Danas ćemo zaploviti punim Mesecom, na 0 stepeni Vage!

Ovo pomračenje je interesantno jer se dešava ulaskom Sunca u znak Ovna, koje obeležava početak proleća. Ovaj događaj i ova lunacija je važna jer označava trenutak prolećnog ekvinocija u Ovnu, dakle, početak astrološke 2019. godine!

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Sunce ulazi na 0 stepeni Ovna, i to, u isto vreme kada će mu se Mesec suprotstaviti na 0 stepeni Vage. Dan i noć imaju isto trajanje. Ravnoteža prirode. Od ovog trenutka noći se smanjuju i dani postaju duži.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Proleće i pun Mesec su tradicionalno povezani sa povećanjem energije, plodnosti i punoće.

Simbolika Vage je ravnoteža, lepota i sklad.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019

Ovan (Ja) i Vaga (Ti) pomažu nam da shvatimo pravo značenje odnosa. Drugi postaju ogledalo (Mesec u Vagi) naše duše i tako se bolje upoznajemo.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Podsetimo se priče o Erosu i Psihi, jer povezujući ovaj mit sa punim Mesecom u Vagi, možemo reći da se od nas traži da ispitamo odnos u kojem se nalazimo. Da bismo mogli da pogledamo situaciju, treba nam svetlo, a to svetlo je Sunce. Najvažnije je da vidimo ko smo u vezi i kako se osećamo u vezi sa tim.

Pročitajte i ovo: RIBE godišnji horoskop 2019

Ovaj pun Mesec osvetljava ono što se nalazi u mraku naše psihe, da bismo mogli pažljivo da gledamo i otkrivamo one aspekte nas samih.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA godišnji horoskop 2019

Ako se nalazite u nezadovoljavajućem odnosu ili koliko je god druga osoba tvrda ili okrutna, potrebno je, ipak, da se zapitamo šta je to što nas je privuklo takvoj osobi.

Što više analiziramo i posmatramo druge, a manje sebe, to više izdajemo sebe! Okrivljujući drugog za ono šta nam se dešava, hranimo obmanu i zato ovaj pun Mesec u Vagi traži od nas da zadržimo ogledalo i preuzmemo uzde naših života.

Pročitajte i ovo: JARAC godišnji horoskop 2019

Kroz ovaj proces možemo da shvatimo da moramo pustiti stvari i osobe koje nam uzimaju dragocenu energiju. Bićemo pozvani da napravimo inventar – kako koristimo našu energiju.

Pročitajte i ovo: STRELAC godišnji horoskop 2019

Univerzum radi na misteriozan način i ove noći kada Mesec zasija na nebu, možemo iskoristiti ovu energiju za poravnanje i ravnotežu. Potraga za balansom biće ključ ovog Meseca.

Sada ulazimo u period Ovna i sve što razmišljamo, mora se preduzeti. Ali, kako?!

Tu može da pomogne energija punog Meseca u Vagi, jer ako postignemo ravnotežu, biće nam lakše da pronađemo taj centar koji je često teško locirati.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA godišnji horoskop 2019

Iskorisite ovaj pun Mesec da biste se zapitali:

– Koji su aspekti vašeg života neuravnoteženi?

– Šta vam je potrebno da biste se prilagodili, u cilju poboljšanja situacije?

– Gde vam nedostaje energije?

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2019

Ova pitanja vam mogu pomoći da razmislite o tome šta želite i šta vam je potrebno da biste se osećali celovito. Zapamtite da je Vaga vazdušni znak, tako da vam glava i misli mogu biti uznemireni, pa iskoristite priliku da razvrstate misli i osećanja.

Kada Mesec stoji u Vagi, duši je potrebna harmonija i unutrašnji mir. Motivacija je biti u harmoniji sa svetom. Do izražaja dolazi smisao za umetnost, lepotu i diplomatiju. Pored toga, postoji težnja za pronalaženjem i održanjem emocionalne ravnoteže.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2019

Međutim, diplomatija ne znači i bezuslovno prilagođavanje. Opasnost da pustite da vas voda nosi može biti velika. Nedostatak odlučnosti i delanja može da bude na štetu.

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2019

Pun Mesec u Vagi može doneti požare i vetrove.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2019

Na političkom planu u potencijalu je porast zategnutosti. Pojačan je pritisak i na društvenom planu. Individulano se oseća veći broj otežanih odnosa, jer se lako pada u srdžbu i loše raspoloženje. Izgovaraju se reči zbog kojih se kasnije kaje.

Pročitajte i ovo: DEVICA godišnji horoskop 2019

Pun Mesec u Vagi najviše smeta pripadnicima ovog znaka, Ovna, Raka i Jarca, jer se zahteva odricanje od zadovoljenja zahteva ega.