Kada govorimo o osmoj kući horoskopa, možemo zamisliti bitku kod Vaterloa, bitku za Staljingrad, Kosovski boj ili bilo koju drugu epsku bitku.

Ona je kao kolektivna energija, jer da bismo dobili neku bitku, nekad je potrebno i da se udružimo sa drugima. Ako želite da uložite novac u neki posao ili projekat, ali novac koji imate džepu ima mnogo manje mogućnosti nego da taj novac udružite sa novcem drugih ljudi – razmislite onda o osmoj kući.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Kada dođemo do osme kuće potrebno je da prihvatimo svaki mogući rizik! Ovde su moguće samo dve situacije. Ili ćemo pobediti, pa će se naše žrtve isplatiti ili ćemo sve izgubiti. Osma kuća: „Kada gubim, onda gubim sve!“

Ovo je najradikalnija kuća, jer u njoj nema polutonova, polupobeda i poluporaza. Ona je sve ili ništa!

Izreka „Sve što me ne ubije, čini me jačim“ verovatno je napisana u osmoj kući.

Pročitajte i ovo: RIBE – godišnji horoskop 2018

Svako negativno iskustvo u osmoj kući pamti se za ceo život, jer košta mnogo. Kada se događaju opasne i ekstremne okolnosti, često se okrećemo nekim višim silama, koje se nalaze u ovoj kući. Jedni nose talismane, drugi čuvaju neke stvarčice koje imaju mistično i tajno  značenje, jer kada postoji rizik onda zaboravljamo na razum i logiku.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu ASC/DSC u horoskopu

Photo by Steve Halama on Unsplash

Korenite i suštinske promene u navikama i stavovima pripadaju osmoj kući.

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu – strastveni avanturista

Značenja osme kuće: investicije, porezi, alimentacija, iznenadni gubici, uništenje, krize, radikalne promene i transforamcije, magija, hipnoze, psihoanalize, bilo kakav uticaj na svesnost, mahinacije i manipulacije, seks i smrt.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristimo Uran i njegove aspekte na najbolji način

U osmoj kući, na nižem nivou, konstantno se prelazi iz jedne krize u drugu krizu. Prisutno je razaranje, stalno smo napeti i ne možemo se opustiti.

Pročitajte i ovo: Tranzit Venere u Ribama kroz kuće natalnog horoskopa

Na višem nivou, ona predstavlja potencijal za investicije, preduzetnišvo, stvaranje izvora prihoda udruživanjem sopstvenog novca sa novcem drugih ljudi. Zatim, bavljenje psihologijom, isceljujućim tehnikama, ekstremnim sportovima, istraživanjima.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Kineska Nova godina žutog Yang zemljanog Psa

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Pročitajte i ovo: U susret Kineskoj godini Žutog Zemljanog Psa 2018

Ako imate bilo kakvu situaciju koja zahteva finansijska sredstva koja nemate, pa morate da pozajmljujete – to je osma kuća. Na primer, ako želite da kupite nešto na kredit, a to vam i nije toliko nepohodno, onda ulazite u osmu kuću.

Pročitajte i ovo: Delimično pomračenje Sunca u Vodoliji

Vladar osme kuće u nekoj drugoj kući ukazuje šta je to što moramo stalno preoblikovati, improvizovati i menjati, jer u u sprotnom dolazimo do problema i kriza.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Na primer, vladar osme kuće u desetoj kući – improvizovati sa planovima i aktivnostima tamo gde želimo da se istaknemo. Kada se bavimo karijerom ili statusom u smislu postignuća, onda treba biti spreman da se menja iz korena pravac i načini. Ako to ne činimo, možemo imati neprijatne situacije u karijeri, kao i sa autoritetima.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Photo by Tuân Nguyễn Minh on Unsplash

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o URANizaciji

Ako je vladar osme kuće u sedmoj kući – koristite pronicljivost i psihologiju da biste bolje razumeli druge ljude ili partnera. Kada osetimo da neki odnos nije dobar, potrebno je napraviti suštinske promene, jer u suprotnom dobijamo krize u partnerskim odnosima.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće horoskopa

Planete u osmoj kući imaju teškoće, jer se ne mogu ispoljavati i manifestovati u mirnom okruženju. Čim se stvori neka opasna i rizična situacija, planete u osmoj kući počinju da se bude i aktiviraju. Dakle, bez napetosti ili neke stresne situacije one kao da spavaju.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, kao zapeta puška

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Pročitajte i ovo: Venera u Ovnu – traži viteza koji će osvojiti njjeno srce

Sunce

Ličnost se razvija u rizičnim situacijama. Kao da je potrebna opasnost da bi se ličnost osećala živom. Potreba da se uradi nešto veliko ili da se postave veliki planovi u ostvarenju ličnih ambicija u kojima je prisutan rizik. U ženskom horoskopu, mogućnost problema sa muškarcima.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Mesec

Ovo su jake nesvesne potrebe da se testiraju želje, ali privučeni rizičnim avanturama. Krize u emocionalnom i privatnom životu, kao i porodični gubici. Napadi panike i strahovi. U muškom horoskopu se može pojaviti žena koja se drži u tajnosti. Preporučuju se tehnike koje podrazumevaju rad sa podsvešću, isceljujuće emocionalne tehnike i analiza snova.

Pročitajte i ovo: Osa Mesečevih čvorova Lav – Vodolija, osobine koje treba razvijati

Merkur

Najčešće daje veoma dubok, pronicljiv i detektivski um, međutim, ovo su i sposobnosti da se rečima manipuliše ljudima. Potrebno je pravilno upotrebiti Merkura, na primer, intelektualan rad koji zahteva misaonu i analitčku dubinu, učenje psihologije, hipnoterapije, rekonekcije i sl. Ovo su magične reči, ali u suprotnom, osoba može imati velike probleme zbog reči i onoga što govori. Potrebna je opreznost i razumnost kod potpisivanja ugovora i dokumenata.

Pročitajte i ovo: Analiza uporednog horoskopa Emanuela Makrona, francuskog predsednika, i njegove supruge, Brižit Tronje

Photo by Logan Fisher on Unsplash

Pročitajte i ovo: Merkur u Biku – lepo i korisno

Venera

Ljubavne krize i gubici ili veze koje su rizične i opasne. Velika strast i tajne ljubavne veze. Eksperimentisanje u ljubavnim odnosima. Potrebne su transformacije i korenite promene u partnerskim i ljubavnim odnosima. Veza i ljubav osobu mogu dovesti u opasnost. Ovo su veze koje mogu biti opsesivne i koje na neki način guše osobu. Novčani i finansijski gubici.

Pročitajte i ovo: Mars opozcija Saturn – hrabro, ali ne na silu

Mars

Osoba veoma radikalno i rigidno brani svoje pozicije. Na nižem nivou, okolnosti i sudbina teraju osobu da se ponaša grubo, rušilački i agresivno. U ženskom horoskopu, mogućnost tajne veze. Preporučuju se ekstremni sportovi, kao i energetske vežbe (dinamična joga, borilačke veštine, Či Gong, fitnes).

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Jupiter

Osoba mora da proširi i transformiše svoj pogled na svet i da ne postavlja grandiozne i velike ciljeve. U suprotnom, počinju nepredviđene situacije koje potpuno menjaju život. Novac i želja za reputacijom mogu biti uzrok gubitaka i životnih kriza. Svaka vrsta preterivanja u ponašanju ima nepovoljne posledice. U pozitivnoj manifestaciji ovo su finansijski dobici, ali uz svesno prihvatanje rizika.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba Vodolije

Photo by Paulius Dragunas on Unsplash

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Saturn

Novac ne treba davati i pozajmljivati. U poslovima koji podrazumevaju ulaganja, investicije i zajmove, potrebno je prići vrlo odgovorno i razumno. Kada se uzima kredit od banke, biti potpuno realan i imati tačnu strategiju u vraćanju kredita. Ovo su i duboki strahovi, posebno u kriznim situacijama, kao i u okolnostima u kojima je potrebno eksperimentisati i menjati iz temelja. Preporučuju se masaže i tehnike koje opuštaju, kao i tehnike za oslobađanje od strahova.

Pročitajte i ovo: Venera trigon Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Uran

Neophodno je naučiti predviđati opasnosti i rizike i imati jednu širu sliku. U rizičnim situacijama treba reagovati brzo i munjevito. Mogućnost iznenadnih opasnosti i nepredviđenih okolnosti koje za posledicu imaju nepovoljna dešavanja.

Pročitajte i ovo: Merkur u Raku – kad duša odleprša u rajske predele

Neptun

Ovo su nerazumljivi troškovi i čudni gubici. Finansijske i novčane prevare. Potrebno je razviti intuiciju kod finansijskih pitanja. Sposobnost za analizu snova.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane

Pluton

Velike i radikalne promene u životu, ali kroz kritične i opasne događaje. Velika mogućnost u oblasti preduzetništva, investicija, magije i okultizma. Međutim, u nepovoljnoj manifestaciji ovo su veliki dugovi i tenzije.

Pročitajte i ovo: Kundalini numerologija za 2018