Sunce u Strelcu ohrabruje i bodri kod drugih idealistički pogled na svet, a pogled na život je pozitivan.

Da li ste nekada bili očarani širinom nebeskog prostranstva, ne nazirući kraj i granice ni sa jedne strane? Da li ste nekada pružili ruku nekom ko je zračio jednim iskrenim, otvorenim i istraživačkim duhom? Ako jeste, onda ste se susreli sa Suncem u Strelcu, koje želi i da naglasi svaki oblik fizičkih i mentalnih sloboda.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Želite li da ga učinite ponosnim i velikim, pohvalite i istaknite njegovu poštenu i moralnu prirodu, kao i visoke kvalitete i vrednosti.

Da bi iskoristio sve povoljne mogućnosti za ostvarenje ličnih planova i ambicija, koristi svoju inteligenciju, mudrost i ekspanzivnu energiju.

Međutim, ako ne uradi ništa posebno u životu, onda je to najčešće zbog njegove nemarnosti, lenjosti, nemirne prirode i rasipanja energije.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Mesec u Strelcu

Mesec u Strelcu reaguje euforično i idealistički, a unutrašnji mir oseća kada napreduje ka budućim ciljevima.

Oseća se prijatno kada putuje, istražuje, boravi na otvorenom i kada se oseća slobodno. Ima vedar stav prem bližem okruženju, urođenu širokogrudnost i toleranciju, ali ne voli naređivanje u bliskim odnosima.

Robovlasničko društvo za Mesec u Strelcu nije ni postojalo. Prisutna je otvorenost u bližem okruženju i privatnom životu, tako da ovde ne postoji igra reči i nema zagonetki u smislu, „šta misliš šta sam sinoć sanjala?“ ili „pogodi koliko imam godina?“.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Postoji odbojnost prema privatnom životu, pa i braku, jer je prisutan strah od gubitka slobode i zato je potrebno mnogo umeća da bi se neko sa Mesecom u Strelcu nagovorio na ovaj korak.  Dok god se duša oseća slobodnom i dok god ne pokušavate da vezujete i sputavate ovu dušu ili dok god ne pokušate da joj oduzmete nadu i optimizam, dobićete puno poverenje i ljubav.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

„Samo želim biti slobodan. Leptiri su slobodni“

– Ciceron

Merkur u Strelcu

Merkur u Strelcu komunicira otvoreno, direktno i iskreno, dok je razmišljanje vođeno nekim višim ili velikim ciljevima, a ne svakodnevnim detaljima, što ga apsolutno ne interesuje.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Ako ste primetili neko društvo okupljeno za stolom, u kojem samo jedna osoba priča, ne zatvarajući usta, dok se razmahuje i rukama, onda ste ugledali Merkura u Strelcu. Zbog toga često dobija epitet „brbljivac“.

Situacije u kojima je potrebno doneti logične i razumne odluke za njega su teške, jer je zaslepljen idealističkim pogledima i razmišljanjem, kao i preteranim optimizmom. Ako čujete nekoga da počinje priču o sebi, tako što počinje od čukundede, onda slušate Merkura u Strelcu, jer su njegova objašnjenja i priče često preširoke, a onda zaboravi i o čemu je počeo da priča.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Međutim, uvek je prisutna pozitivna reč i ostaje ovakav i kada ode u penziju, ali nikada ne računajte na njegovu poniznost u komunikaciji i znanju, kao ni na poslušnost.

Venera u Strelcu

Venera u Strelcu osećanja izražava slobodno i otvoreno, a postizanje stabilne veze može biti ometano nemirnim nagonom da ide napred i da doživi mnoge avanture.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Stavovi prema ljubavi su širokogrudi i ceni otvorenost i iskrenost u bliskim odnosima. Da bi se osećala zadovoljno i udobno, potrebna joj je sloboda da se kreće i da luta sa jednog kraja sveta na drugi kraj sveta.

U srcu je još uvek dete, jer postoji doza naivnosti u ljubavi i bliskim odnosima, jer želi da veruje u pozitivno i dobro gledajući u svog partnera ili vezu. Dobro razmislite pre nego što joj pozajmite novac, jer voli da troši novac u svemu onom u čemu uživa, pa i da preteruje.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Tri majice će joj biti dovoljne za ovaj put, a možda se vrati i po četvrtu. Mislila je da kupi samo jednu knjigu, ali vraća se kući sa punom kesom knjiga. Ide na putovanje, ali ne može sebi da dozvoli da putuje nekim prevozom ili u nekoj klasi gde joj neće biti udobno.

Da li ste nekada videli nekog ko se okliznuo na crtu na trotoaru i pao, a onda ustao, glasno se smejući sebi? Ako jeste, onda ste ugledali Veneru u Strelcu.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Mars u Strelcu

Mars u Strelcu želi da se dokaže energično, bez takta i vođen je nekim višim idealima za koje je spreman da se bori i potegne oružje.

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

On je borac za slobodu, ali i borac za sopstvene izbore i zato ni ne pokušavajte bilo šta da mu nametnete ili ograničavate. On je borac za ideale u kojima vidi bolji i kvalitetniji svet i zato ćete ga često videti na čelu kolone ili u prvim redovima, jer hrabro i odvažno predvodi sve one koji žele da menjaju ovaj svet vođeni idealističkim vizijama.

Energični, hrabri i odlučni poduhvati vođeni su vizijama o budućnosti, dok je njegova ambicija vođena velikim nagonom za poboljšanjem. Prisutna je i želja za istraživanjima, jer ima avanturističku crtu, pa ga često možete videti u kanjonu Tare ili kao predvodnika neke ekspedicije u prašumama Amazona.

Pročitajte i ovo: Kaubojske čizme – ultimativni trend sezone

Dok je još imao pet godina, bio je vođen idealom i sanjao je kako će se jednog dana popeti na Mon Blan ili kako će se podjednako boriti kako za belce, tako i za crnce.

Jupiter u Strelcu

Jupiter u Strelcu ima potrebu da sledi urođenu veru u život, koji može biti samo ekspanzivan i pozitivan.

Pročitajte i ovo: Klasični modni komadi koje bi svaka žena trebalo da ima

Vera u viši poredak, širenje svesti i vizija je podstaknuta filozofskim usmerenjima, ali i religioznom dimenzijom života. Da bi mogao poboljšati svoju poziciju, potrebno je da se uputi u unutrašnja i spoljašnja istraživanja, ali preterano širenje dovodi do razbacivanja energije i precenjivanja sopstvenih sposobnosti.

Veruje u život koji je ispunjen obrazovanjem i učenjem, blagostanjem, obiljem i stalnim širenjem mogućnosti za kvaliteniji i bolji život. On je slobodan da se uputi i na drugu stranu planete da bi naučio i spoznao nešto novo, a onda isto to nesebično prenosio dalje.

Pročitajte i ovo: Ključ dobrog stila je u detaljima

Mnogo prima i mnogo daje, zato što konstatntno teži rastu i svestan je da je rast moguć samo ako je otvoren i širokogrudan.

Saturn u Strelcu

Saturn u Strelcu teži da se potvrdi kroz neke daleke i velike ciljeve, koje je potrebno učiniti realnim i stvarnim.

Pročitajte i ovo: Sloboda u vezi i zašto je brkaš sa narcisoidnošću

Prisutna je snažna potreba za mentalnom disciplinom, međutim, traganje za slobodom i istinom može biti ometano nekim strahovima i nemogućnošću da se odvoji od fizičkog i materijalnog. Slično kao da imate lance na nogama ili neki teret, koji onemogućava da se odvojite od tla i vinite u visine.

Ulaže trud i napor u učenje da bi proširio svest, posebno kroz filozofska pitanja i traži jasno formulisanje sopstvenih ideala, jer se tada oseća sigurnijim i stabilnijim. Na osnovu proživljenog iskustva, gradi čvrstu strukturu uz pomoć vlastitih ideala, tako da je sposoban da menja planove da bi se prilagodio promenljivim okolnostima, jer samo prihvatanje promene donosi čvrste rezulate.

Pročitajte i ovo: Istine i zablude o alkalnosti, kiselosti i baznosti organizma