Sunce u Raku je kao gnezdo u kojem se možete osećati zaštićenim i voljenim, kao što je Jovan Dučić rekao: „Pletem svoje gnezdo iznad vaše glave, toplije od gnezda u orla i laste…“

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Zbog karijere i ambicije može proputovati ceo svet, ali ne može biti srećno bez ognjišta koje smatra svojim. Spavaće na hiljadu postelja, ali tek kada legne u svoju, svetlo i toplota Sunca obasjavaju njegovu dušu.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir sa ružom

Izražena potreba za sanjarenjem i životom, u kojem će biti okružen umtenošću i muzikom, a ako mu predložite da vam naslika zalazak Sunca iznad reke, dobićete najlepšu sliku, bez obzira na to što je amater. Oseća se ponosno i snažno tek kada može da pokaže roditeljske, nežne i zaštitničke osobine.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Neptunu

Mesec u Raku

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Može doleteti do duge posle letnje kiše, na krilima svoje mašte, bez obzira na to što će ga unutrašnji glas opominjati i upozoravati da se može izgubiti u spoljnom svetu. Njegove suze teku iz dubokih reka njegove duše i najavljuju povlačenje u sopstveni svet, u kojem tone u tišinu i iz kojeg ne izlazi i po nekoliko dana.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Ako mislite da će brzo zaboraviti veče tokom kojeg ste ga povredili, varate se, jer ima izuzetno dobro pamćenje svih prošlih osećanja. Ne mora uopšte biti besan ili ljut na vas, on je jednostavno u takvim trenucima razočaran u život, a ako vam i dozvoli da ga gledate, primetićete hiljadu raspoloženja koja mogu proći njegovim licem.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Kao što je Paulo Koeljo rekao: „Nostalgija za nestalim vremenom i za nestalim ja u njemu“, a okretanjem unatrag i u poznate odaje kojima je prošao, raspaljuje njegovu čežnju koje se ne može rešiti.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Jupiteru

Photo by Max Gauntner on Unsplash

Merkur u Raku

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Ako su osećanja i brižnost veza koja nas međusobno povezuje, onda je Merkur ova veza, koji svojim krilima leti od mesta do mesta i od čoveka do čoveka, prenoseći brižne i osećajne poruke.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Kada progovara duša, onda Merkur u Raku iz najvećih dubina iznosi reči i misli, pa često možete čuti da za njega ili nju kažu „To je duša koja govori“. Uči upijanjem, pa je potrebno da upije neke plave ili smeđe oči, da bi dobio odgovore koji su mu potrebni, pa ako osetite da vas nečiji pogled upija, to Merkur u Raku prikuplja informacije.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Kada bi se vaš pradeda mogao vratiti i pričati svoje doživljaje, ne bi ih mogao tako živopisno opisati, kao što bi to uradio jedan Merkur u Raku. On može da čita bajku i da zaista pomisli kako je bio tamo, a sva pisma pisana majkama, ženama, ljubavnicama dolaze iz Merkura u Raku, jer je to trenutak kada duša progovara.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Photo by Chris Murray on Unsplash

Venera u Raku

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Ona rado igra ulogu romantične ljubavnice ili ljubavnika i veoma je teško izvući se iz njenih ljubavnih klešta. Teško zaboravlja ljubav i osećanja, pa ako je nešto razdvoji od partnera, ne zaljubljuje se lako ni po nekoliko godina.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Ne očekujte da vam kod prvog poljupca ili prvog zagrljaja otvori dušu, jer ne veruje nepoznatima, a i ima nekih stvari koje samo njihova duša zna. Možda smo zaboravili na osvajanja prizivanjem duha romantične prošlosti, kada su se pod prozorom pevale serenade, što pripada prošlosti Venere u Raku, a danas su to osvajanja kada otvorite poštu u Inboxu i pronađete neku osećajnu i romantičnu pesmu ili melodiju.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gudbim, onda gubim sve

Majka Zemlja se smeje preko svoga cveća, što je rekao Mahatma Gandi, a Ralf Emerson da jedan dodir prirode ceo svet učini rođacima.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Nagon za zadovoljstvom može biti osujećen ćudljivošću i stidljivošću, pa se ne iznenađujte, ako primetite da se Venera u Raku pomera unazad ili sa strane, kada pokušavate da joj se približite.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac lavljeg srca

Photo by Gordon Plant on Unsplash

Mars u Raku

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Fizička snaga je stimulisana osećanjima da se za nekog brine, ali odlučnost može nekada i oslabiti zbog ranjivosti. Hrabrost se javlja u trenucima kada je potrebno zaštititi sve one koje voli. Povlači se u svoj tvrd oklop, pogotovo onda kada ne dobije ono što želi, što je propraćeno padom energije i samopouzdanja.

Pročitajte i ovo: Mars u Vagi – slatkorečivi zavodnik

Osećanja su mu zapaljive prirode i idu u rasponu od strasti i jakih želja, pa do agresije i besa, jer shvata da postaje slab pred lepotom neke žene ili shvata da je postao slabić zato što ne može da se otgrne osećanjima koja su ga preplavila i koja ga drže zarobljenog blizu vas.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Kada postoje neke duboke rane iz detinjstva ili emotivnog života, biraće usamljenički i povučeniji život, jer će se tamo osećati snažnijim. Snaga je stimulisana snovima i maštom,  a srebrna mesečina ga budi i pokreće. Možda Mars u Raku i lažno veruje da je slobodan, jer kao što je Gete rekao da niko nije beznadežnije porobljen od onih koji lažno veruju da su slobodni.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Photo by Akshat Vats on Unsplash

Jupiter u Raku

Pročitajte i ovo: Venera u Devici – kad razum sretne ljubav

Potrebna mu je emocionalna podrška, jer veruje prvenstveno u osećanja, i zbog toga se optimizam nalazi u toplom zagrljaju, a sreća u porodičnom gnezdu. Emocionalna nežnost je dobro razvijena, jer Jupiter u Raku predstavlja široku i veliku dušu i zato poseduje urođeno razumevanje prema ljudima. Kao da ceo svet i svi ljudi mogu stati u njegovu dušu, koja uvek veruje samo u dobro.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Oslanjanje na ideale, ali i maštu može biti osujećeno pretranom samozaštitom i povučenošću, ali povlačenjem u unutrašnji život pronalazi nadu i veru u bolji život. Treba spomenuti na ovom mestu Nelsona Mendelu, jer je imao Jupitera u Raku, kao vladara podznaka i njegove reči da će se uvek protiviti rasizmu, svejedno da li dolazio od crnog ili belog čoveka.  

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Photo by Avi Richards on Unsplash

Saturn u Raku

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Oko duše se podižu bedemi i zidovi, koji predstavljaju odbrabeni mehanizam, jer je od velike važnosti učiniti emotivan život stabilnim, a porodicu doživeti kao čvrstu strukturu. Zbog toga za Saturna u Raku kažu kamena duša, ali iza tvrdog bedema postoji jedna nežna i uplašena duša i veliki napor da bi se prebrodio strah od vlastite ranjivosti. Sigurnost se povećava kada se podignu zidovi radi lične zaštite, međutim, preterano suzdržavanje dovodi do strogosti i krutosti.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?