Planeta vam se nalazi u znaku gde se ne oseća dobro?

Skoro svaki horoskop ima bar jednu takvu planetu. Ako uzmemo kao primer trenutno stanje na nebu, Venera je u znaku Ovna, neko će reći: „Jao, jao, jaooo i još jednom – jao!!“

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ali, pa šta? Dajmo joj svrhu! Dajte planeti u znaku u kojem se ne oseća dobro (ima nepovoljno dostojanstvo) svrhu.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Na ovu temu se pišu čitave biblioteke. Tako, Mars u Raku: kukavičluk, slabić, plačljivac, tihi ubica. Sunce u Vagi: lipicanko ili čovek bez svog „ja“. Mesec u Škorpiji: zloćo, veštica, sadista. Međutim, ipak, u stvarnosti često to bude suprotno.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Treba li da se podsetimo da Mars u Raku imaju uspešni i veliki sportisti, kao što je Novak Đoković, Mesi, Federer, Zidan i Maradona?! Da se podsetimo da Mars u Biku imaju: Muhamed Ali, Šejki O’Nil i Kasiljas. Možemo da spomenimo i uspešne pevače sa Venerom u Ovnu: Rijana, Maraja Keri, Laura Pauzini i mnogi drugi.

Planeta u sedištu znači biti u znaku svoje prirode (npr. Mars u Ovnu, Venera u Biku, Merkur u Blizancima, itd.). Merkur u Blizancima trči levo, desno, napred i nazad da bi saznao sve što je potrebno da zna. Sunce u Lavu najsjajnije sija kada se popne visoko, pa ponosno zauzme najvidljivije mesto.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Egzaltacija (npr. Sunce u Ovnu, Mesec u Biku, itd.) može biti slična sedištu, ali postoji nijansa u preuveličavanju.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Mesec u Biku je produktivan i plodan i zato oseća da može nahraniti sva usta na planeti Zemlji, pa neće biti gladnih! Saturn u Vagi je najbolji sudija, jer tačno meri i odmerava.

Planeta u nepovoljnom dostojanstvu (izgon i pad) može biti psihološki pogođena. Mesec u Škorpiji se ne opušta na klupi ispod procvetalog bagremovog drvata, već kroz izazov i napetost. Možda mu dati da drži kaktus u ruci. Ako Mesec u Škorpiji satima sedi na udobnoj sofi, verovatno će mu postati dosadno i monotono, jer „Ovde je tako statično da ne mogu ni da se opustim.“

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Unutar osobe je uzbuđenje i sumnja, ali ne zna kako to da objasni. Pa, šta da radim? Možete ga razvijati kroz psihoanalize i psihologiju, česte i intenzivne promene, teška opterećenja, pa i ekstremne situacije.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Kada je planeta u nepovoljnom dostojanstvu, osoba pokušava nesvesno da odbaci neku od funkcija planete ili pokušava da sakrije slabost planete kroz neko određeno ponašanje.

Kako to izgleda?

Sunce u Vagi – Unutar čoveka je nesigurnost i on očekuje podršku ili potvrdu od drugih.

Saturn u Ovnu – Unutar čoveka je strah i on pokušava da ga prikrije agresijom.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Merkur u Ribama – Unutar čoveka je velika osetljivost, zbog čega odbacuje praktičniju stranu života, bežeći u neki svoj svet.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Šta ima čudno kod Sunca u Vodoliji, bez obzira na to što je ovde u tom tako „strašnom“ nepovoljnom dostojanstvu? Ništa. Ali, ličnost se otkriva onda kada radi u grupama ili za interese društva. Dakle, zahteva se samo pristup koji nije karakterističan za Sunce, ali ako ostane na nižem nivou, onda se gubi u grupama i među drugim ljudima. To onda postaje i kompleks.

Bar u današnje vreme nije toliki problem dati svrhu Suncu u Vodoliji. To znači imati svoju publiku na društvenim mrežama, pratioce i preplatnike na youtube kanalima, organizovati događaje i sl.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Ništa nema čudno kod Merkura u Ribama. Imamo dosta pisaca, naučnika i biznismena sa ovim Merkurom. Ali, oni opažaju informacije prvenstveno putem slika i vizuelnih primera. Pustite ga onda tako da funkcioniše.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Mesec u Jarcu? Prvo krov nad glavom, pa onda porodica. Prvo obaveze, pa onda odmaranje. Opuštanje dolazi, ali tek nakon napornog rada. Ne smeju da ostanu ni najmanji tragovi krivice, da ne bi bilo „Kriv sam, jer sedim ovde, a nisam još skuvao ručak“ ili „Kriv sam što sam živ“.

Postavljati jasne i konkretne ciljeve: „Moram da završim ovaj posao za pet dana“ ili „Moram da se budim svako jutro u 07h“, jer ako se živi od danas do sutra ili „samo za danas“, dolazi do unutrašnjeg razaranja i nezadovoljstva.

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Da li treba savetovati Merkura u Ribama da bude praktičniji i logičniji? Ne. Da li treba savetovati Marsa u Raku da odbaci svoju emocionalnu pozadinu? Ne. Ili, da li treba savetovati Veneru u Devici da bude maštovitija? Ne.

Pročitajte i ovo: Kako muškarci manipulišu ženama

Beskorisno je pretvoriti Veneru u Škorpiji u Veneru u Vagi ili Merkura u Strelcu u Merkura u Devici.

Da biste ispravno radili na planeti u nepovoljnom dostojanstvu, potrebno je kombinovati funkciju planete i kvalitet ili ciljeve znaka u kojem se nalazi.

Venera u Vagi jeste onaj tradicionalni scenario udvaranja. Kaže kompliment, učtivo se nasmeje i donese poklon. Spusti ružu na sto i zapleše. Sve mora biti uklopljeno sa pravilima pristojnosti i estetike.

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Međutim, Venera u Ovnu je uživanje u novim aktivnostima. Ona pravi prvi korak i želi da dominira u odnosu. Traži lepotu gledajući napred, bez osvrtanja u prošlost. Pokazuje žestoko, strasno i otvoreno ljubav. Ljubav ovde nije želja za mirom i tišinom, već stalna aktivnost, osvajanje i pokret. Zato, dugotrajno razmišljanje i logičko vaganje (npr. Venera u Vagi) ovde može doneti probleme. Dakle, predajte se onom prvom utisku.

Pročitajte i ovo: Šta da radiš kad sretneš ljubav svog života u pogrešno vreme

Venera u Škorpiji traži adrenalin u odnosima, strast, duboka osećanja i intenzivne emocije. Mnogi optužuju ovu Veneru da je izopačena i da nije za brak. Međutim, to baš i nije tačno. Ima dosta primera sa Venerom u Škorpiji gde partneri ostaju u vezi, ali uz promene i transformacije koje doživljavaju unutar veze i odnosa. Potrebno je temeljno i duboko proučavati jedno drugog.

Sa Venerom u Devici možete biti previše kritični prema temama lepote, ukusa, stila i ljubavi. Na primer, nekoliko dana ste birali cipele koje idu uz vašu novu haljinu, a koja opet treba da se uklapa uz vašu šnalu u kosi. Ili, potpuno se odbacuju ove teme, pa često postoji strah da se promeni stil, frizura, oblačenje… Ljubav se izražava kroz praktičnu i konkretnu pomoć, kao medicinska sestra prema pacijentu.


Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop 2019


Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2019


Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2019


Zato, sa Venerom u Devici potrebno je naučiti kombinovati, ali u jednom praktičnost, korisnost, udobnost i lepotu. Kada birate nešto da kupite, zapitajte se kako će se to uklopiti u vašu kuhnju. Ako nema razumne korisnosti, dobijate stres. U vezi izražavati svoja osećanja kroz konkretnu brigu i korisnost. Prinčevi na belim konjima, koji se pojavljuju u romantičnim noćima, ovde su daleko od stvarnosti i neće pružiti sreću, kao večera poslužena na vreme ili šolja toplog čaja.

Sunce u Vagi – biti društven, raditi u paru ili partnerstvu, zanimati se za estetiku ili umetnost, pokazati se hrabro i izražavati sebe u javnosti. Verovatno neće biti „radim samo ono što želim“, jer, ipak, postoji snažna povezanost sa drugim ljudima, ali to znači da treba sarađivati. Pronaći osobu sa kojom možete nešto da uradite.


Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2019


Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA godišnji horoskop 2019


Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019


Merkur u Strelcu hoće da shvati šire slike i zbog toga ignoriše detalje i sitnice, ali opet u korist neke opšte i velike ideje. Međutim, ovaj minus je moguće pretvoriti u plus. Verovati u znanje, kretati se i putovati da bi se proširili novi i veći vidici, pomerati granice umom, biti u ulozi trenera, učitelja, gurua…

Merkur u Ribama je potpuno lišen logike, ali brzo hvata sliku i utiske. Na osnovu toga, izvlači zaključke. Prvenstveno vidi slike i lakše dolazi do skrivenih zaključaka. Pa, dobro, ne shvata logične i suve formule, ali zato onda maštaj, izmisli, fantaziraj i onda zapiši.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Mars u Biku najčešće sebe optužuje za inerciju i lenjost. Međutim, odgovorite: „Nisam lenj, samo čuvam i štedim energiju i snagu.“

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Može biti vrlo grub i agresivan kada je u pitanju zaštita imovine ili onoga što poseduje. Potrebni su materijalni i ugodni podsticaji, kao lepa stvar, ugodna večera, mogućnost da zaradi novac, vreme i jasan plan akcije.

Sa Marsom u Vagi čim počnete da delujete pojavljuju se sumnje. Odmeri vamo, pa odmeri tamo. Mars prvo radi, pa tek onda misli, ali kada se nalazi u Vagi, to je obrnut proces. Ovde je veoma teško istovremeno da se branite i poštujete etiku.

Pročitajte i ovo: U kojoj si fazi razvoja – Eva, Helena, Sofija ili Devica marija? I obrnuto, kakve te žene privlače?

Međutim, treba delovati zajedničkim snagama, pregovarati, ali i čvrsto braniti svoje stavove.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Kod Marsa u Raku za dobru akciju i delovanje potrebno je da budete opušteni, dobro raspoloženi, potreban je komfor i posebna atomsfera (važno je i gde se Mesec nalazi). Motivacija je u najbližem okruženju, porodici, potomstvu, kući, patriotizmu i tradiciji.

Dajte planeti svrhu, gde god da se nalazi!