U 2019. godini očekuju nas dva važna tranzitna aspekta.

Saturn i dalje ide kroz znak Jarca, u kojem će imati susret sa Plutonom. Jupitera u Strelcu očekuje nepovoljan (kvadrat) aspekt sa Neptunom u Ribama.

Jupiter u Strelcu u kvadratu sa Neptunom u Ribama

Aspekt je aktivan od januara do oktobra 2019.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Duži hod retrogradnog Neptuna u Ribama otvara vrata u jedan period u kojem mnogo toga neće biti onako kako izgleda. Dakle, prevare, laži, pogrešne informacije i vesti, a onda i razočarenja, dolaze sa ovim aspektom.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

U ovom periodu, bolje je imati i dozu opreznosti, pa i nepoverenja, nego upijati sve ono što nam se bude serviralo. Potrebno je održavati dozu realizma i objektivnosti tokom ovih meseci.

Nepovoljan aspekt između Jupitera u Strelcu i Neptuna u Ribama pojačava tendenciju sanjarenja i fantastičnih projekcija.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Sve što bude dolazilo do nas treba dobro proveravati, a posebno danas, kada je internet dostupan svima. Ovo je i poplava raznih gurua, iscelitelja, trenera i učitelja. Biće teško odvojiti žito od kukolja i možemo lako postati žrtva, jer iz ovog aspekta izvire i pitanje: „Da li mogu da verujem u ono u šta verujem?!“

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Da li ono što smo do tog trenutka smatrali istinom može i da nas razočara?

Dobro pazite i proverite u šta ulažete novac. Šta kupujete? Kome verujete? Kome ste ukazali poverenje?

Ovaj aspekt ukazuje na veće afere, posebno u oblastima finansija, nauke, trgovine, zatim, u obrazovnim i univerzitetskim krugovima, crkvenim i religijskim institucijama.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Međutim, ovaj period treba razumeti kao proces u kojem može doći do širenja vidika, ali koji ima i svoju cenu, a to je lutanje, razočarenje i žrtvovanje.

Saturn i Pluton u konjunkciji u Jarcu

Aspekt je aktivan od marta do jula 2019. godine, kao i od oktobra do kraja 2019. Sa ovim aspektom ulazimo i u 2020.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Za vreme ovog aspekta može dolaziti do sukoba iniciranih od strane moćnih političkih snaga i finansijskih klanova. Političke prilike na globalnom nivou mogu biti još napetije i zamršenije. Ovo su političari, koji koriste i održavaju moć u sprezi sa kriminalnim grupama.

Energija je vrlo destruktivna i najčešće se manifestuje uništenjem (smrt) bilo kog procesa.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Da bi se zadržala kontrola od strane državnih i političkih struktura, što je predstavljeno simbolikom i funkcijom Saturna u Jarcu, uglavnom se koristi prisila, razaranje, oružje, ratovi i razaranja.

Međutim, ovo je vreme u kojem moraju stari oblici i forme biti uništeni, da bi nastao potpuno novi oblik na ruševinama starog.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Konjunkcija Saturn i Pluton u Jarcu: ratovi, pandemija, ekonomska kriza, ljudske ili prirodne katastrofe. Ovo ne može da bude revolucija, s obzirom na prirodu Saturna i Plutona, već autokratksa politika ili autokratija.