Mlad Mesec u Vagi 14. oktobra 2023. je prstenasto pomračenje Sunca. I to u inkonjunkciji sa Uranom u Biku. Dakle, astrološko značenje mladog Meseca oktobra 2023. je rešavanje problema korišćenjem mašte i otvorenog uma da bi se prevazišlo polarizovano razmišljanje.

Pomračenje Sunca od 14. oktobra tačno u 19.55 časova prema srednjeevropskom vremenu usklađeno je sa fiksnim zvezdama koje podržavaju potragu za rešenjima kroz liderstvo, diplomatiju i sposobnost da se stvari vide sa obe strane.

Mlad Mesec u subotu, 14. oktobra 2023., je na 21°07′ Vage. Pomračenje je pod uticajem inkonjunkcije (aspekt od 150 stepeni) od strane Urana iz Bika.

Pomračenje Sunca je poput običnog mladog Meseca gde Mesec prolazi između Zemlje i Sunca. Međutim, pomračenje Sunca je snažnije jer Mesec zatamnjuje Sunce. Najuticajniji i najvažniji aspekt astrologije je Sunce u konjukciji sa Mesecom, koje predstavlja cikličnu obnovu i daje osvežavajući nalet energije i inicijative.

Pročitajte i ovo: Kako POMRAČENJE SUNCA / SOLARNA EKLIPSA U VAGI utiče na vaš horoskopski znak i podznak 

Pročitajte i ovo: POMRAČENJE SUNCA U VAGI 14. oktobar 2023. – Zamislite!

Pročitajte i ovo: Kako će ovomesečno POMRAČENJE VATRENOG PRSTENA U VAGI uticati na nas

Pročitajte i ovo: Sve o pomračenju Sunca „vatrenog prstena“ 14. oktobra 2023. (i odakle može da se vidi) 

Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, i ne previše hladnu i proračunatu. To znači da su sve mogućnosti na stolu i da se s pravom možete staviti na čelo novih planova za budućnost.

Dok mlad Mesec traje četiri nedelje, efekti pomračenja Sunca traju skoro šest meseci. Dakle, Solarna eklipsa je odlična za novi početak, okretanje novog lista ili pokretanje novog projekta. Takođe možete preispitivati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Aspekt mladog Meseca

Mlad Mesec u inkonjunkciji sa Uranom može da vas natera da čeznete za nečim novim ili uzbudljivim. Moguće su pozitivne promene i uzbudljive prilike. Ali možete biti pod pritiskom da izvršite promene, možda od vladine agencije, nadređenog ili neočekivanog događaja.

Ovaj aspekt koji proširuje um daje maštovitu sposobnost, uvid i višu svest da se stvari dogode. Ali zamišljanje bolje budućnosti i predviđanje promena može doneti nesigurnost, neizvesnost i strah. Možete doživeti nestabilnost, razdražljivost i krizu neodlučnosti. Ograničavanje na jedan cilj će olakšati donošenje odluka.

Povećana kreativnost, originalnost, domišljatost, fleksibilnost i otvorenost su idealni za eksperimentisanje, prilagođavanje, menjanje i prilagođavanje. Uraditi nešto malo drugačije moglo bi da dobije bolje rezultate od pokušaja radikalnih promena.

Na globalnom nivou mogući su protesti ili pobune protiv ograničavanja slobode, revolucije, neredi, anarhija i eksplozije. Može doći do otkrića ili nesreća povezanih sa naukom, tehnologijom, avijacijom, novim izvorima energije, internetom ili veštačkom inteligencijom.

Aspekti inkonjunkcije donose novu tačku gledišta, prevazilazeći polarizovano ili crno-belo razmišljanje kako bi pronašli novi put napred. Sa Uranom, rešenja bi mogla uključivati humanitarne, demokratske i progresivne ideje.

City photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Značenje mladog Meseca oktobra 2023.

Aspekt Sunčevog pomračenja mladog Meseca u oktobru 2023. prema Uranu može doneti progresivne promene i slobodu ili prinudne promene i haos. Ali ima razloga za nadu.

Sa dovoljno ljudi koji zamišljaju bolju budućnost, srećne zvezde fiksnih zvezda oko 21° Vage će manifestovati pozitivniju stranu Urana.

Uticaj pomračenja Sunca 14. oktobra može trajati više od pet meseci, do pomračenja Sunca 8. aprila u 14:20 8. aprila 2024. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg meseca, od 14. do 28. oktobra.

Sledeća Mesečeva faza: Lunarno pomračenje 28. oktobar 2023.  (pun Mesec)

Mapa pomračenja Sunca

Pomračenje Sunca u oktobru 2023. biće vidljivo u Sjedinjenim Državama, Meksiku, Centralnoj Americi i Južnoj Americi.