Sunce u Škorpiji predstavlja emocionalnu snagu, kao potrebno gorivo za život.

Lične ambicije mogu biti ometane emocionalnom tvrdoglavošću, strahom da ne izgubi kontrolu i odbijanjem da se otvori. Ima potrebu da imresionira druge svojom neustrašivom prirodom, pa će uleteti u automobil zahvaćen plamenom i vatrom, spašavajući nekog iz njega.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji, vrtlog uzavrelih strasti


Međutim, postoji i sklonost ka namernom izazivanju nasilja, jer na taj način osnažuje i čeliči svoju volju. Svetlost Sunca želi da osvetli najmračnija i najtamnija mesta, zato što hoće da razotkrije sve što je nevidljivo, tajno i mistično.


Pročitajte i ovo: Socijalno izbegavajuće ponašanje – socijalne fobijePročitajte i ovo: Muškarci nikad ne prebole raskid


Postignut uspeh ljubomorno čuva i čekaće strpljivo svojih pet minuta da krene u realizaciju svojih ambicija. Da bi bio bliži svome cilju, teži da reformiše postojeće stanje, dok je stepen vitalnosti povezan sa snažnim nagonskim željama, koje često idu i prema ekstremimam i opčinjenosti.

Poruka Sunca u Škorpiji je: „Moja tajna je za mene svetlost, a za tebe će uvek ostati tajna.“


Pročitajte i ovo: Udaljavanje i raskid partnerskog odnosa


Mesec u Škorpiji


Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe


Osećanja su duboka i tajnovita sa željom da duboko prodre u svako iskustvo, a strah od gubitka kontrole dovodi do emocionalne potištenosti. Ovo su zagonetne i opojne emocije, koje vas mogu potpuno zavesti i opčiniti. Kada se izgubi samokontrola, onda burne emotivne reakcije izbijaju na videlo.


Pročitajte i ovo: Kad odluku o braku ne donosimo mi, već naša trenutna osećanja


Osećanja idu u rasponu od hladnoće, provokacije, sarkazma do usijanja, kao na letnjoj žegi, kada Sunce nemilosrdno prži sve pred sobom. Ne postoji osećanje ravnodušnosti ili polovične zainteresovanosti, jer postoje samo dve mogućnosti, a to su velika odbojnost ili obožavanje.


Pročitajte i ovo: Perfekcionizam – glad za ljubavlju i prihvaćenošću


Prisutna je privučenost opasnostima i izazovima da bi se prodrlo u sve tajne života iz čega se izlazi jači i snažniji. Nekad vas može ugušiti svojom strašću, dok sama pojava može predstavljati i opasnost po okolinu, ali u zagrljaju Meseca u Škorpiji nikad vam neće biti dosadno.

Poruka Meseca u Škorpiji je: „Ne postoje granice gde strast prelazi u bol, a bol prelazi u strast.“


Pročitajte i ovo: Strah od intimnosti


Merkur u Škorpiji


Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o seksualnoj zavisnosti


Kada želi nešto da kaže, svaka reč dolazi iz dubine bića. Inteligencija je pod uticajem snažnih želja i potrebe da otkrije skrivene motive drugih ljudi. Prepreke da bi se ostvarili kontakti i veze sa drugim ljudima posledica su potrebe za tajnovitošću i ćutljivošću.


Pročitajte i ovo: Pluton kroz kuće natalnog horoskopa


U komunikaciji je sarkastičan, ima svoje tajne koje nemojte ni pokušavati da otkrijete. Dajte mu ključ od neke fioke ili ladice gde može da čuva sve svoje tajne, ali zapamtite da je njegov um detektivski i da lako razrešava svaku enigmu ili tajnu koja mu se nađe na putu.


Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji


Tačno zna šta hoće i ne pokušavajte da ga savetujete šta je najbolje za njega, jer je dovoljno određen da zna šta želi. Ako ga povredite ili izneverite, pokušajte odmah da pobegnete njegovoj crnoj magiji reči. Samo jedna njegova opčinjavajuća reč je dovoljna da izvuče svako priznanje od vas, a jedno od najjačih oružja njegovog uma je tajnovitost i mističnost namera.


Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život


Poruka Merkura u Škorpiji je: „Tajna često ostaje zaključana ne zato što nije ispričana, već zato što je niko nije razumeo.“

Venera u Škorpiji


Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi


Kako bi mogla da oseti blisku povezanost sa drugima, potrebno je žestokom emocionalnom snagom da prodre duboko u vezu. Vrlo vešto krije svoju potrebu za dominacijom u partenerskim odnosima i dok prolazi pored vas, okrenućete za njom, pitajući se šta vas je to tako očaralo kod ove osobe, koja je samo prošla, kao i hiljade njih drugih.


Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka


Dok vam se neke osobe bacaju u zagrljaj, ona će se nečujno i tiho prikrasti iza vaših leđa i šapnuti vam nešto na uvo, što će vas opčiniti ili ćete osetiti jezu koja prolazi od temena prema stopalima. Fatalnost je njeno oružje, koju ćete primetiti i kada je u trenerci ili radnom odelu brišući znoj sa čela.


Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama


Skriva osvetoljubivost i ljubomoru svojim sladunjavim glasom i ne pokušavajte da postavljajte prevelike zahteve ispred nje. Međutim, ako uspete da joj se približite, možete postati njeno najveće interesovanje.


Pročitajte i ovo: Pedeset najboljih ženskih parfema


Poruka Venere u Škorpiji je: „Ljubav je afrodizijak koja menja sudbinu.“

Mars u Škorpiji


Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji – najstrastveniji i najhladnokrvniji


Poseduje veliku izdržljivost, a seksulani nagon je motivisan željom da deli duboku emocionalnu povezanost. Ima veliki stepen samokontrole, koja izaziva strahopoštovanje.

Nikada neće dozvoliti drugim ljudima da saznaju koliko nešto želi i neumeran je u svemu što želi da uradi. Često krije svoje motive i zavarava svog protivnika, pa ako očekujete da će vam prići sa boka, iznenadiće vas kada vam bude prilazio spreda.


Pročitajte i ovo: Sunce ljubavi


Ako vas zavoli, nema toga što neće učiniti za vas da bi vas ohrabrivao i motivisao, ali ako vas ne voli, nema potrebe ni da čitate ovo. Budite uvek oprezni i budni pored njega, a njegova osveta je nešto što se ne sme zaboraviti. Sloboda izražavanja i odlučnost mogu biti ometani tajnovitošću i potrebom za samokontrolom.


Pročitajte i ovo: Kako da ga napališ u trenutku


Poruka Marsa u Škorpiji je: „Hodaj nečujno i govori tiho, ali uvek nosi oružije uz sebe.“

Jupiter u Škorpiji


Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji u opoziciji sa Uranom u Biku


Oštroumno procenjuje ljude i okolnosti, što mu daje priliku da ide napred. Ima potrebu da zaviri u sve tajne i pukotine, jer na taj način proširuje svoju svest. Veruje u sve što je mistično, ezoterično i isceljujuće i smatra da su najveće tajne dozvoljene samo onima koji su spremni da se suoče i sa tamnom stranom života.


Pročitajte i ovo: Nepovoljni aspekti Jupitera i ličnih planeta


Sposoban je da u tami pronađe knjigu znanja, kao i da u zlu pronađe dobro, jer veruje da se dobre i poztivne osobine mogu razvijati tek onda kada je čovek suočen sa tamom. Nagon da se poveže sa nečim većim od sebe motivisan je jakim i snažnim željama i dubinom osećaja, dok se vera u višu silu rađa u izazovnim i opasnim okolnostima.


Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu


Širenje pozitivizma i optimizma, mogu biti ometani strahovima i nesposobnošću da razotkrije osećanja.

Poruka Jupitera u Škorpiji je: „Ako mi sve tajne i sva znanja ne donesu veru, onda sam ništa.“


Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi XII kuće


Saturn u Škorpiji


Pročitajte i ovo: Kako da pravilno čistimo vaginu


Ulaže trud i disciplinu da bi izbacio sve ono što je nepotrebno i štetno radi potpunog preobražaja. Prepreka za ostvarenje ambicija može biti u opsednutosti potrebom da se oslanja samo na sebe i sopstveno iskustvo.


Pročitajte i ovo: Prevremena ejakulacija – najčešći muški seksualni problem


Poseduje jak nagon da odbrani svoju emocionalnu strukturu, a ovo može biti prepreka da postigne bliskost sa drugima. Ispoljava strah od spoznaje najdubljih osećanja, što ga usmerava ka krutosti, a onda izostaje i osećanje zadovoljstva u životu.


Pročitajte i ovo: Zavist u odnosu – ne mogu da podnesem da je s drugom srećniji


Ometa postizanje vlastitih ciljeva, jer se drži strogo i konzervativno, tako da postoji i otpor ka korenitim promenama, kada je potrebno odbaciti sve ono što ga ometa u daljem razvoju.


Pročitajte i ovo: Strah od odbacivanja sprečava razvoj bliskosti sa drugima


Poruka Saturna u Škorpiji je: „Vremenom se ne može rukovoditi, možemo samo rukovoditi sobom u vremenu.“