Sunce u Lavu je onaj stav kada se trudite da po svaku cenu budete primećeni.

Način života je pun elegancije i stila i primetićete ga na svim sjajnim i poznatim mestima, koja posećuju uspešni, slavni i moćni.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ako nije realizovao neke veće ambicije, zbog kojih bi bio u centru pažnje ili imao moć, najmanje što je mogao je da u mladosti bude predsednik razreda ili kasnije predsednik kućnog saveta.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

U slučaju da vam je potreban neko ko će da vam vrati samopouzdanje ili je potrebno da vas neko ohrabruje, nećete pogrešiti ako potražite Sunce u znaku Lavu.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Ako pokušate da ga provocirate kada on brani svoj integritet i ponos ili ako uzmite nešto od njega, što mu je dragoceno i važno, imaćete ispred sebe opasnu divlju mačku. Njegovo ponašanje je kraljevsko, a u njegovoj kući osećaćete se kao da ste na dvoru.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Photo by Fabian Møller on Unsplash

Mesec u Lavu

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Ne pomišljajte da ćete Mesec u Lavu pretvoriti u slugu ili kućnu pomoćnicu, jer je emotivna stabilnost povezana sa vođstvom i liderstvom, pa ako ima dominantnu ulogu, onda oseća i stabilnost. Prisutni su dostojanstvo i ponos, tako da ne troši vreme na besmislene bliske i intimne odnose, a ako niste jaki, nikada vam neće potpuno pripasti ili neće dopustiti da mu se previše približite.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

U duši je svetlost i toplina Sunca, mada nekada može biti prisutan problem da se poveže sa unutrašnjim glasom, zbog izraženog ega, koji nedozvoljava opuštanje i povratak u unutrašnji svet. Prisutan je osećaj utehe, kao i emocionalno ispunjenje, ako je nešto urađeno ili realizovano što obezbeđuje dominantnu ulogu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Veneri u Ribama

Merkur u Lavu

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Ne trudite se da ga ignorišete u društvu ili da tipkate po telefonu dok on govori. Zar još niste naučili da je potrebno da mu se divite dok on govori i priča?! On je rođen da bude gospodar dok govori i deli savete svima, a da bi nešto naučio, potrebno mu je veliko nadahnuće.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Ništa ga tako ne može dovesti u fazu depresije ili tuge, kao rad u nekim bednim uslovima, a možda se ispod njegovih staloženih reči nalazi i glad za slavom. Dobio je nagradu za knjigu i postao je slavan svojim napisanim delom, kao i Hemingvej, koji je, takođe, imao Merkura u Lavu ili najmanje od ovakvog Merkura – njegov rad bio najbolji na školskom takmičenju, a možda se i proslavio intervjuisajući neku slavnu ličnost do koje je bilo teško doći, dok je neka firma ostvarila sjajan profit zbog njegovih ideja.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Venera u Lavu

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Svi luksuzni primerci koji se ne mogu naći na rasprodajama, predstavljeni su Venerom u Lavu. Ona je zvezda i priceza ljubavne priče, probuđena lepotica, jer je svesna svoje privlačnosti i lepote.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Lako troši novac na poklone, lepe stvari, odeću, salone, ali u širokom luku zaobilazi sva jeftina mesta, pa ako i nema dobre i stabilne finansijske mogućnosti, odlazi jednom godišnje u kupovinu, da bi mogla kupiti vredniju i skuplju stvar.

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Retko kada baca senku, jer Venera u Lavu obasjava svetlošću i toplotom, tako da se pored nje osećate sigurnim i jakim, kao i kada je Sunce u zenitu. Ona igra glavnu ulogu voljene osobe, ljubavnice ili ljubavnika, a i kada odlazi, ona odlazi ponosno i podignute glave, bez obzira na to da li je u tom trenutku povređena.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Photo by rawpixel on Unsplash

Mars u Lavu

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Oduševljen je svojom ambicijom da postigne najveće uspehe i položaje u karijeri, a u slučaju neuspeha, udariće ljutito pesnicom o sto ili će besno i snažno zalupiti vrata od automobila, da ćete ga čuti u susednoj ulici.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Uživa u ulozi pobednika, jer svaka pobeda za njega znači život ili smrt i smatra da zaslužuje da bude gospodar svog života, ljubavi i karijere. Samo veliki ciljevi podstiču njegovu hrabrost i u velikim ciljevima i bitkama ne pozanje strah, a ako i izgubi, onda se pretvara u ranjenu zver.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

Ako pokušate da bocnete njegov ego, najbolje je da se što dalje sklonite od njega, pa ako i traži malo više pohvala da bi se osećao snažnijim i jačim, dajte mu to, jer ih on i zaslužuje.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Photo by Vitaly Nikolenko on Unsplash

Jupiter u Lavu

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Teži rastu i ličnom poboljšanju kroz velike ciljeve, pa se ni ne trudite da pokrenete kod njega euforiju i oduševljenje, tako što ćete mu predložiti neke sitne i male poslove. Ako ga pozovete na celodnevno planinarenje, uz jedan sendvič i flašu vode, samo će se osmehnuti i reći će vam da žuri na hipodrom, jer njegov favorit danas trči na koga će se kladiti.

Pročitajte i ovo: Merkur u Raku – kad duša odleprša u rajske predele

Ima izražen talenat za teatralnost i glumu, koji će upotrebiti posebno kada želi da vas impresionira i ostavi bez bez teksta. Potreba da dobije priznanje od drugih održava i njegov pozitivan stav prema životu, kao i veru da može uvek da dobije najbolje i najvrednije. Vera u ispravne vrednosti mogu biti osujećene dominirajućim stavom ili arogancijom, ali to ga ne sprečava da izgubi poverenje u sopstvene vrednosti i uspeh.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Saturn u Lavu

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Ovakav strah može sputavati i samopouzdanje, tako da se javljaju sumnje „ja nisam sposoban za to“ ili „ne verujem u uspeh“. Ima potrebu da izgradi autoritet, jer je to način i put da bio pridobio osećaj sigurnosti, a odgovornost je prisutnija ako je i jača potreba za priznanjima.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Severnim Mesečevim čvorom u Raku – Spremna sam na partnerstvo

Kada postigne autoritet ili neko dominantno i vodeće mesto, pribegava krutim i strogim pravilima i ponašanju, jer ima strah da ne izgubi položaj, poziciju, autoritet ili moć.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona