Uran će tokom 2017. godine i dalje biti u vašem znaku što odgovara vašem brzom temperamentu.

U prvoj polovini godine i dalje imate šanse da pokrenete i inicirate promene, ali od avgusta do kraja godine osećaćete se sputano, jer će Uran biti u retrogradnom hodu.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Mars u januaru boravi u znaku Riba, pokušajte da se oslanjate na unutrašnji osećaj na koji i ne obraćate često pažnju. Možda će vas povesti na mesto gde se spajaju vaša hrabrost i snovi. Ne dozvolite da se zbog osetljivosti u ovom periodu osamite i izolujete, osim ako ćete biti i u samoći aktivni ili zavtorenih očiju uživati u strasnim poljupcima i zagrljajima.

U februaru mesecu i početkom marta, svi vaši motori će biti uključeni. Iskoristite ovaj snažan energetski pogon za promene, nove projekte i neke nove početke. Ovo je period kada u očima drugih možete biti heroj i pobednik. U svakoj borbi koju povedete izaćićete kao pobednik i svaku trku koju budete trčali stižete prvi na cilj. Lako ćete se setiti da ste došli na ovaj svet da biste osvajali, pobeđivali, prkosili i vodili.

Druga polovina marta i prva polovina aprila donose finansijske izdatke.

Ne treba da se čudite, jer ćete se žestoko baciti na sve ono u čemu uživate i što vam pričinjava zadovoljstvo. Osvajaćete mesta na kojima se osećate prijatno i udobno.  Neki Ovnovi u ovom periodu će se i ulenjiti, izležavati, ukopati i čekati onaj momenata kada će im se motori ponovo upaliti. Iskoristite što više ovaj period da budete sa porodicom, kao i sa partnerom uživajući u nadahnuću svih čula.

horoscope-1505268_1280U maju mesecu možete imati dobre poslovne kontakte. Dolazićete lako do informacija koje vam mogu biti korisne. Nećete biti mirni što vam neće teško pasti  i nećete se dugo zadržavati na jednom mestu, jer će vas pratiti osećaj da možete  nešto važno propustiti. Povoljan period za upisivanje kurseva i škola, kao i za odlaske i organizaciju seminara i predavanja. Ne žurite previše, jer su mogući problemi u kretanju.

Nikada nećete priznati da postoje i periodi kada i vi možete da se osećate slabo. U junu i prvoj polovini jula bićete u ovakvoj fazi.

Ne brinite, jer to je zbog toga što ćete biti emotivniji i osećajniji nego obično. Verovatno nećete odoleti da ne pokažete brižnost, zaštitnički nagon, pa i toplinu emocija (neverovatno za vas!) i  setićete se kako su vam lepo govorili da su emocije znak slabosti. Možete imati osećaj i da su vam ruke zavezane i malo toga da zavisi od vas. Ovo će vas još više ljutiti, jer u ovom periodu zavisite od vaše porodice ili osoba koje pripadaju vašem intimnom životu. Iskoristite ovaj period da zaštitite slabije od vas. Prepustite se emocijama. Da li ste razmišljali o potomstvu?

Dok se Uran bude kretao retrogradno u avgustu mesecu, Mars će prolaziti znakom Lava.

Mogućnost da budete sputani i usporeni po pitanju ličnih ambicija, položaja i statusa. U slučaju da krenete na neki veći uspeh, kao i realizaciju većih ciljeva, ne znači i da će uspeh obavezno izostati, ali biće mnogo manji nego što ste očekivali. Obratite pažnju na gordost, ego, preterani ponos, kao i sukob sa autoritetima, jer vas sve ovo može usporavati.

Retrogradan hod Urana u Ovnu, u septembru i oktobru, kao i boravak Marsa u Devici, ometaće vaše aktivnosti na poslovnim planovima. Ulagaćete dosta energije u rad i posao, ali kao da nećete videti konkretne rezultate. Kada je posao u pitanju vratićete se nekoliko puta na početak, jer ćete imati problema u organizaciji i tačnosti. Iskoristite ovaj period za reorganizaciju i preispitivanje poslovnih planova i svega što vam se događa na poslu. Rad je stvorio čoveka, ali nekad je potrebno i usporiti.

U novembru mesecu i početkom decembra Mars u Vagi ispraća retrogradni hod Urana.

horoscope-639126_1280Mogućnost da budete konfliktni u širem okruženju, kao i u odnosima sa drugim ljudima, a ovo za posledicu ima usporavanje i ometanje vaših želja i ciljeva za promenama. Žestoko se rasplamsava i vatra u partnerskim odnosima, koja može lako da eskalira u sukob. Neki Ovnovi raskidaju svoja poslovna partnerstva. Pokušajte da iskoristite ovaj period tako što ćete se umiriti i utišati, kako biste izbalansirali i uravnotežili vaše odnose sa drugim ljudima.

Druga polovina decembra je period u kojem ćete zbog sputanosti osećati sve više nestrpljenje.

Ovakva situacija može uneti i ekstremnu notu, a onda da porušite i razorite i ono što u tom trenutku imate. Verovatno ćete razmišljati: „Bolje je stajati i na ruševinama nego se okretati prema prošlosti i ići unazad.“ Koliko god smatrate da ste hrabra i odvažna osoba, pokušajte ipak ovaj period da iskoristite tako što ćete se povući kako bi se ipak hrabro suočili sa nekim svojim strahovima.

Bez obzira na vašu nestrpljivu prirodu, koja se oseća na svakom koraku u 2017. godini, ipak ćete dobiti šansu da naučite lekciju: „Strpljen-spasen!“, jer će Saturn u Strelcu i dalje biti u povoljnom aspektu sa vašim znakom. Da li ćete je naučiti, zavisi samo od vas.