Šta je vladar Ascendenta? To je planeta koja vlada vašim podznakom.

Na primer, ako vam je Vaga na podznaku (Ascendent) onda je Venera vladar vašeg podznaka ili Ascendenta.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Za oni koji nisu toliko upućeni u astrologiju, evo svih vladara. Dakle, u zavisnosti koji znak imate na Ascendentu ili podznaku: Ovan – vladar Mars; Bik – vladar Venera; Blizanci – vladar Merkur; Rak – vladar Mesec; Lav – vladar Sunce; Devica – vladar Merkur; Vaga – vladar Vaga; Škorpija – vladari Mars i Pluton; Strelac – vladar Jupiter; Jarac – vladar Saturn; Vodolija – vladari Saturn i Uran i Ribe – vladari Jupiter i Neptun.

Vladar Ascendenta u Vagi ukazuje na skupljanje energije kroz ljubav, partnerske odnose, brak i bračnog partnera, društvene aktivnosti, javnost, kulturna dešavanja, umetnost, lepotu, diplomatičnost, sklad, ravnotežu, haromoniju, druželjubivost, muziku, modu, što je istaknuto i kada je Venera, kao vladar Ascendenta u Vagi.

Sunce u Vagi, kao vladar Ascendenta, skuplja stvaralačku energiju kroz međuljudske odnose, kroz pohvale zbog nepristrasnosti i pravednosti, kao i sposobnosti da uskladi suprotstavljene energije. Mesec u Vagi kroz pronalaženje ravoteže i sklada u bliskim i emotivnim odnosima, kao i kroz partnerske veze, jer onda oseća unutrašnju sigurnost.

Astrologija: Pozicija vladara Ascendenta u horoskopu je naš energetski centar /I deo

Merkur u Vagi skuplja energiju kroz diplomatski usklađenu komunikaciju, kao i misli ili ideje koje su obojene ljubavlju i estetikom.

Mars u Vagi kroz aktivnosti u javnom i društvenom životu. Jupiter u Vagi skuplja energiju ostvarujući lični napredak pravednim i diplomatskim pristupom, kao i kroz prilike i optimizam koji dolaze putem partnerskih odnosa, umetnosti i lepote. Saturn u Vagi kroz poštovanje prema partneru, kao i kroz razvijanje odgovornosti i discipline u ljubavi i braku. Uran u Vagi skuplja energiju kroz postizanje individulanosti kroz partnerske odnose i društvene aktinosti, kao i kroz moderne ideje i liberalne stavove kada su u pitanju ljubav i odnosi. Neptun u Vagi kroz maštovito i kreativno umetničko izražavanje, muziku, suptilnost i senzitivnost u ljubavi, a Pluton u Vagi skuplja energiju kroz transformaciju u partnerskim odnosima, kao i kroz nagon za potpunim preporodom u ljubavnim vezama.

astrological-156126_1280

Vladar Ascendenta u Škorpiji ukazuje na skupljanje energije kroz strasti, istraživanja, ispitivanja, opasnosti, ekstremnost, rizike, seks, finansije i biznis, ezoteriju, što je prisutno i kada su Mars i Pluton, kao vladari Ascendenta u ovom znaku.

Sunce u Škorpiji, kao vladar Ascendenta, skuplja energiju tako što sopstvenu stvaralačku energiju usmerava prema intenzivnim emocijama, kao i kroz aktivnosti koje donose priznanja i pohvale za rizične i ekstremne poduhvate. Mesec u Škorpiji kroz reakcije koje su žestoke i strastvene, kao i kroz iskustva koja vode do otkrivanja najskrivenijih motiva ili onda kada daje i prima intenzivnu emocionalnu energiju.

Merkur u Škorpiji skuplja energiju kroz strastveno i duboko verbalno izražavanje, kao i kroz razumevanje, ideje i učenje putem prodiranja do srži stvarnosti na temeljan način. Jupiter u Škorpiji kroz lično poboljšanje putem temeljnog razumevanja svega što predstavlja život, kao i kroz dobro razvijen osećaj za domišljatost i oštroumno procenivanje ljudi. Saturn u Škorpiji skuplja energiju kroz aktivnosti gde se može potvrditi i održati kontrola nad snažnim strastima, kao i aktivnosti u kojima dolazi do oslobađanja strahova od spoznaje  najdubljih osećanja. Uran u Škorpiji kroz ekstremne i rizične poduhavate koji su nagli u cilju donošenja promena, dok Neptun u Škorpiji kroz duhovne dimenzije i iskustva kroz ezoteriju i seks.

scorpio-759093_1280

Vladar Ascendeta u Strelcu ukazuje na skupljanje energije kroz slobodu, moderne i napredne ideje, prostranstva, daljine, inostranstvo i daleka putovanja, strance, učenje i obrazovanje, predavanja, zakone, moral i etiku, vedrinu, ekspanziju, sreću, optimizam i entuzijzama, filozofiju i nauku, što je istaknuto i kada je Jupiter kao vladar Ascendenta u Strelcu.

Sunce u Strelcu, kao vladar Ascendenta, skuplja energiju kroz stvaralaštvo koje je usmereno prema idealima, kao i kroz priznanja zbog poštene i moralne prirode, kao i znanja. Mesec u Strelcu kroz istraživanja, putovanja, otvorenost i slobodu putem čega oseća bliskost i pripadnost.

Merkur u Strelcu skuplja energiju kroz ideje i misli koje su povezane sa putovanjima, slobodom i širinom, kao i kroz razumevanje i učenje filozofije, nauke, stranih jezika i stranih kultura.

Venera u Strelcu kroz ljubav prema slobodi, čitanju i učenju, društvenost, veru i pozitivan pogled na ljubav. Mars u Strelcu kroz borbu za ispravne i moralne vrednosti, sport, kao i kroz liderstvo ili vodeću ulogu u znanju i obrazovanju, kao i putem rada koji podiže optimizam i vedrinu. Saturn u Strelcu skuplja energiju kroz čvrsta i temeljna verovanja za dalekim ciljevima, kao i kroz mentalnu disciplinu i ulaganje truda prema filozofskim pitanjima. Uran u Strelcu kroz nauku. Neptun u Strelcu kroz sticanje duhovnih dimenzija putem ideala, slobode, putovanja, učenja i filozofije, dok Pluton u Strelcu skuplja energiju kroz znanje da bi postigao moć.

sagittarius-818284_1280

Vladar Ascendenta u Jarcu ukazuje na skupljanje energije kroz praktičnu i materijalnu stranu života, disciplinu, odgovornost, napor, prepreke, vreme, zrelost, životna iskustva, kao i pitanja povezana sa radom, profesijom, karijerom i društevnim statusom na čega ukazuje i Saturn kao vladar Ascendenta u Jarcu.

Sunce u Jarcu, kao vladar Ascemdenta, skuplja energiju kroz tradicionalne i oprezne poduhvate, kroz priznanja i uspeh u radu i pohvale zbog prihvatanja disicipline i napora. Mesec u Jarcu kroz odlučne i suzdržane reakcije, kao i kroz ulogu hranitelja ili zaštitnika, koji na sebe potpuno prihvata obavezu i odgovornost.

Merkur u Jarcu skuplja energiju, kroz ozbiljnu, strogu i praktičnu komunikaciju, kao i kroz razvijenu svest o postojanju praktične stvarnosti, kao i putem ideja i misli koje su povezane sa profesijom i statusom.

Venera u Jarcu kroz materiju, štednju, ljubav prema statusu, bliskost ka profesiji, ozbiljne i zrele veze, primenjenu umetnost, ljubav prema prirodi, bliskost sa prošlošću. Mars u Jarcu kroz naporan, disciplinovan i odgovoran rad, kao i kroz aktivnosti gde se dokazuje ozbiljno, oprezno, ambiciozno i uz veliku samodisciplinu. Jupiter u Jarcu skuplja energiju kroz aktivnosti gde se teži ličnom poboljšanju kroz naporan rad, kao i kroz aktivnosti gde se izražavaju osobine samokontrole, kao i tradicija, kako bi došlo do ličnog poboljšanja. Uran u Jarcu kroz reformisanje starog, tradicionalnog i konzervativnog. Neptun u Jarcu kroz povezivanje mašte, umetnosti i kreativnosti sa profesijom ili praktičnom stranom života, a Pluton u Jarcu skuplja energiju kroz aktivnosti koje donose moć u profesiji i društvenom statusu.

astrology-818278_1280

Vladar Ascendenta u Vodoliji ukazuje na skupljanje energije kroz moderno, napredno, liberalno, reformatorsko, neobično, drugačije od uobičajenog, bunt, revolucije, progresivnost,  eksperimentisanje, individulanost i slobodu, nezavisnost, nepredvidljivost, društvene i grupne aktivnosti, prijatelje, internet i Facebook, humane i plamenite aktivnosti, čovečnost, intelektualni rad, naučni duh, što je istaknuto i kada je Uran, kao vladar Ascendenta u Vodoliji.

Sunce u Vodoliji, kao vladar Ascendenta, skuplja energiju kroz priznanja i pohvale u društvenim aktivnostima, nauci, kao i kroz humane i plemenite težnje. Mesec u Vodoliji kroz nepredvidljive i ekcentrične reakcije, kroz individulanost u bliskim odnosima, kao i kroz izražavanje slobodnih ideja, jer onda oseća unutrašnju sigurnost.

Merkur u Vodoliji skuplja energiju kroz idealističku i inteligentnu komunikaciju, kao i koroz mentalne aktivnosti koje podržavaju grupne komunikacijske procese.

Venera u Vodoliji kroz bliske odnose sa prijateljima, moderno umetničkno izražavanje, kao i kroz ljubav gde se osećanja mogu izražavati nekovencionalno i slobodno. Mars u Vodoliji skuplja energiju kroz intelektualan rad i aktivnosti u kojima postoji želja za dokazivanjem u humanim i plemenitim delima, dok inicijativa i snaga trebaju biti odlobođena u svom izražavanju. Saturn u Vodoliji kroz aktivnosti u kojima se teži disciplinovanim mentalinim sposobnostima, kao i u aktivnostima gde se traži ulaganje truda u cilju stabilnosti prijateljskih odnosa. Neptun u Vodoliji kroz dostizanje duhovnih dimenzija kroz grupne aktivnosti ili kroz emotivno doživljavanje prijateljskih veza, dok Pluton u Vodoliji skuplja snagu kroz transformaciju i preobražaj modernih i naprednih ideja.

aquarius-818276_1280

Vladar Ascendenta u Ribama ukazuje na skupljanje energije kroz emocije, maštu, fantazije, snove, romantiku, estetsko, umetnost, kreativnost, muziku, ples, samoću i povlačenje, duhovnost, veru i religiju, jogu i meditaciju i sve što se nalazi van praktičnih okvira, a što je istaknuto i kada je Neptun u Ribama.

Sunce u Ribama, kao vladar Ascendenta, skuplja energiju kroz stvaralačku energiju koja se ispoljava nadahnuto i osećajno, kao i kroz aktivnosti gde može biti cenjen zbog saosećajnosti. Mesec u Ribama kroz sažaljive, nežne, balge i brižne emocije, kao i kroz čovečne i duhovne unutrašnje aktivnosti u cilju bliskog i emotivnog povezivanja.

Merkur u Ribama skuplja energiju kroz idealističku, osećajnu, maštovitu i pesničku komunikaciju, kao i kroz mentalne i intelektualne aktivnosti koje su povezane sa kreativnošću, maštom, snovima i fantazijom. Venera u Ribama kroz romantiku, poeziju, muziku, snove o ljubavi, more i duge peščane plaže, umetnost. Mars u Ribama kroz emotivne akcije u cilju delovanja kroz bliske i emotivne odnose, kao i kroz umetnička ili duhovna  dela. Jupiter u Ribama skuplja energiju kroz  učenje što ga povezuje sa idealima, kao i kroz aktivnosti koja traže saosećajnost i nežnost da bi se osetila vera u sebe. Saturn u Ribama kroz praktične aktivnosti gde može i primeniti isceliteljske sposobnosti, kao i kroz rad gde može izraziti nežnost i osećajnost u cilju dobijanja sigurnosti. Uran u Ribama skuplja energiju putem oslobađanja kroz emocije, dok Pluton u Ribama kroz aktivnosti koje zahtevaju podsvesne preobražaje i transformaciju.