Očekuje nas Penubralna lunarna eklipsa 11. februara 2017. godine, na 22 stepena i 28 minuta Lava, oko 01h32’ po lokalnom računanju vremena za Beograd.

Ovu eklipsu najviše mogu osetiti rođeni u znaku Vodolije, Bika, Škorpije i Lava, ali i oni koji imaju podznak u ovim znakovima. Najbolje je sačekati da ova eklipsa prođe i za to vreme ne preduzimajte nikakve važne korake i ciljeve.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Preterano ispoljavanje emocionalnih reakcija, koje mogu narušite partnerske odnose, kao i odnose sa drugim ljudima.

Unutrašnji nemir dovodi i do raskida partnerskih odnosa. Osetićete psihičku i fizičku slabost, poput paralisanosti, posebno u trenucima kada treba uraditi neke važnije zadatke.

Usamljenost se teško prihvata, ali ne odgovara ni društvo drugih ljudi. Prenaglašena sebičnost i fokusiranost prvenestveno na sopstvene ciljeve i potrebe može vas udaljiti od partnera. Prisutna je napetost i nervoza zbog prisustva drugih ljudi. Zbog preteranog ponosa i gordosti možete naškoditi sopstvenoj karijeri i statusu. Ponos donosi i sukob sa autoritetima.

Ovo je problematičan period za one koji su na vlasti i koji na bilo koji način predstavljaju autoritet, moć, vlast i centralne figure. Na političkoj sceni ovo je sukob između vlasti i opozicije.

Veoma je izražen egoizam, a zahtevi za posedovanjem, vladanjem, uticajnošću, pa i luksuzom, ugrožavaju priznjanja i simpatije.

Porast srčanih oboljenja, epileptičnih napada, kao i problema sa očima i leđima.

Osobe koje su rođene u znaku Bika, Vodilije, Škorpije i Lava (i podznak) biće veoma zahtevne i posesivne i zbog toga mogu imati probleme u svom okruženju. Ova zahtevnost se odnosi na emocionalni i materijalni segment. Zbog toga, budite oprezni i nemojte biti rasipni ni sa novcem, ali ni sa osećanjima.

Bikovi nemojte polagati toliko važnosti na spoljašnjost, posedovanje i materijalne vrednosti. Novac može da vam pruži ono u čemu uživate, ali nemojte ga koristite kao instrument moći.

Škorpije povucite se malo, jer u suprotnom možete imati sukob sa autoritetima, a možete izgubiti i neke dobre pozicije, jer ćete preterano ispoljavati kritičnost i  posesivnost.

Vodoilije čuvajte se olakih obećanja, jer u ovom trenutku ne znate baš šta hoćete. Buntovnost i radikalnost štete vašem položaju ili statusu.

Lavovi reagujete veoma dominantno i zbog toga možete imati problem u partnerskim odnosima. Dopustite i drugima da dođu do izražaja.

Za vreme lunarne eklipse, Mesec u Lavu biće u povoljnom aspektu sa Saturnom u Strelcu. Zbog toga, budite što je moguće prizemljeniji i skromniji. Iskoristite položaj koji imate da biste pokazali pojačanu odgovornost za porodicu i društvo. Pod uticajem Saturna pojačana je potreba za samoćom, ali ovo je i prihvatljivo rešenje da bi se izbegle tenzije.

Ova lunarna eklipsa najviše može imati uticaj na gradove, države i narode povezane sa simbolikom Lava, kao što su delovi Engleske, Francuske, Italije, Nemačke, Crne Gore i Češke. Svedoci smo da je juče (10. februar) bila nuklearna havarija u Francuskoj.

Gradovi i države koji su povezani sa simbolikom Lava pod uticajem ove eklipse mogu biti i pod udarom društvenih nemira, oluja i neobičnih atmosferskih prilika, dok praznici, narodni i društveni skupovi mogu imati neke suprotne efekate.

Ovnovima, Strelčevima, Blizancima i Vagama ova eklipsa može i da odgovara, jer su u prilici da svoja osećanja izraze spontanije i primerenije.

Jarčevi, Ribe, Rakovi i Device pripadaju grupi neutralnih znakova u odnosu na eklipsu i biće u prilici da budu velikodušnije raspoloženi.

Uticaje lunarne eklipse u zavisnosti na znak u kojem ste rođeni

Ovan – Raspoloženje je dobro i trebalo bi da stojite na pobedničkoj strani.

Bik – Budite iskreniji, jer ćete u suprotnom izgubiti tlo pod nogama, koje je za vas veoma važno.

Blizanci – Pokažite sve što imate. Samopouzdanje i pamet su na vašoj strani.

Rak – Ne preterujte u brizi za druge, jer je sada potrebno da mislite i na sebe.

Lav – Gušite i sputavate druge osobe preteranom potrebom za dominacijom i isticanjem.

Devica – Preterana povučenost nije dobra. Sada je vreme da se malo i istaknete.

Vaga – Mnogo ste odlučniji, ali opet nemojte preko noći donositi važne odluke.

Škorpija – Ljubomora i posesivnost zbog uspeha drugih ljudi. Obratite pažnju jer ćete previše neprijateljski reagovati.

Strelac – Iskoristite ove dane, jer ćete biti mnogo sigurniji u nastupima.

Jarac – Vreme je sebi da ispunite i neku od preskupih želja.

Vodolija – Sukob u partnerskim odnosima i neraspoloženje zbog udaljavanja od ličnih ambicija.

Ribe – Otvorite se malo više, ali to ne znači i da treba odmah pokloniti svoje srce.