Očekuje nas Penubralna lunarna eklipsa 11. februara 2017. godine, na 22 stepena i 28 minuta Lava, oko 01h32’ po lokalnom računanju vremena za Beograd.

Ovu eklipsu najviše mogu osetiti rođeni u znaku Vodolije, Bika, Škorpije i Lava, ali i oni koji imaju podznak u ovim znakovima. Najbolje je sačekati da ova eklipsa prođe i za to vreme ne preduzimajte nikakve važne korake i ciljeve.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Preterano ispoljavanje emocionalnih reakcija, koje mogu narušite partnerske odnose, kao i odnose sa drugim ljudima.

Unutrašnji nemir dovodi i do raskida partnerskih odnosa. Osetićete psihičku i fizičku slabost, poput paralisanosti, posebno u trenucima kada treba uraditi neke važnije zadatke.

Usamljenost se teško prihvata, ali ne odgovara ni društvo drugih ljudi. Prenaglašena sebičnost i fokusiranost prvenestveno na sopstvene ciljeve i potrebe može vas udaljiti od partnera. Prisutna je napetost i nervoza zbog prisustva drugih ljudi. Zbog preteranog ponosa i gordosti možete naškoditi sopstvenoj karijeri i statusu. Ponos donosi i sukob sa autoritetima.

Ovo je problematičan period za one koji su na vlasti i koji na bilo koji način predstavljaju autoritet, moć, vlast i centralne figure. Na političkoj sceni ovo je sukob između vlasti i opozicije.

Veoma je izražen egoizam, a zahtevi za posedovanjem, vladanjem, uticajnošću, pa i luksuzom, ugrožavaju priznjanja i simpatije.

Porast srčanih oboljenja, epileptičnih napada, kao i problema sa očima i leđima.

Osobe koje su rođene u znaku Bika, Vodilije, Škorpije i Lava (i podznak) biće veoma zahtevne i posesivne i zbog toga mogu imati probleme u svom okruženju. Ova zahtevnost se odnosi na emocionalni i materijalni segment. Zbog toga, budite oprezni i nemojte biti rasipni ni sa novcem, ali ni sa osećanjima.

Bikovi nemojte polagati toliko važnosti na spoljašnjost, posedovanje i materijalne vrednosti. Novac može da vam pruži ono u čemu uživate, ali nemojte ga koristite kao instrument moći.

Škorpije povucite se malo, jer u suprotnom možete imati sukob sa autoritetima, a možete izgubiti i neke dobre pozicije, jer ćete preterano ispoljavati kritičnost i  posesivnost.

Vodoilije čuvajte se olakih obećanja, jer u ovom trenutku ne znate baš šta hoćete. Buntovnost i radikalnost štete vašem položaju ili statusu.

Lavovi reagujete veoma dominantno i zbog toga možete imati problem u partnerskim odnosima. Dopustite i drugima da dođu do izražaja.

Za vreme lunarne eklipse, Mesec u Lavu biće u povoljnom aspektu sa Saturnom u Strelcu. Zbog toga, budite što je moguće prizemljeniji i skromniji. Iskoristite položaj koji imate da biste pokazali pojačanu odgovornost za porodicu i društvo. Pod uticajem Saturna pojačana je potreba za samoćom, ali ovo je i prihvatljivo rešenje da bi se izbegle tenzije.

Ova lunarna eklipsa najviše može imati uticaj na gradove, države i narode povezane sa simbolikom Lava, kao što su delovi Engleske, Francuske, Italije, Nemačke, Crne Gore i Češke. Svedoci smo da je juče (10. februar) bila nuklearna havarija u Francuskoj.

Gradovi i države koji su povezani sa simbolikom Lava pod uticajem ove eklipse mogu biti i pod udarom društvenih nemira, oluja i neobičnih atmosferskih prilika, dok praznici, narodni i društveni skupovi mogu imati neke suprotne efekate.

Ovnovima, Strelčevima, Blizancima i Vagama ova eklipsa može i da odgovara, jer su u prilici da svoja osećanja izraze spontanije i primerenije.

Jarčevi, Ribe, Rakovi i Device pripadaju grupi neutralnih znakova u odnosu na eklipsu i biće u prilici da budu velikodušnije raspoloženi.

Uticaje lunarne eklipse u zavisnosti na znak u kojem ste rođeni

Ovan – Raspoloženje je dobro i trebalo bi da stojite na pobedničkoj strani.

Bik – Budite iskreniji, jer ćete u suprotnom izgubiti tlo pod nogama, koje je za vas veoma važno.

Blizanci – Pokažite sve što imate. Samopouzdanje i pamet su na vašoj strani.

Rak – Ne preterujte u brizi za druge, jer je sada potrebno da mislite i na sebe.

Lav – Gušite i sputavate druge osobe preteranom potrebom za dominacijom i isticanjem.

Devica – Preterana povučenost nije dobra. Sada je vreme da se malo i istaknete.

Vaga – Mnogo ste odlučniji, ali opet nemojte preko noći donositi važne odluke.

Škorpija – Ljubomora i posesivnost zbog uspeha drugih ljudi. Obratite pažnju jer ćete previše neprijateljski reagovati.

Strelac – Iskoristite ove dane, jer ćete biti mnogo sigurniji u nastupima.

Jarac – Vreme je sebi da ispunite i neku od preskupih želja.

Vodolija – Sukob u partnerskim odnosima i neraspoloženje zbog udaljavanja od ličnih ambicija.

Ribe – Otvorite se malo više, ali to ne znači i da treba odmah pokloniti svoje srce.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.