U sredu, 31. januara 2018. očekuje nas totalna Lunarna eklipsa na 11. stepenu Lava ili potpuno pomračenje Meseca. Biće vidljiva u Evropi, Aziji, Australiji i Severnoj Americi.

Lunarna eklipsa u Lavu suočava se sa Suncem u Vodoliji, u blizini kojeg će se naći Venera. Između Sunca i Venere nalazi se Južni Mesečev čvor, a Venera će početi da formira neharmonični aspekt (kvadrat) sa Jupiterom u Škorpiji. Za neke osobe, ovo će biti emotivno stresno, pa će staviti tačku na odnos.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Za vreme ovog pomračenja Merkur se sprema da napusti znak Jarca i uđe u Vodoliju. Ovo su promene u načinu i motivima naše komunikacije, a za neke će ovo biti i prekid komunikacije, ali bez pozdrava.

Ovo pomračenje najviše mogu osetiti Lavovi, Vodolije, Bikovi i Škorpije. Takođe, ako su vam lične planete i vrhovi uglova od šest do šesnaest stepeni ovih znakova. Efekti pomračenja mogu da se osete i oko šest meseci.

Pomračenje je uvek posebna magija – slutnje, prolaznosti, instikti, intuicija i prevrtljivost. Obično ne možemo da donosimo odluke sami, ono što samostalno iniciramo se usporava, ali timski rad može biti  najplodonosniji.

U danima potpunog lunarnog pomračenja emocije su intenzivnije i obično je prisutna neka vrsta drame. Sa ovim pomračenjem uvodi se osa znakova Lav – Vodolija, a ovaj polaritet se bavi balansom između onoga što je lično (Lav) i onoga što nije lično (Vodolija).

Nepohodno je naći ravnotežu između ljubavi i prijateljstva, ličnih ambicija i prijateljstva, strasti i objektivnosti, ličnih ambicija i interesa drušva ili čovečanstva.

Ljubav i odnosi su prioritet. Odnosi sa ljudima sa kojima postoji jaka veza mogu biti intenzivniji. Međutim, ako je odnos prethodno bio naporan i iscrpljujući, najčešće dolazi do prekida. Budite spremni za neočekivane promene posebno ako osećate monotono raspoloženje. Najčešće dolazi do nekog iznenađujućeg i novog događaja, koji će vas probuditi i ohrabriti za neku odlučujuću promenu.

Mogu se očekivati fizička oboljenja i tegobe, prvenstvevno, srčana. Pripaziti na krvne sudove i oči. Treba se čuvati od teškog fizičkog napora. Opasnost od epileptičnih napada.

Samoća se teže podnosi, ali i prisustvo drugih, pa je čovek pun kontradikcija. Ne oseća se dobro u „sopstvenoj koži“, koju, ipak, ne bi menjao. Ovakva prenaglašena sebičnost može stvarati probleme.

Preterana nezavisnost i buntovnost može biti uzrok gubitka ugleda, posla i raznih afera.

Korisno je za vreme pomračenja da se malo povučete, odete u prirodu ili meditirate da biste se lakše oslobodili tereta nekih uspomena. Probajte da shvatite šta vas muči i da otkrijete podsvesne strahove.

Lunarna eklipsa u Lavu može da bude uzrok revolucija i nemira. Veliki i narodni skupovi dobijaju dramatičan tok.

Lav i Vodolija

Pomračenje se odvija na vašoj osi. Pojačana potreba da se ulaže energija, vreme i novac kako biste bili cenjeniji i dobili na važnosti.

Možda ćete mnogo toga ulagati zbog želje za profesonalnom i društvenom realizacijom, a možda će i neko ko je za vas važan tražiti da se promenite. Imaćete potrebu za unutrašnjom promenom, koja će dovesti i do važnije promene u vašem životu. Partnerski odnosi i odnosi sa drugim ljudima biće u prvom planu. Mogući su i sukobi sa drugim ljudima, jer ova osa predstavlja za vas i otvorena neprijateljstva. Ovo je i mogućnost da se povežete sa nekim novim poslovnim partnerima.

Bik i Škorpija

Osa pomračenja odvija se u vašoj prirodnoj četvrtoj i desetoj kući, koja uključuje porodicu, atmosferu u kući, najbliže okruženje, nekretnine, profesiju i karijeru.

Ovo će posebno biti važno za one koji su u rešavanju pitanja preseljenja, kao i kupovine/prodaje stanova ili zemljišta. Sa ovim pitanjima može doći do značajnog napretka ili obrta situacije. Akcenat je, takođe, i na odnosu sa autoritetima i pretpostavljenima. Ako ste na ivici važnih odluka koje obuhvataju ova pitanja, počinjete da pripremate teren za njihovo ostvarivanje.

Blizanac i Strelac

Ovo pomračenje kod vas može pokrenuti oblast putovanja, pregovora, prevoza, parnica i pravnih pitanja.

Možete obaviti neke važnije pregovore. Imaćete dosta kontakata, prilike da čujete druge ljude, čujete nove vesti i informacije, kao i da podelite svoje misli i ideje sa drugima. Mogućnost potpisivanja važnih papira i zaključivanje ugovora. Budite spremni za neočekivane promene planova i neplanirana putovanja.

Devica i Ribe

Naglašene su teme služenja i posvećenosti, zdravlja, kao i rada. Ova osa zahteva da prihvatite neku žrtvu i ozbiljnije učešće u pomaganju drugim ljudima.

Ne rizikujte svoje zdravlje i nemojte previše raditi, jer su mogući zdravstveni problemi. Međutim, neki od vas ovo pomračenje mogu iskoristiti za promenu načina života i ishrane, pa tako i poboljšanje zdravlja. Nešto se može promeniti u vašem poslovnom i radnom ritmu. Bićete više pod uticajem spoljašnjih okolnosti na koje ćete biti primorani da reagujete i poslušate.

Rak i Jarac

Akcenat je na materijalnim resursima, razjašnjavanje finansijskih problema, pronalaženje novih izvora prihoda, ali i zatvaranje projekata i poslova koji ne donose profit.

Za neke će ovo biti vreme za vraćanje dugova, a neke finansijske mahinacije mogu biti otkrivene. Mogu se pojaviti neki ljudi sa ponudom za poslove brzih profita, ali nemojte se „pecati“ na ovakve ponude, bar do 20. februara. Dobar je period za biznismene, rukovodioce i za osobe koji izlaze samostalno na tržište.

Ovan i Vaga

U sferi odnosa neka pitanja treba da budu mnogo jasnija u narednom periodu.

Ovo je vreme za sudbonosne sastanke. Parovi koji su duže vreme u vezi donose važne, značajne i ozbiljne odluke. Kriza u ljubavi samo za one koji imaju prikrivene motive u vezi. Dobro je vreme da se odvojite od nečeg što vas je sputavalo i da budete mnog nezavisniji i samostalniji.