Sunce u Ovnu

Sunce u Ovnu predstavlja svesno Ja koje teži da se istakne i dominira kroz neku lidersku ili vodeću ulogu, jer gde god da se Sunce nalazi, postoji i težnja da se privuče pažnja ne sebe.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Slično kao momenat kada Sunce izlazi na Istoku i mami naše poglede da obratimo pažnju na njegov veličanstveni izlazak. Čak i biljke podižu svoje cvetove prema Suncu.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur u Ribama kroz sve kuće zodijaka – mart 2019. godine

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Mesec u Ovnu

Mesec u Ovnu je glad duše za izazovima i zato se on instinktivno kreće ka preprekama da bi ih savladao i izašao kao pobednik.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

On uvek želi da bude među pobednicima i herojima, jer tek tada može da nahrani svoje emocije. Zato okreće glavu od slabih, nejakih i uplašenih, jer oseća pripadnost i bliskost samo tamo gde postoje snaga i hrabrost.

Pročitajte i ovo: Pouzdani znaci koji govore da mu se sviđate

Merkur u Ovnu

Merkur u Ovnu predstavlja intelekt koji je uvek željan novih iskustava, jer za njega ne postoje reči „prošlost“, „juče“, a ni „sada“.

Pročitajte i ovo: Mala bela haljina je nova ne-mogu-da-živim-bez-nje-haljina! Najnoviji modeli

On će uvek da pita „šta ćemo da radimo sutra“. Ako postoji mogućnost da svojim idejama pokrene svet i podigne revolucije, onda ste dobili pravog borca za nove ideje ili ideje koje mogu da pokrenu promene. Gde god postoji ideja takmičenja u znanju i govorništvu, kao i da ih strastveno brani, a onda i napadne – tu je i Merkur u Ovnu.

Pročitajte i ovo: Obrazac žrtve kao beg od ljubavi

Venera u Ovnu

Venera u Ovnu je energično davanje u bliskim odnosima. Samo ako joj pokažete otvorenost i strastvenost, možete joj i biti bliži.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Ne otvarajte joj vrata od automobila, ne izvlačite joj stolicu da bi sela u nekom od restorana, nemojte je zivkati često, a posebno proveravati, jer ona želi da se oseća nezavisno. Nemojte se iznenaditi ako vam, dok joj se udvarate, želeći da ostavite fin utisak, kaže „pređi na stvar!“

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Photo by Emily Bauman on Unsplash

Mars u Ovnu

Mars u Ovnu predstavlja borbenu i takmičarsku energiju. Uvek ćete ga prepoznati tamo gde je potrebno pokazati, pre svega, bicepse i tricepse, dakle, mišiće.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Pomoć mu nikada nije potrebna, jer on sve može samostalno, zato što kroz individualnost i samostalnost dokazuje svoju snagu. Lupiće snažno rukom o sto, udariti nogom, glavom o zid, a na crvenu signalizaciju na semaforu neće ni obraćati pažnju, jer šta to i ko to može njega da zaustavi?

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Photo by Cristian Newman on Unsplash

Jupiter u Ovnu

Jupiter u Ovnu je dizanje posle svakog pada ili neuspeha, jer ostaje vrlo kratko dole ili na zemlji.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o ishrani tokom posta

To je zbog toga što i kada padne, uvek poseduje dovoljno optimizma, koji će ga podići gore i nastaviće da se bori da bi prevazišao prepreke i odgovorio na izazove. Za njega uvek postoje rešenja koja se pojavljuju tek kada je aktivan i inicijativan i kada prihvata promenu, jer Jupiter u Ovnu veruje u svaku promenu. Za njega u promeni postoji nada, podrška, sreća i dobro.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Photo by roman raizen on Unsplash

Saturn u Ovnu

Saturn u Ovnu predstavlja sva pravila i ograničenja koja nam se nameću, ali silom i agresijom.

Pročitajte i ovo: Venčanje definitivno menja vaš partnerski odnos – kako i zašto

To je zbog toga što razmišlja da može izgubiti kontrolu i sigurnost kojoj teži, ako ne pokaže silu. Slično kao kada gradite neke temelje i čvrstu strukturu, upotrebljavajući snagu, oružje i silu jer je ubeđen da je onda kuća izgrađena na čvrstoj konstrukciji, pa je ni cunami ne može srušiti.

Pročitajte i ovo: Zašto je dobro da jedemo čokoladu?

Ovde težak i naporan rad disciplinuje snagu i impulsivnu energiju, pa se tek onda mogu ostvariti opipljivi rezultati, koji daju potreban osećaj sigurnosti.

Pročitajte i ovo: Što više jedete ove namirnice više mršavite

Photo by Holly Mandarich on Unsplash

Uran, Neptun i Pluton su generacijske planete, ali pomenuću i njih.

Pročitajte i ovo: Emotivno prejedanje

Uran u Ovnu

Uran u Ovnu je napeta snaga i energija, koja se iznenada oslobađa kao uragan ili tornado.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Niste se ni „osvestili“ šta se događa, a on je već protutnjao pored vas. Kada ekstremni sportovi završe brutalno, onda je na delu Uran u Ovnu. Ne pokušavajte da se suprotstavljate njegovim ideajama ili onome što je naumio, jer ne samo da ga nećete ubediti, već ćete videti jednu eksploziju koja može da vas pokosi.

Pročitajte i ovo: Tek kad prođeš proces raspadanje ega, možeš da doživiš ljubav

Svi neboderi i oblakoderi su Uran u Ovnu, jer on ovde mora u visinu da bi dominirao iznad svih ostalih građevina. Svaki iznenadni prepad je Uran u Ovnu.

Pročitajte i ovo: Započnite leto u sandalama sa punom petom – najosporavanijem, a najudobnijem modelu obuće

Photo by Holly Mandarich on Unsplash

Neptun u Ovnu

Neptun u Ovnu su uvek neke nove spiritualne i duhovne tehnike, posebno one u kojim se radi sa energijama.

Pročitajte i ovo: Da li je zavisnost odgovor na traumu? Najviše nas boli ono što nismo mogli da promenimo!

Zbog toga simbolično predstavlja vođe u spiritualnim i duhovnim krugovima ili one koji hoće da se dokažu kroz spiritualnost, duhovnost i mistične tehnike. Svaka aktivnost i inicijativa u sebi nosi maštu i snove, koji teže da se istaknu, dok erotičnost i magnetičnost mogu postati oružje u rukama da bi se dokazao, istakao i samoostvario.

Pročitajte i ovo: Bele tašne na vrhu liste najpoželjnijih modnih komada za proleće – leto

Photo by Sam Manns on Unsplash

Pluton u Ovnu

Pluton u Ovnu predstavlja manipulaciju da bi se postigao vodeći i dominantan položaj. Verovatno ni trava ne raste tamo gde Pluton prolazi ili gde koristi svoje oružje da bi se dokopao moći.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

On je lider i vođa koji je u stanju da hipnotiše masu, kako bi imao moć i kontrolu nad njima, a svaka nova pobeda u njemu budi još veću želju i glad da osvaja, pa i da zavlada čitavim svetom. Kroz borbu, takmičenja, ratove, prepreke i izazove oslobađa jaku i moćnu energiju koja je u stanju sve da pretvori u pepeo.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Međutim, ovo su i razne isceliteljske tehnike i transformacije koje pokreću nove cikluse, kao i smrt, a sve da bi se neki novi život zahuktao ili počeo.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu