Danas ćemo zaploviti punim Mesecom, na 0 stepeni Vage!

Ovo pomračenje je interesantno jer se dešava ulaskom Sunca u znak Ovna, koje obeležava početak proleća. Ovaj događaj i ova lunacija je važna jer označava trenutak prolećnog ekvinocija u Ovnu, dakle, početak astrološke 2019. godine!

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Sunce ulazi na 0 stepeni Ovna, i to, u isto vreme kada će mu se Mesec suprotstaviti na 0 stepeni Vage. Dan i noć imaju isto trajanje. Ravnoteža prirode. Od ovog trenutka noći se smanjuju i dani postaju duži.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Proleće i pun Mesec su tradicionalno povezani sa povećanjem energije, plodnosti i punoće.

Simbolika Vage je ravnoteža, lepota i sklad.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019

Ovan (Ja) i Vaga (Ti) pomažu nam da shvatimo pravo značenje odnosa. Drugi postaju ogledalo (Mesec u Vagi) naše duše i tako se bolje upoznajemo.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Podsetimo se priče o Erosu i Psihi, jer povezujući ovaj mit sa punim Mesecom u Vagi, možemo reći da se od nas traži da ispitamo odnos u kojem se nalazimo. Da bismo mogli da pogledamo situaciju, treba nam svetlo, a to svetlo je Sunce. Najvažnije je da vidimo ko smo u vezi i kako se osećamo u vezi sa tim.

Pročitajte i ovo: RIBE godišnji horoskop 2019

Ovaj pun Mesec osvetljava ono što se nalazi u mraku naše psihe, da bismo mogli pažljivo da gledamo i otkrivamo one aspekte nas samih.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA godišnji horoskop 2019

Ako se nalazite u nezadovoljavajućem odnosu ili koliko je god druga osoba tvrda ili okrutna, potrebno je, ipak, da se zapitamo šta je to što nas je privuklo takvoj osobi.

Što više analiziramo i posmatramo druge, a manje sebe, to više izdajemo sebe! Okrivljujući drugog za ono šta nam se dešava, hranimo obmanu i zato ovaj pun Mesec u Vagi traži od nas da zadržimo ogledalo i preuzmemo uzde naših života.

Pročitajte i ovo: JARAC godišnji horoskop 2019

Kroz ovaj proces možemo da shvatimo da moramo pustiti stvari i osobe koje nam uzimaju dragocenu energiju. Bićemo pozvani da napravimo inventar – kako koristimo našu energiju.

Pročitajte i ovo: STRELAC godišnji horoskop 2019

Univerzum radi na misteriozan način i ove noći kada Mesec zasija na nebu, možemo iskoristiti ovu energiju za poravnanje i ravnotežu. Potraga za balansom biće ključ ovog Meseca.

Sada ulazimo u period Ovna i sve što razmišljamo, mora se preduzeti. Ali, kako?!

Tu može da pomogne energija punog Meseca u Vagi, jer ako postignemo ravnotežu, biće nam lakše da pronađemo taj centar koji je često teško locirati.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA godišnji horoskop 2019

Iskorisite ovaj pun Mesec da biste se zapitali:

– Koji su aspekti vašeg života neuravnoteženi?

– Šta vam je potrebno da biste se prilagodili, u cilju poboljšanja situacije?

– Gde vam nedostaje energije?

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2019

Ova pitanja vam mogu pomoći da razmislite o tome šta želite i šta vam je potrebno da biste se osećali celovito. Zapamtite da je Vaga vazdušni znak, tako da vam glava i misli mogu biti uznemireni, pa iskoristite priliku da razvrstate misli i osećanja.

Kada Mesec stoji u Vagi, duši je potrebna harmonija i unutrašnji mir. Motivacija je biti u harmoniji sa svetom. Do izražaja dolazi smisao za umetnost, lepotu i diplomatiju. Pored toga, postoji težnja za pronalaženjem i održanjem emocionalne ravnoteže.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2019

Međutim, diplomatija ne znači i bezuslovno prilagođavanje. Opasnost da pustite da vas voda nosi može biti velika. Nedostatak odlučnosti i delanja može da bude na štetu.

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2019

Pun Mesec u Vagi može doneti požare i vetrove.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2019

Na političkom planu u potencijalu je porast zategnutosti. Pojačan je pritisak i na društvenom planu. Individulano se oseća veći broj otežanih odnosa, jer se lako pada u srdžbu i loše raspoloženje. Izgovaraju se reči zbog kojih se kasnije kaje.

Pročitajte i ovo: DEVICA godišnji horoskop 2019

Pun Mesec u Vagi najviše smeta pripadnicima ovog znaka, Ovna, Raka i Jarca, jer se zahteva odricanje od zadovoljenja zahteva ega.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.