Sunce u Ribama

Malo je onih koje ćete sresti na rukovodećim mestima sa Suncem u Ribama, a ako i postoji ambicija, onda je ona sakrivena ili ima želju da vlada iza scene i daleko od očiju javnosti. Samopouzdanje se može jačati, ali tek kada se pronađe unutrašnja snaga i kada se zaroni duboko u sebe, pa svetlost Sunca pokaže put.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Planovi su često ispunjeni iluzijama i maštom i onda se može zakačiti za opasnu udicu i posmatrati kako život teče pored, bez volje da preuduzme kormilo u svoje ruke.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Ljubav daje želju za životom, a volja se jača kada treba zaštiti sopstveni svet od uticaja spoljašnjeg okruženja, jer vrlo dobro zna da postoji ona ružna strana života i zato više voli da živi u svom sopstvenom životu. Njegova scena je nestalna i varljiva, a pozornica je od uvala na pustim ostrvima, dugim i pustim plažama, umetničkim ateljeima i galerijama, bolničkim sobama i hodnicima, manastira, pa do noćnih reflektora velikih metropola.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Mesec u Ribama

Mesec u Ribama osećanja ispoljava promenljivo i haotično, tako da se i u dobrom raspoloženju za tren može rasplakati. Uvek će biti tu kada je potrebno nežno i blago utešiti nekog iz bližeg i privatnog okruženja, jer je briga i pomoć njegov prvi instikt.

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

Prisutna je potreba za snovima, ali često može i da se odrekne svojih snova ili da ih zakopa, ako je potrebno da se bezuslovno posveti nekom drugom. Osećanja su varljiva, pa danas može da vas voli, a sutra neće znati šta oseća prema vama, prepuštajući se emotivnom i unutrašnjem haosu.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Dubina ovog znaka tera da upija svako osećanje, koje može biti i prijatno i neprijatno, a rezultat toga je česta promena raspoloženja. Osećanja su preplavljena ružičastom maglinom, ali predstavljaju i duboko misteriozno more u koje je potrebno uroniti.

Merkur u Ribama

Merkur u Ribama ima potrebu da se kroz komunikaciju izražava osećajno i maštovito. On najbolje razume poruke iz bajki, jer one za njega predstavljaju izvor informacija.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Možda ga nećete videti često raspoloženog za razgovor, ali je odličan slušalac i upija svaku izgovorenu reč, dok je zainteresovan za temu, a kada prestane njegova zainteresovanost, praviće se da vas sluša, ali misli će mu odlutati negde daleko. Spretnost pokazuje u situacijama koje su neizvesne ili mistične, dok se mentalno najlakše opušta u tišini ili ako pusti neku laganu i romantičnu muziku.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Kada bi bio otvoreniji u onome o čemu razmišlja, možda bi ga više i razumeli, pa ovako ostaje nerazuman za mnoge, dok dobacuju „ja ga ne razumem“ ili „o čemu to ceo dan razmišlja?“ Ako je povređen, potrebno je da mu kažete nešto lepo, nežno i osećajno, što će razvedriti njegove misli.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Svoje misli krije zbog unutrašnje zbunjenosti i mentalne haotičnosti, pa poput simbola dve ribe koje su okrenute u suprotnim smerovima i misli ne znaju kojoj da se priklone.

Venera u Ribama

Venera u Ribama ima potrebu da se identifikuje sa ljubavnim idealom, tako da dugo pamti neki ljubavni film, koji je pogledala još u ranoj mladosti. Zbog toga postoji problem da se ljubav živi autentično i stvarno, što rezultira razočarenjima, samoćom, večnim traganjem za ljubavnim snom ili u bliskim vezama je neodređena.

Pročitajte i ovo: Senka u seksualnosti

Za Veneru u Ribama živeti ljubav znači. u stvari, sanjati ljubav, pa poput vetrova iznad mora menja raspoloženja i prema svom partneru. Prisutna je ranjivost i stidljivost i može biti daleka, ali to je samo njen odbrambeni mehanizam da bi se zaštitila zato što je osetljiva, pa može lako da bude povređena.

Pročitajte i ovo: Ljubav je samo reč

U njenoj prirodi je da bude velikodušna, romantična ljubavnica (ljubavnik) ili prijatelj sa kojim možete pričati o čemu hoćete i podeliti svaku tajnu. Nikada joj nemojte zameriti na zvucima tišine i usamljenim šetnjama, jer kroz samoću i tišinu ona traži sklad i harmoniju.

Mars u Ribama

Mars u Ribama je snaga koja je je najjača u samoći i tišini i kada je opijena maštom junaka mnogih iz bajki i priča. Hrabrost je prisutna ako postoji ideal ili ako postoji neki san o kojem osoba mašta.

Pročitajte i ovo: Tamo gde je bes uvek postoji bol

Međutim, nekada su poduhvati razočaravajući i nesrećni, posebno kada se nalazi na neodgovarajućem terenu, pa ne zna kako da pliva, a onda luta od jednog do drugog mesta. Potrebno je da ulaže i troši energiju na mestima koja neće vređati njegovu osetljivost i senzitivnost.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Lava, u natalu i tranzitu

Često nećete znati kojim putem je rešio da krene, bilo zbog toga što ni on još ne zna ili zbog toga što ovu tajnu ne otkriva nikom. On odlično skriva svoje motive, akcije i prave ciljeve i nikada nećete znati šta se zapravo događa kod njega. Pokušaće da vas inpresionira svojom velikom maštom i romantičnošću, pa vam neće otkriti kuda vas vodi, a onda će izneti piće i sveće na prostirku koju je postavio na najromantičnijem mestu na svetu.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Možda ćete ga sresti kako podešava svetla i reflektore na bini pred koncert, namešta slike u galeriji pred otvarnje izložbe, udara nitne na čizmicu koju je napravio, obuhvata oko struka svog partnera na plesnom podijumu i na još mnogo drugih mesta vođen maštom i snovima.

Jupiter u Ribama

Jupiter u Ribama privlaču sreću kada je velikodušan i samilostan, dok se povoljne prilike i bolji uslovi stvaraju kada može sebe izraziti kroz kreativnost i maštu. Kada pomaže drugima, ne želi da se ističe i najviše pomaže ostajući neprimećen i iza scene.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Da bi bio vedar i radostan ne treba mu mnogo materijalih stvari, jer radost pronalazi u umetnosti, osećanjima, pomaganju, religiji, mistici i osami. Potrebno je osloniti se na onaj unutrašnji glas, jer ako ga čuje, onda može otvoriti i vrata koja vode u kvalitetniji život.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Jupiter u Ribama predstavlja intuitivnu potragu za istinom, međutim, ako ne pronađe istinu, lako postaje žrtva mnogih špekulacija, poroka i prevara. U ulozi autsajdera vidi šansu za duhovni razvoj. Potrebe za rast i širenje najbolje zadovoljava kada radi kako bi pomogao podići čovečanstvo na viši  duhovni nivo.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

On daje nadu onima kojima je ona najpotrebnija i često ga možete videti kako volontira u bolnicama, zatvorima, sigurnim kućama i na drugim mestima gda je potrebno pružiti pomoć.

Saturn u Ribama

Saturn u Ribama ima problem da izgradi čvrstu strukturu, jer je ranjiv i često se oseća bespomoćnim ili kao mučenik i žrtva.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Zbog toga je važno naučiti da ceni i vrednuje svoje sposobnosti i da radi na razvoju samopouzdanju, ali ako se usmeri prema poslovima i profesiji koje su istraživačke ili u kojima je potrebno pokazati saosećajnost, brižnost i kreativnost, onda će lakše i izgrađivati svoju sigurnost.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku, senzualnost i zadovoljstvo kroz sva čula

Prisutan je strah od izražavanja emocija, ali ovaj strah je prisutan i zbog nekih okolnosti iz prošlosti, koje mu predstavljaju teret ili krivicu. Potrebno je manje da pokazuju odbrambeni mehanizam u bližem okruženju ili u čvrstoj vezanosti za praktično i materijalno i da budu više otvoreniji.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Postoje teškoće da se postavi granica između sebe i drugih, jer se ona gubi u magli i onda je ne može jasno videti gde se nalazi. Tuđe nevolje pomažu da preborodi i prihvati sopstvene patnje, mada je tuga njegov verni pratilac.

***

Uran, Neptun i Pluton su planete koje se vrlo sporo kreću kroz zodijak, Uranu je potrebno oko 85 godina da ga obiđe, Neptunu oko 170, a Plutonu još malo više, stoga, smatraju se generacijskim planetama i zbog toga nije dato tumačenje za njih.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter