Sunce u Vodoliji

Sunce u Vodoliji predstavlja idejnu snagu i težnju da prkosi ustaljenom i opštem mišljenju. Privlači pažnju na sebe neobičnim i ekcentričinim ponašanjem tako što iznenađuje i zapanjuje druge ljude, posebno one koji su tradicionalnih shvatanja.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ima potrebu da vas impresionira u trenucima kada to možete najmanje da očekujete. U slučaju da se umori od jedne ideje, ambicizno se hvata neke druge zanimljive ideje, a ima toliko toga i da otkrije iza sledećeg ugla.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Njegovi planovi za mnoge su ne razumni, jer živi u budućnosti i običan čovek često ga ne razume dok se on kreće po tankoj liniji između ludila i genijalnosti.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Sunce u Vodoliji simbolizuje čovek sa krčagom u rukama, koji zahvata vodu saznanja i ponovo je prosipa. Volja je odlučna i istrajna i neće se povući ni milmetar, ako nešto odluči.

Mesec u Vodoliji

Mesec u Vodoliji se prijatno oseća kada može slobodno da sledi bezbroj interesovanja i kada je društveno prihvaćen.

Ako želite da se približite ljudima sa Mesecom u Vodoliji, nikada nemojte da ih obavezujte ili da ih vežete za kućne poslove. Oni pripadaju svima, ali opet nikom. Uvek ima potrebu da u svom bližem okruženju budu okruženi intelektualnim ljudima, ali najveća ljubav je uvek – sloboda.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Prisutan je strah da će ih osećanja samo prema jednoj osobi ograničiti u daljem razvoju duha. Ako situacija postaje problematična u bližem i privatnom okruženju, dolazi do brzog hlađenja emocija i s obzirom na to da se retko kada osvrću na prošlost, često je moguće nakon ljubavne veze ostati i u prijateljskoj vezi sa istom osobom.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Mogu otići već sledećeg trenutka, nestati preko noći, pojaviti se iznenada, ali mogu i nikada da se ne vrate. Često su zbunjeni u krugu porodice ili na porodičnim okupljanjima ili u početku kada trebaju da preuzmu ulogu majke ili supruge.

Merkur u Vodoliji

Merkur u Vodoliji ima potrebu za neobičnim razgovorima. Može u početku u društvu biti povučen i stidljiv, da bi izenada u jednom momentu počeo da priča nešto što uopšte nije bila tema u društvu.

Vi ćete govoriti o premijeri nekog filma koji ste gledali, a Merkur u Vodoliji će vas iznenada prekinuti sa: „Da li si znao da broj devet simbolizuje celovitost?“ Njegove ideje imaju ulogu sudbinski da ispune obećanja sutrašnjice i možete ih zvati „čudima budućnosti“.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

On ne razmišlja da ide na plažu u toplim letnjim danima, ne razmišlja da ostane unutra kada pada kiša, kao što ni ne razmišlja da ide da spava onda kada sav normalan svet noću spava. Njegove misli su otišle sto godina unapred i kad povremeno svrati u sadašnjost, doneće vam neke ideje iz budućnosti, a dok vam ih bude izlagao, ostaćete u čudu ili ćete pomisliti da imate posla sa ludakom.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Njegove zamisli i ideje mnogima izgledaju nepkatične samo zbog toga što je mislima zaronio u budućnost, a ono o čemu on danas razmišlja, mnogi će razmišljati, ali i razumeti tek za pedeset godina.

Venera u Vodoliji

Venera u Vodoliji izražava osećanja razumno, dok je nagon za zadovoljstvom obojen željom za eksperimentisanjem. U bliskim odnosima retko zanoveta i neće vas gušti emocijama, a u brak retko kada ulazi nepromišljeno i nikada ne žuri da upozna vaše roditelje.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Može vas upitati kako joj stoji haljina koju je obukla, ali iz čiste radoznalosti, jer šta god da odgovorite, to neće biti važno za nju. Prisutna je stalna potreba da eksperimentiše sa raznim načinima i predlozima kada vam zakazuje sastanak, tako da će vam jednom reći da se nađete u ulici gde živi, da bi vam sledeći put rekla da je čekate na desetom stepeniku koji vodi do opservatorije.

Pročitajte i ovo: Skrivena lica depresije – nasmejana depresija

Granica između prijateljstva i ljubavi za Veneru u Vodoliji je nejasna, a ako je pustite da luta kao Alisa po zemlji čuda, onda vas nikada neće pitati za vaše izlaske sa drugima. Možete je uvek izgubiti ako pokažete konzervativnost, posesivnost, ljubomoru, mada teško izražava duboka osećanja, jer je njen razum povezan sa dušom.

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

Foto Andrew Coelho

Mars u Vodoliji

Mars u Vodoliji ima potrebu da se dokazuje kroz aktivnosti i dela koja „pucaju“ kao grom iz vedrog neba, donoseći naelektrisanje i uzbuđenje. Zbog toga, njegovo delovanje možete osetiti kao iznenadni zemljotres koji pomera tlo ispod vaših nogu ili kao ekslpoziju groma će rascepati na pola stogodišnje stablo drveta.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Ostvarenje ličnih ambicija može biti ometano preuzimanjem na sebe ciljeva koji su usmereni na dobrobit i napredak celog čovečanstva. Međutim, ambicije mogu biti ometane i potrebom za rizicima i kockanjem sa životom, pa se često može naći i izvan granica onog što je društveno prihvatljivo.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Zbog toga se može sresti među revolucionarima i pokretačima novih ideja, ali i među kockarima, buntovnicima, kriminalcima i narkomanima, jer u sve ovo ulazi prvestveno iz radoznalosti i želje da mnogo toga novog proba. Sa njim ćete uvek osetiti prisutnost promena u vazduhu.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Foto Kalegin Michail

Jupiter u Vodoliji

Jupiter u Vodoliji ima mogućnost za rast samo uz temeljno razumevanje svih procesa koji se dešavaju u društvu. Misaono procenjuje okolnosti i ljude i takav pristup omogućava mu da ide napred i da se raduje životu.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Veruje u čoveka koji je spreman svoje ideje da podredi čovečanstvu, a ne ličnim ambicijama. Pozitivno gleda na sve promene u društvu, jer smatra da svaka promena u sebi nosi nadu u bolji život čovečanstva. Sposoban je da u čoveku pronađe knjigu znanja, kao i da u modernim i naprednim tokovima pronađe dobro, kao što veruje da se pozitivne osobine mogu razvijati samo ako su oči čoveka usmerene ka budućnosti.

Pročitajte i ovo: Senka u seksualnosti

Nagon da se poveže sa nečim većim od sebe motivisan je velikim i krupnim koracima, koji idu čak i do drugih planeta. Vera u višu silu se rađa u intelektualnim i naučnim poduhvatima.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Foto Yana Lizunkova

Saturn u Vodoliji

Saturn u Vodoliji ima potrebu da se potvrdi tako što će kontrolisati sve procese koje se odvijaju u društvu, odvajajući korisno od nekorisnog. Ono što je korisno za čoveka i čovečanstvo, trudiće se da uz napor i upornost konkretno sprovede u delo, a ono što nije korisno odbaciće i kritikovaće.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Prepreke za ostvarenje ambicija mogu biti u stavovima, koji su za druge čudni i neobični. Ulaže trud i disciplinu da bi izbacio sve ono što je štetno radi razvoja čoveka u intelektualnom smislu, kao i  razvijanja znanja, koje će biti korisno za reforme i progres. Ima jak nagon da odbrani svoju misaonu strukturu ili ideje i najvažnije je da se oslobodi straha od eksperimentisanja, što može biti prepreka da se kreće napred u budućnost.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Može i ometati postizanje vlastitih ciljeva, jer se drži kruto i strogo, a onda je prisutan otpor u prihvatanju ideja koje pomažu razvoju vizije za bolju budućnost čovečanstva.

***

Uran, Neptun i Pluton su planete koje se vrlo sporo kreću kroz zodijak, Uranu je potrebno oko 85 godina da ga obiđe, Neptunu oko 170, a Plutonu još malo više, stoga, smatraju se generacijskim planetama i zbog toga nije dato tumačenje za njih.