u konjunkciji sa Hamalom

Strpljiv, spor uspeh napornim radom, nevolje u ljubavnim odnosima, ali povoljno za brak, bračni partner ima dobitak kroz posao ili spekulacije.

Uran u konjunkciji sa Hamalom

Prijatan, simpatičan, lako podložan uticaju, osetljiv, snažne strasti, slabog karaktera, podložan alkoholu ili štetnim navikama, mnogo prijatelja, ljubavne nevolje, smrt pod teškim okolnostima.

Plavi Mesec 31. oktobar 2020. Rezime

Pun Mesec 31. oktobra u konjunkciji sa Uranom donosi nagle promene i neočekivane događaje. Kvadrat retrogradnog Merkura sa Saturnom donosi negativno razmišljanje i neslaganje. A fiksna Zvezda Hamal ima agresivan uticaj.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Na ličnom nivou možete se osećati nespokojno i nemirno. Emocionalna udaljenost i poteškoće u izražavanju vaših misli i osećanja mogu doneti frustraciju i tugu. Srećom, fiksna zvezda sa Mesecom daje strpljenje da se nosi sa ovim izazovima.

Strpljenje će vam pružiti priliku usred neizvesnosti. A zvezda takođe donosi uspeh napornim radom i dobra je za sklapanje prijateljstva i venčanje.

Na svakodnevnom nivou, kvadrat stacionarno direktnog Merkura i Saturna, istog dana kada su i američki predsednički izbori, nakon punog Meseca u konjunkciji sa Uranom, u najmanju ruku zabrinjava.

Pročitajte i ovo: Mars u Ovnu, borben, impulsivan i nepromišljen

Pun Mesec 31. oktobra traje dve nedelje, do mladog Meseca 15. novembra. Njegov uticaj se kombinuje sa uticajem mladog Meseca 16. oktobra.

Taj mladi Mesec bio je u kvadratu sa velikom trojkom u Jarcu – Jupiterom, Saturnom i Plutonom. To izaziva bes, nezadovoljstvo, frustraciju i nemilosrdnu potragu za moći. To bi moglo rezultirati polarizacijom, ekstremizmom, sukobima i nasiljem.