Naredne dve godine Saturn u Jarcu biće u neharmoničnom aspektu (kvadrat) sa vašim znakom. Neće biti lako.

Međutim, posmatrajte ovaj period kao „sad ili nikad“, jer samo uz napor, strpljenje i diciplinovano ponašanje, možete napraviti važne promene. Možda se pitate: „Zašto neće biti lako?!“ Zato što vas i sama pomisao na strpljenje i disciplinu, često „bacaju“ u bes i očaj. Stiže Saturn da bi vas istestirao po ovim pitanjima.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Mnogo zavisi od toga kako ćete prihvatiti uticaj Saturna.

Biće potrebno da izađete iz nekih starih obrazaca ponašanja, kao što su „tempirana bomba“ ili „nestrpljivi ratnik“, jer ćete u suprotnom imati ograničenja. Što se više budete odupirali i suprostavljali disciplini i strpljenju, imaćete i mnogo više prepreka. Ako ne budete imali jasan i dugoročan plan, nemojte raditi ništa na silu. Raditi na silu ili u besu isto je što i jedriti na buri. Takvo ponašanje može samo da pogorša vaše stanje, a nekima može i zdravlje biti narušeno.

Pročitajte i ovo: BIK godišnji horoskop 2018

U 2018. lako možete imati i sukob sa autoritetima, kao i sa ljudima koje doživljavate kao ograničavajuće i stroge. Ovo je test u kojem će biti potrebno da pokažete koliko ste do sada naučili da budete strpljivi, da biste iz problema izašli na mudar i strpljiv način. Birajte reči, jer u suprotnom bolje je da držite zatvorena usta. Oštar nastup i izjave mogu dovesti do rasta konfliktnih situacija.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2018

Ne rasipajte svoju energiju ako nemate jasan pravac i ako niste sebe jasno definisali: „Šta hoću i šta će biti podsticajno i korisno za mene?“

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop 2018

Prošlo je vreme mladih i srčanih ratnika, jer sada ulazite u period kada je potrebno da budete dobar strateg koji se koristi iskustvom iz prošlosti! Međutim, ne zaboravite da nastupajuća 2018. godina, može biti godina dugogodišnjih projekata.

Pročitajte i ovo: Kako do zarade novca i bogatstva uz pomoć planeta u horoskopu

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2018

Nemojte se sakrivati pred teškoćama, ali nemojte ni napadati svim snagama. Potrebno je mudro i planski rasporediti snagu, jer će vam ona trebati na duže staze. Bolje je tražiti mudrija rešenja, nego se oslanjati samo na sirovu snagu, čemu ste, inače, skloni. Za svaki izliv besa ili ljutnje zato što nešto „ne ide“, možete biti kažnjeni.

Pročitajte i ovo: Crni Mesec ili Lilit, najmoćnija manifestacija nesvesnog

Očekuje vas naporan rad da biste učvrstili poziciju koju imate ili da biste sebi obezbedili neko sigurnije mesto u ovom svetu. Moraćete da shvatite da ste odgovorni ne samo za sopstveni život i rast, već da imate odgovornost i za vašu porodicu. Sve što budete preduzimali, ne smete da činite iz sebičnih motiva. Svaki trud i napor može dobro da se isplati, ali nekontrolisana energija ne može doneti povoljne rezultate.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2018

Photo by lisboa ind. on Unsplash

Imaćete osećaj kao da se nalazite na granici između prošlosti i budućnosti, ali setite se da je to zbog toga zato što se nalazite u godini promena. Potrebno će biti malo češće da zastanete i odložite svoje aktivnosti, ali samo zbog toga da biste mogli dobro da odmerite celu putanju po kojoj se budete kretali.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi STRELAC lavljeg srca

Imajte na umu: „Treba da pokažem strateške sposobnosti!“

Pročitajte i ovo: DEVICA godišnjii horoskop 2018

Ne dozvolite zbog nepovoljnog aspekta Saturna da vam se naruši samopouzdanje i da vas obuzme depresivno stanje, što se sa ovakvim uticajem lako može manifestovati. Izlazak će onda biti vrlo težak. Setite se da su dobre stvari počele malim i teškim koracima. Prihvatite teret odgovornosti koji se nalazi na vašim ramenima, jer ako se budete pravilno ponašali, na kraju možete dobiti stabilnu „priču“, ali se, takođe, prisetite i da ste osoba koja ne trpi pravila i ograničenja.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi – najlepša ljubavna priča sa tužnim krajem

Photo by Paul on Unsplash

Neki Ovnovi će menjati poslove, i to, sve dok ne budu pronašli tačno ono što im treba, druge očekuju putovanja i ponekad će im se činiti da žive na točkovima. Ova putovanja biće omogućena kako biste stekli nove horizonte i nova iskustva, dok poslovna putovanja mogu igrati važnu ulogu u vašem poslu i karijeri.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu od 19.12.2017. do 23.03.2020. po kućama natalnog horoskopa

Dominira neophodnost ulaganja strpljenja i truda da biste mogli da održate i dobre partnerske odnose i da biste mogli jasno da definišete stav prema partneru i partnerskim odnosima.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2018

Partner će tražiti da se jasno izrazite po pitanju vašeg odnosa u budućnosti.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Saturnu u Jarcu od 19.12.2017. do 23.03.2020.

Neki od vas će ovo osetiti kao pritisak i atak na individulanost i ličnu nezavisnost. Preterana strast i energija dovode do nestabilnosti. Budite mudri i po ovim pitanjima.

Photo by Eduardo Dutra on Unsplash

Jupiter u Škorpiji će se kretati sve do novembra kroz vaše osmo prirodno polje i neki Ovnovi mogu pozajmiti novac i staviti ga u opticaj kako bi popravili svoju finansijsku situaciju. Međutim, ne zaboravite da svaki korak mora biti dobro i tačno isplaniran. U suprotnom, dolazi do finansijskih gubitaka.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz Škorpiju od 10.10.2017. do 08.11.2018. po kućama natalnog horoskopa

Čuvajte se rasipništva i poslušajte ponekad savete i drugih ljudi.

Uran se priprema da uđe u vaše prirodno drugo polje, što se manifestuje kroz nestabilnu finansijsku situaciju. Biće potrebno menjati dosta toga po pitanju ličnih vrednosti, kao i o stavovima prema novcu. Ovo je najava da ćete ući u jedan period u kojem su potrebne radikalne promene u načinu na koji zarađujete novac. Zbog toga, mnoge Ovnove očekuju promene u poslovnoj sferi života.

Pročitajte i ovo: Uticaj Jupitera u Škorpiji od 10.10.2017. do 08.11.2017. na vaš horoskopski znak

Photo by Michael Heuser on Unsplash

Držite se što dalje od bilo kakvih sumnjivih avantura, pa čak i ako vam neko obeća brzu dobit. Veće uštede će se teže napraviti.

Neki pripadnici znaka Ovna neće moći potpuno da shvate planetarnu energiju u 2018. godini zbog ishitrenog ponašanja, otvorenog i direktnog delovanja, kao i zbog brzog temperamenta. Na početku godine potrebno je posvetiti najveću pažnju karijeri i finansijama. Izbegavajte nepotrebno trošenje.

Pročitajte i ovo: Sa kojim delovima sebe se susrećete u bliskim odnosima

Ljubavni život biće promenljiv, od lepih i radosnih perioda, pa do tužnih i razočaravajućih. Na proleće će biti moguće ohladiti partnerske odnose. Dok je Jupiter u Škorpiji, treba očekivati porast strasti, romansi i vrelih noći. Novi parovi će razmišljati o planovima za budućnost, mada će druga polovina 2018. biti mnogo povoljnija za izgradnju stabilnije ljubavne veze. Postoje izgledi da na jesen u flertovanju i zabavljanju uživaju i oni koji su sami. Oni koji budu hteli da grade jake i stabilne odnose mogu uspeti.

Pročitajte i ovo: Pluton u kućama u natalnom horoskopu

Foto Kimo

U 2018. Mars kao vladar Sunčevog znaka Ovna biće retrogradan u znaku Vodolije i ovo mogu biti problemi zbog načina na koji namećete neke vaše ideje.

Osećaćete pojačanu potrebu za buntovničkim i radikalnim rešenjima, zbog čega možete imati problema u okruženju, kao i u ličnim nastupima među ljudima. Birajte način na koji želite da plasirate nešto svoje.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

U aprilu i maju mesecu očekujte izazove u kojima je potrebno pokazati strpljenje i disciplinu, što će se odraziti posebno na poslovni život i karijeru. Potrebno je odreagovati prisebno i mudro. Za neke će ovo biti mogućnost novog posla ili nekog novog poslovnog projekta. Preko leta nemojte započinjati neke veće poslovne projekte, jer će ovo biti najbolje vreme da se malo povučete i preispitate.

Pročitajte i ovo: Kada prestaju zaljubljenost i ljubav

Photo by Ethan Haddox on Unsplash

Juni mesec je ispunjen ljubavnim izazovima, ali i emotivnom nestabilnošću.

Osećaćete pojačanu potrebu za isticanjem, dominacijom i nezavisnošću, što može ugroziti partnerske odnose. Sličan period se može ponoviti i u septembru mesecu.

Pročitajte i ovo: Kako da ostvarimo skladan ljubavni odnos uz pomoć planeta

Zapamtite da je vreme za promene i da ćete se naći na prekretnici između prošlosti i budućnosti tokom 2018. Neke stvari će vam izgledati mnogo teško i problematično, ali imate prolaz ako budete sebe dobro disciplinovali. Preiod u koji ulazite je mogućnost novog sazrevanja iz kojeg možete izaći mnogo mudriji nego što ste bili. Put neće biti lak, ali polažete ispit izdržljivosti u kojem morate pokazati dovoljno strpljenja.