Sunce u Biku

Sunce u znaku Bika predstavlja ambicije u kojima svesno Ja teži da se ostvari u opipljivom svetu. Ova planeta traži priznanja, pohvale i divljenje i zbog toga u ovom znaku očekuje lovorike, jer „da te nema, nikada u ovom svetu ne bi bilo opipljivih oblika i stvari, a onda ne bismo znali za šta da se čvrsto i konkretno uhvatimo da bismo imali osećaj sigurnosti.“

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Kad-tad, pojavljuje se ambicija posedovanja vikendice ili kućice na selu, jer mora iz gradske vreve da pobegne u prirodu, a zatim i čamac koji će ga odvuću u neki rečni rukavac, jer energija i vitalnost rastu, onda kada postoji veza sa prirodom i majkom Zemljom.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

Photo by Christoffer Engström on Unsplash

Mesec u Biku

Mesec u Biku je postojanost emocija i zbog toga oseća sigurnost u predvidljivim okolnostima. Ovde je osećaj sigurnosti vrlo važan za unutrašnji mir. Dugo i tvrdoglavo zadržava svoje navike, jer „Čemu uopšte žurba? Neopreznost se može skupo platiti.“

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Uživa u porodici i u kući, a ako trenutno i nema svoj krov nad glavom, budite ubeđeni da stalno mašta i sanja kako će ga jednog dana imati. Priroda, cveće, umetnost i muzika ovde bude emocije i osećanja i zbog toga ima svoj omiljeni cvet čiji će ga miris podsetiti na lepe uspomene iz detinjstva, kao i omiljenu pesmu, koja ga uvek podseća na neku ljubav i romantičnu noć.

Pročitajte i ovo: Uzdizanje autoritetom znak je slabosti i želje za priznanjem

Duša je ispunjenaa i zadovoljna onda kada u svom udobnom domu može da ugosti prijatelje i goste i da ih dočeka sa svojim omiljenim specijalitetom, pažljivo i lepo serviranim za stolom.

Photo by Ishan @seefromthesky on Unsplash

Merkur u Biku

Merkur u Biku je rečenica, pa i reč, koja se često važe, jer je intelekt oprezan i zbog toga postoji zadrška ili pauza, pre nego što progovori. Zato ga ne požurujte, jer mora uvek dobro i pažjivo da razmisli, a često možete i čuti „neka prespava do sutra“.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Merkur u Biku ne ostaje samo na idejama, već se trudi da svoje ideje pretvori u stvarnost i realnost, pa ako mu se pojavila ideja da u njegovom plakaru nedostaje još jedna polica, ona će se i vrlo brzo pojaviti. Zaboravili ste nešto? Ne možete da se setite nekog datuma? Nećete pogrešti ako ga pitate, jer je njegovo pamćenje dugotrajno i postojano.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Možda će mu opet biti potrebna pauza ili zadrška da se seti, jer on ne odgovara kao iz topa, ali setiće se. Kada treba da upamti neki datum ili adresu na koju treba da ode, možda ćete mu ponavljati nekoliko puta, ali kada jednom primi informaciju, teško je zaboravlja. U krajnjem slučaju, jer mu je sigurnost mnogo važna, uzeće olovku i papir i pribeležiće.

Pročitajte i ovo: Kako da se odnosite prema onima koji vas ogovaraju

Da bi ga nešto zainteresovalo, gledajte da to izgleda opipljivo i razumno, tako da ni ne pokušavajte da mu prepričavate neki naučno-fantastični film koji vas je oduševio ili neku vašu teoriju o tome kako je nastao kosmos. Samo će odmahnuti rukom i reći da ima pametnija posla. Kupite mu neku udobnu fotelju u kojoj će moći satima i satima da razmišlja i kuje planove o suštinskim i praktičnim pitanjima.

Pročitajte i ovo: Da li je zavisnost odgovor na traumu? Najviše nas boli ono što nismo mogli da promenimo!

Photo by Pierre T. Lambert on Unsplash

Venera u Biku

Venera u Biku predstavlja uživanje u lepim stvarima, luksuzu i blagostanju. Ona ceni fizičke utiske, pa se osmehuje lepoti prizora koji gleda ispred sebe, raduje se mirisu jorgovana, uživa u ukusu voćne torte, opušta se uz zvuk muzike koja dopire iz zvučnika, kao i uz zvukove prirode.

Pročitajte i ovo: Kolor terapija – obojite svoj život haljinama u živopisnim bojama

Uživa u cvrkutu ptica, zujanju pčela, žuboru potoka, šumu talasa, ali i u šuškanju novčanica, koje joj klize kroz prste. Ona ovde oseća preko fizičkog dodira, zato je tužna, pa i nesrećna, ako ne može da oseti dodir partnera i njegovu fizičku prisutnost iz bilo kog razloga, a isto tako je tužna i ako nema dodir sa prirodom.

Pročitajte i ovo: Tek kad prođeš proces raspadanje ega, možeš da doživiš ljubav

Prepodne je u banci, a poslepodne je u vrtu gde se brine o svojim ružama ili prepodne je zatrpana papirima baveći se finansijama, a poslepodne je u svojoj sobi, koju je pretvorila u slikarski atelje.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Photo by Ryan Christodoulou on Unsplash

Mars u Biku

Mars u Biku je ambicija koja je obojena materijalnim i praktičnim motivima, a da bi stigao tamo gde se zaputio, ubacuje u brzinu koja se zove „opreznost“. Ovde se žuri polako i dok se pali zeleno svetlo na semaforu, a vi mu trubite jer nije još krenuo.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

To je verovatno zbog toga što mu je ostalo da ubaci u usta još jedan zalogaj čokoladice ili sendviča pre nego što krene. Možda traži i svoj omiljeni CD ili radio stanicu, jer kako ste mislili da nastavi da vozi bez muzike –  dok se kreće, on mora da pevuši pesmu svog omiljenog pevača ili da u ritmu muzike lupka po volanu.

Pročitajte i ovo: Venčanje definitivno menja vaš partnerski odnos – kako i zašto

Žuri polako, jer treba već da stigne na dogovoreni poslovni sastanak, ali upravo je primetio jedan lep restoran pored puta i odmah osetio potrebu da se opusti i odmori pre sastanka.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Jupiter u Biku

Jupiter u Biku predstavlja težnju za rastom, dok upotrebljava i koristi dobro proverene i sigurne metode.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

On veruje u sopstveni rast i poboljšanje samo ako je povezan sa zemljom, plodnim oranicama, prirodom, materijom, jer uvek ima ideje kako da sve ono što nam dolazi iz prirode i što dobijamo od nje bude još obilnije, bolje i kvalitetnije.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Ne odvajajte ga od veze sa materijom i praktičnom stranom života, jer bi to bilo isto kao kada biste mu oduzeli nadu, optimizam i veru u život. On veruje u pune trpeze i frižidere, dobar rod na njivama, voćnjacima, raskošne vrtove i parkove, ali i u pune sefove i novčanike.

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Veruje da je kuća sa tri sobe odlična, ali i da je kuća sa pet soba još bolja. Ne pričajte mu o filozofiji, pa ni o religiji ili Priče o vitezu iz sedam kraljevstva, jer njega više zanima kako da vodi uspešnu kampanju, a pri tom da ne bankrotira ili gde da uloži novac da bi dobio duplo više.

Pročitajte i ovo: Pouzdani znaci koji govore da mu se sviđate

Photo by Mohamed Ajufaan on Unsplash

Saturn u Biku

Saturn u Biku je sigurnost i integritet koji se temelji na pouzdanosti i odanosti, ali da bi izgradio čvrste temelje i dobio prizanje u društvu kroz status, često se oslanja na temeljne i konzervativne vrednosti.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Ako je za nekog danas sedenje za kompjuterom samo gubljenje vremena, onda taj neko može lako biti Saturn u Biku. Ono vreme koje i provodi za kompjuterom iskoristiće prvenstveno da proveri berzu ili kurseve valuta, mada ga u osnovi odbija virtuelni svet, tehnika i kompjuteri, jer postoji strah da na taj način gubi vezu sa realnim, stvarnim i opipljivim svetom.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Da bi dobio priznanje društva, što mu je važno da bi osigurao i učvrstio status, trudiće se da, na primer, ukaže kako je važno sačuvati tradicionalne porodične vrednosti, jer ona za njega predstavlja temelj života. Mnogo vremena i mnogo napora ulaže u rad da bi obezbedio materijalnu sigurnost i egzistenciju, jer kod njega je često prisutna zabrinutost od nemaštine, siromaštva i gladi.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

I dok gledate kako naporno radi, bez pauze, odbijajući i da razgovara sa vama, imate ispred sebe nekog ko sve svoje vreme ulaže u posao, jer često misli da nije dovoljno, sećajući se svih onih koji su ostali bez posla, krova nad glavom, imanja.

Pročitajte i ovo: Andrija&Anđelka – šta nam poručuju i čemu (ne)treba da nas nauče