Kakvu simboliku u natalnom horoskopu imaju planete koje se nađu u znaku Blizanaca?

Sunce u Blizancima

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Sunce u Blizancima predstavlja slobodu izražavanja intelekta i raznovrsnih društvenih kontakata, koji su neophodni da bi se potpuno izrazilo.


Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2019


Blizanci šalju informacije i ideje, koje se dalje kroz raznolike kontakte prenose da bi se ostvarili planovi u kojima je uvek prisutna ambicija za samoostvarivanjem, što je uloga Sunca. Energija koja pokreće ili motiviše je na mentalnom nivou, tako da kontakti sa drugima, razmišljanje kao proces, dakle konstantna fizička i mentalna pokretljivost, jačaju volju i samopouzdanje i predstavljaju „gorivo za život“.


Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način


Danas ću da „zasvetlim“ na nekoj tribini ili predavanju, a sutra ću od jednog spontanog druženja i okupljanja za stolom u nekom lokalu, napraviti ličnu promociju i držati pažnju drugih pričajući o raznim temama.

Mesec u Blizancima

Mesec u Blizancima su „žene u ženi“, jer ako je imate za partnera, onda umesto jedne, dobijate dve žene, a narednih dana tri ili čak četiri.


Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu


Osećanja i emocije moraju se pretočiti u reči kako bi se mogle doživeti i zbog toga, kada se oseća zadovoljno ili razočarano, traga za sagovornikom ili osećanja prenosi na papir iz kojeg se rađa ispovest duše ili priča unutrašnjeg života i trenutnog raspoloženja.


Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ


Emocije i osećanja su ponekad ispunjena zanesenošću, lepršavošću i igrom, ali već narednog trenutka kada razum zavlada, možete čuti hiljade i hiljade kritika na račun mnogo toga. Dok se šeta sa vama, ona druga polovina počinje da razmišlja da li ste dovoljno praktični i razumni i da li je i ova šetnja koju je tako lako prihvatila, takođe razumna.


Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka


Merkur u Blizancima

Merkur u Blizancima predstavlja znatiželjan um, koji je u stanju da isprati sve mentalne veštine i da odmah iznese svoja zapažanja.


Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.


Misli su istovremeno prisutne na dva i više mesta – dok razgovara sa vama i prepričava svoje doživljaje ujedno razmišlja o jučerašnjem poznanstvu, jer mu je upravo sinula nova ideja. Um je kao knjiga sa krilima, koja veoma brzo može da odleti kako bi se još više napunila i ispisala još neka nova strana.


Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.


Dok razgovara sa vama ljubazno se osmehujući, osetiće kako mu je već dosta teme o kojoj razgovarate ili prostora u kojem se nalazi, tako da će njegov um ubrzo pronaći neki novi vid interesovanja ili zabave. Nestaće isto tako brzo, kao što se iznenada i brzo pojavio. On je izmislio reči i pismo, tako da je uvek raspoložen i spreman za pričanje, razmenu mišljenja i čitanje.


Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu


Photo by Adam Flanagan on Unsplash

Venera u Blizancima

Venera u Blizancima predstavlja osećanja koja se izražavaju zaigrano, olako, rečima i pametno.


Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele


Ako je potrebno da se u određenom trenutku izgovori „ti se lepa (lep)“, „mnogo si zgodna (zgodan)“ ili „šta misliš da se danas zabavimo družeći se sa prijatljima i poznanicima?“, onda na scenu stupa Venera u Blizancima. Mora odmah da podeli zapažanja o pesmi koju je upravo čula, a koja joj se veoma dopala, knjizi koju je pročitala i navela na razmišljanje o ljubavi, ili o dopadljivoj osobi koju je primetila u komšiluku.


Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019


Svoja osećanja uvek mora da podeli sa drugima. Sposobna je da isprati mnogo toga, od vožnje biciklom, plivanja, odlaska u bioskop, čitanja i mnogo čega drugog, jer uživa u raznovrsnosti i raznolikosti, a uloga Venere je da uživa i oseti zadovoljstvo.


Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi


Photo by Jakob Owens on Unsplash

Mars u Blizancima

Mars u Blizancima je impresioniran i zadivljen svetom u kojem vladaju pametni i umni ljudi, sposobni da primenjuju mnogo raznih veština.


Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost


Želje se menjaju vrlo brzo, tako da u jednom trenutku želi da bude prisutan na promociji neke knjige, da bi već sledećeg trenutka poželeo da je na ulicama Londona. Možda će vam baš sada telefonirati da otkaže susret koji ste juče dogovorili, jer se danas setio kako ima da uradi neke praktičnije i razumnije poslove.


Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola


Zato ne insistirajte da bude uvek pored vas, jer je njegova snaga u nepredvidljivosti, tako da nikada nećete biti načisto gde se nalazi. Danas ćete od njega dobiti poruku iz Beograda, a sutra već iz Madrida, jer nema ništa lepše nego kada svoj nemir i radoznalost pretvori u kretanje i putovanja.


Pročitajte i ovo: Mars u Biku – grabi, juriša i osvaja polako


Photo by Davids Kokainis on Unsplash

Jupiter u Blizancima


Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Kineska godine žute zemljane Svinje


On uvek veruje u razumno rešenje, a to znači „uključi razum i razmišljaj, jer ćeš na taj način pronaći izlaz iz svakog problema“. Možda će ponekad biti zabrinut zbog prevelikog mozganja i postavljanja hiljadu pitanja, ali to je zbog toga što veruje u rešenja, koje može doneti samo um i zato se stalno pita i traga za razumnim odgovorima.


Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake


On veruje u sebe i u život samo onda kada razvija inteligenciju i moć rasuđivanja, a uči samo ono gde može pronaći razuman i praktičan razlog. Sebi i drugima može da pomogne kao veliki izvor informacija, pa ako Blizanci predstavljaju informacije, onda Jupiter u Blizancima predstavlja enciklopediju informacija ili najveću knjigu informacija.


Pročitajte i ovo: Sve o retrogradnom Jupiteru u Strelcu, od 10. aprila do 11. avgusta 2019. godine


Photo by Akemy Mory on Unsplash

Saturn u Blizancima

Saturn u Blizancima teži da se potvrdi kroz znanje, jer tek tada oseća čvrsto i sigurno tlo pod nogama.


Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška


Stalo mu je do toga da pokažete poštovanje prema njegovoj intelektualnoj zrelosti, jer ako neko treba da ima ulogu „mudraca“ u vašem društvu, onda je to Saturn u Blizancima. Oslanja se na vlastiti intelekt, jer je to put i način da postigne misaonu zrelost i da izgradi čvrstu strukturu i sigurnost kroz kontakte i komunikaciju.


Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera


Možda ćete mu zalepiti etiketu nekog ko robuje predrasudama ili ima uskogrude interese, jer raznovrsna mentalna stimulacija može biti ometana krutim stavovima. Međutim, ne zamerite mu, jer astrologija je pogodna alatka za razumevanje drugih, a predrasude i krutost Saturna u Blizancima dolaze iz straha da ne ispadne neozbiljan i neodgovoran pred drugima. Prisutna je potreba da se brani vlastiti integritet kroz misaone i intelektualne procese.


Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa


Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.