Sunce u Lavu je onaj stav kada se trudite da po svaku cenu budete primećeni.

Način života je pun elegancije i stila i primetićete ga na svim sjajnim i poznatim mestima, koja posećuju uspešni, slavni i moćni.

 

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ako nije realizovao neke veće ambicije, zbog kojih bi bio u centru pažnje ili imao moć, najmanje što je mogao je da u mladosti bude predsednik razreda ili kasnije predsednik kućnog saveta.

U slučaju da vam je potreban neko ko će da vam vrati samopouzdanje ili je potrebno da vas neko ohrabruje, nećete pogrešiti ako potražite Sunce u znaku Lavu.

Ako pokušate da ga provocirate kada on brani svoj integritet i ponos ili ako uzmite nešto od njega, što mu je dragoceno i važno, imaćete ispred sebe opasnu divlju mačku. Njegovo ponašanje je kraljevsko, a u njegovoj kući osećaćete se kao da ste na dvoru.

Photo by Fabian Møller on Unsplash

Mesec u Lavu

Ne pomišljajte da ćete Mesec u Lavu pretvoriti u slugu ili kućnu pomoćnicu, jer je emotivna stabilnost povezana sa vođstvom i liderstvom, pa ako ima dominantnu ulogu, onda oseća i stabilnost. Prisutni su dostojanstvo i ponos, tako da ne troši vreme na besmislene bliske i intimne odnose, a ako niste jaki, nikada vam neće potpuno pripasti ili neće dopustiti da mu se previše približite.

U duši je svetlost i toplina Sunca, mada nekada može biti prisutan problem da se poveže sa unutrašnjim glasom, zbog izraženog ega, koji nedozvoljava opuštanje i povratak u unutrašnji svet. Prisutan je osećaj utehe, kao i emocionalno ispunjenje, ako je nešto urađeno ili realizovano što obezbeđuje dominantnu ulogu.

Merkur u Lavu

Ne trudite se da ga ignorišete u društvu ili da tipkate po telefonu dok on govori. Zar još niste naučili da je potrebno da mu se divite dok on govori i priča?! On je rođen da bude gospodar dok govori i deli savete svima, a da bi nešto naučio, potrebno mu je veliko nadahnuće.

Ništa ga tako ne može dovesti u fazu depresije ili tuge, kao rad u nekim bednim uslovima, a možda se ispod njegovih staloženih reči nalazi i glad za slavom. Dobio je nagradu za knjigu i postao je slavan svojim napisanim delom, kao i Hemingvej, koji je, takođe, imao Merkura u Lavu ili najmanje od ovakvog Merkura – njegov rad bio najbolji na školskom takmičenju, a možda se i proslavio intervjuisajući neku slavnu ličnost do koje je bilo teško doći, dok je neka firma ostvarila sjajan profit zbog njegovih ideja.

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Venera u Lavu

Svi luksuzni primerci koji se ne mogu naći na rasprodajama, predstavljeni su Venerom u Lavu. Ona je zvezda i priceza ljubavne priče, probuđena lepotica, jer je svesna svoje privlačnosti i lepote.

Lako troši novac na poklone, lepe stvari, odeću, salone, ali u širokom luku zaobilazi sva jeftina mesta, pa ako i nema dobre i stabilne finansijske mogućnosti, odlazi jednom godišnje u kupovinu, da bi mogla kupiti vredniju i skuplju stvar.

Retko kada baca senku, jer Venera u Lavu obasjava svetlošću i toplotom, tako da se pored nje osećate sigurnim i jakim, kao i kada je Sunce u zenitu. Ona igra glavnu ulogu voljene osobe, ljubavnice ili ljubavnika, a i kada odlazi, ona odlazi ponosno i podignute glave, bez obzira na to da li je u tom trenutku povređena.

Photo by rawpixel on Unsplash

Mars u Lavu

Oduševljen je svojom ambicijom da postigne najveće uspehe i položaje u karijeri, a u slučaju neuspeha, udariće ljutito pesnicom o sto ili će besno i snažno zalupiti vrata od automobila, da ćete ga čuti u susednoj ulici.

Uživa u ulozi pobednika, jer svaka pobeda za njega znači život ili smrt i smatra da zaslužuje da bude gospodar svog života, ljubavi i karijere. Samo veliki ciljevi podstiču njegovu hrabrost i u velikim ciljevima i bitkama ne pozanje strah, a ako i izgubi, onda se pretvara u ranjenu zver.

Ako pokušate da bocnete njegov ego, najbolje je da se što dalje sklonite od njega, pa ako i traži malo više pohvala da bi se osećao snažnijim i jačim, dajte mu to, jer ih on i zaslužuje.

Photo by Vitaly Nikolenko on Unsplash

Jupiter u Lavu

Teži rastu i ličnom poboljšanju kroz velike ciljeve, pa se ni ne trudite da pokrenete kod njega euforiju i oduševljenje, tako što ćete mu predložiti neke sitne i male poslove. Ako ga pozovete na celodnevno planinarenje, uz jedan sendvič i flašu vode, samo će se osmehnuti i reći će vam da žuri na hipodrom, jer njegov favorit danas trči na koga će se kladiti.

Ima izražen talenat za teatralnost i glumu, koji će upotrebiti posebno kada želi da vas impresionira i ostavi bez bez teksta. Potreba da dobije priznanje od drugih održava i njegov pozitivan stav prema životu, kao i veru da može uvek da dobije najbolje i najvrednije. Vera u ispravne vrednosti mogu biti osujećene dominirajućim stavom ili arogancijom, ali to ga ne sprečava da izgubi poverenje u sopstvene vrednosti i uspeh.

Saturn u Lavu

Ovakav strah može sputavati i samopouzdanje, tako da se javljaju sumnje „ja nisam sposoban za to“ ili „ne verujem u uspeh“. Ima potrebu da izgradi autoritet, jer je to način i put da bio pridobio osećaj sigurnosti, a odgovornost je prisutnija ako je i jača potreba za priznanjima.

Kada postigne autoritet ili neko dominantno i vodeće mesto, pribegava krutim i strogim pravilima i ponašanju, jer ima strah da ne izgubi položaj, poziciju, autoritet ili moć.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.