Sunce u Devici

Za Sunce u Devici, život nije život, ako se ne pretvori u analizu svega, a onda je i motivisano potrebom da bude na usluzi i od pomoći, ali prvenstveno na koristan način.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Verovatno zbog toga retko kad ćete kod njega primetiti neku snažniju ambiciju i želju za uspehom kako bi veličao sebe i svoju ličnost, jer ako ona i postoji, ovde je stidljiva i povučena. Zrači inteligencijom i misaonošću u čemu, takođe, nema želje za isticanjem, pa skromnost ponekad može sputavati njegove ambicije.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Ako primetite neku osobu sa blagim i zamišljenim izrazom lica kako stoji u uglu, sa knjigom u ruci, možete pretpostaviti da ste ugledali nekog sa Suncem u Devici.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Ne oseća se dobro u gomili, jer se životna energija najefikasnije obnavlja kada nije u gužvi ili u većim grupama, zato što u svojoj povučenosti može da analizira bez ometanja. Sunce u Devici je  prezauzeto da bi maštalo danju, jer su ambicije povezane sa svakodnevnim okruženjem u kojem je potrebno pokazati praktičnost i poslovnost.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš partnera preko društvenih mreža

Poruka Sunca u Devici je: „Odlika svih velikana je skromnost.“

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Mesec u Devici

Mesec u Devici predstavlja želju za redom u okolini kako bi se osećao udobno, kao i za analizom emocionalnog sveta, jer je onda na putu prema konkretnom poboljšanju.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Osećanja su stidljiva, ali ako oseti da se nalazi u bliskom odnosu koji nije savršen i ako pronađe čistu ljubav, neće se dvoumiti da prekine nesavršeni odnos u kojem se nalazi. U ovoj duši nema mnogo mašte i iluzija o životu i ljudima čak i u trenucima zaljubljenosti, a često je prisutna i obuzetost čistotom duše.

Pročitajte i ovo: Marina Drobnjaković: Progovoriti o neizgovorenom ili ne, pitate se?!

Unutrašnji mir povezuje se sa pitanjima zdravlja, tako da ne treba da čudi kada na put ponese svoju vodu ili ako svoju torbu pretvori u malu i korisnu apoteku.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Ovde postoji snažno osećanje pripadnosti poslu i radu, ali isto tako i očekivanje da se bude plaćen za svoj napor i trud, jer je novac vrlo važan. Odbija da pusti u svoj unutrašnji i intiman svet one koji su previše sentimentalni, dokoni, prosti, vulgarni i neuredni.

Teško se emocionalno pokreće, ali samo budite strpljivi – u ovoj duši ima mnogo toga potisnutog i stidljivog.

Pročitajte i ovo: Sandro Kraljević: Danas ti se smeju, a već sutra hoće da ti budu najbolji prijatelji?!

Poruka Meseca u Devici je: „Emocije su povezane sa osećanjem čistote u duši i srcu.“

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Merkur u Devici

Merkur u Devici ima tačno pripremljen sitan novac dok stoji u redu pred kasom.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Nije mu lako da se opusti u društvu, jer stalno analizira kako je seo ili kako drži ruke, a onda analizira čoveka u tamnom odelu preko puta njega i lica koja ulaze i izlaze. Pre ćete ga naći na poslu i u kancelariji ili zadubljenog u knjigu u svojoj sobi, zauzetog planovima i analizama sutrašnjeg dana, nego na nekom koktelu.

Pročitajte i ovo: Sunčajte se bezbedno i izbegavajte kreme za zaštitu od sunca

Za ovaj um briga je prirodna stvar, jer njegove misli vrlo spretno i često skrivaju neki problem.

Prihvata više poslova nego što može da obavi, da bi obavio sve svakodnevne obaveze, što povećava mogućnost nervnih slomova.

Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć planeta pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Često kritikuje vaše izjave i cepidlači, ali ako imate neki problem ili ne možete nešto da dovedete u red, rado će uskočiti da vam pomogne. Njegov sređen um jednostavno ne podnosi haotičnost, nesređenost, kašnjenje i odugovlačenje, jer on pomoću uma unosi red u haos. Opažanje je tačno i detaljno, primećuju se najsitniji detalji, pa poseduje sposobnost da opazi najsitniji konac koji na vašoj košulji unosi nered.

Pročitajte i ovo: Skandinavske modne zapovesti

Poruka Merkura u Devici je: „Red je veselje razuma.“

Photo by Brock DuPont on Unsplash

Venera u Devici

Venera u Devici predstavlja potrebu da se služi, jer služenje je put ka emocionalnom zadovoljstvu.

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista

Uživa da posvećuje pažnju detaljima i mentalnoj aktivnosti. Da bi se osećala skladno i ugodno, treba joj praktičnost i logika. Međutim, umerena povučenost može biti prepreka i smetnja ka ispoljavanju strasti i emocionalnim transakcijama davanja i uzimanja.

Pročitajte i ovo: Žana Korolija: Sunce ljubavi

Ona je perfekcionista u ljubavi, ali to ne znači da je i sama savršena.

Nemojte dozvoliti da vas čeka na sastanku, jer njen sat je uvek tačno navijen, a ako i kasnite, ponesite joj buket cveća i priznajte svoju grešku. U ljubavi nema iluzija i ne pokušavajte da joj provučete neke čudne ideje ili ideje u kojima ne može da pronađe logiku.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Ona stavlja osećanja i ljubav pod analizu i lupu i uhvatiće vas i u najmanjoj grešci, što može uneti nesklad u partnerski odnos.

Poruka Venere u Devici je: „Ljubav je dokaz inteligencije.“

Mars u Devici

Mars u Devici predstavlja sposobnost napornog rada, uz korišćenje praktične inteligencije i težnje za savršenstvom radi ostvarivanja želja.

Pročitajte i ovo: Analiza uporednog horoskopa Emanuela Makrona i Brižit Tronj

On nije rođen da bi predvodio druge, a ako i govorimo o vlasti onda je ona iza prestola. Neće sebi dozvoliti da udari u neke nepredviđene prepreke, jer će svaki mogući rizik i potencijalnu opasnost prethodno izanalizirati.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće u vašem horoskopu

Može da se istakne kao predvodnik nekih naučnih grupa ili u intelektualnom radu, a ako radi za nekog drugog, možete ga slobodno pustiti bez nadzora, jer posao obavlja odgovorno, tačno i precizno.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Ne očekujte od njega da bude euforičan ili impresioniran, već sve što želite da mu predstavite, gledajte da ima čvrstu, praktičnu i sigurnu osnovu. Radovaće se ako može da vam pomogne, stavljaće poseban akcenat na intelekt, upotrebiće svoje lukavstvo kada proceni da je potrebno, a ako vam duša žudi za romantičnim snovima, onda svoje nade nemojte vezivati za njega.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Poruka Marsa u Devici je: „Snaga se stvara u umu.“

Jupiter u Devici

Jupiter u Devici predstavlja poboljšanje i rast kroz spontanu korisnost, uz odgovoran i disciplinovan pristup.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

On ne vidi rast kroz ideale, optimizam i entuzijazam, tako da mu nije dovoljno to što je sutra novi dan, već veruje u sopstveni napredak i razvoj kroz predavanje obavezama u svakodnevnom životu.

Pročitajte i ovo: Pedeset najboljih letnjih ženskih parfema

Iskreno veruje u vrednost rada i bez obzira na to što je po prirodi opušten, ipak nije dokon, jer veruje da samo radom može poboljšati svoj život. On veruje da će pronaći posao ili veruje da će zaraditi novac kroz posao koji radi, kao što veruje da samo praktičan, oprezan i analitičan pristup životu daje šansu za bolji život.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Ima veoma dobar smisao za kritiku, bez cepidlačenja ili sitničarenja.

Poruka Jupitera u Devici je: „Lično ne verujem u slučajnosti.“

Saturn u Devici

Saturn u Devici je težnja za potvrđivanjem kroz analitičke sposobnosti i pomoć onima kojima je potrebna.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Ima potrebu da ovlada detaljima, ali nedostatak vere u vlastite sposobnosti da može biti koristan dovodi ga do sumnje u sebe. Važno je uložiti veliki napor i trud u uspešan rad, jer samo na taj način može imati prave i dobre rezultate.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Ako se izdigne iznad sumnje u sebe, onda može razviti istinsku poniznost koja mu donosi sigurno mesto u svakodnevnom okruženju. Stabilnost i sigurnost postiže uvođenjem reda u svakodnevni život, a postaje surov ako neko pokuša da mu ga poremeti.

Pročitajte i ovo: Šta se dešava kada tvoja mašta iskrivljuje partnerovu ličnost

Traži tačnost na poslu, preciznost u vremenu ili red u obedovanju za stolom, jer svoje obaveze planira unapred zato što uvek mora da ih završi na vreme.

Poruka Saturna u Devici je:„Rad nije nikoga ubio.“