Ulazimo vrlo obrazivo i oprezno u Novu Godinu, jer ćemo je dočekati uz okupljeno društvo planeta u znaku Jarca (Sunce, Venera, Saturn i Pluton).

Stelijum planeta u Jarcu upozorava na vreme da se temelji, kao i sve ono što smo smatrali čvrstim i sigurnim, stave na testiranje.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Skrivene snage još uvek će ključat,i sve dok Jupiter ne bude prešao u znak Strelca (8. novembra 2018.), mada mislim da će se sličan trend nastaviti i posle toga, jer Pluton ostaje u Jarcu.

Pluton ostaje veran znaku Jarca, pa će se i dalje nastaviti borba za moć na svetskoj sceni. Ovo je skrivena borba za prioritete na svetskoj sceni, a u ovoj borbi nema kompromisa i dozvoljena su najbrutalnija sredstva.

Saturn u Jarcu biće u svojoj kući, sebi veličanstven, ali dosta i okrutan kada je naplata u pitanju. Svako će dobiti sud ove planete, koji može biti kazna ili nagrada u zavisnosti od čoveka do čoveka, od države do države, od naroda do naroda.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Ograničenja i razmena sankcija i dalje se nastavljaju sa tendencijom i da se pojačaju, jer ko bolje uvodi sankcije i ograničenja, nego Saturn u Jarcu.

Saturn će biti retrogradan od 18. aprila do 6. septembra.

U ovom periodu, rezultati nekih aktivnosti iz prošlosti vratiće se poput bumeranga. Univerzum će nam skrenuti pažnju na nedovršene poslove, na sve ono od čega smo digli ruke zato što nam je bilo naporno i zato što smo se plašili! Najčešće, ponovo se naprave iste greške, one iste, jer opet nešto nije dobro naučeno i urađeno, pa je potrebno bolje utvrditi i savladati ono što smo propustili.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Potrebno je ozbiljno pristupiti svakom poslu i svakom problemu. Lopata mora u ruke! Ovo može biti teško vreme, posebno za one koji će odložiti svoje poslove za kasnije. Odlaganja nema, jer će sat biti namešten da bi se ispoštovao tačno određen rok. Zbog toga, moramo biti disciplinovaniji, jer sa retrogradnim Saturnom u Jarcu nema mnogo izbora. Za neke će ovo biti period tihog razvoja. Biće potrebno proveriti kakvo smo seme posejali. Kako smo tretirali posejano seme? Na kakvom tlu smo ga posejali? Da li smo posejali seme na pravom ili pogrešnom mestu? Neko može dobiti korov, a neko i palmu.

Jupiter će biti retrogradan u znaku Škorpije od 9. marta do 10. jula 2018. i u ovo vreme biće naglašena tema finansiranja.

Potrebno je ponovo proveriti finansijske planove. U ovom periodu dolazi i do većeg interesovanja za tajna znanja i mistična pitanja. Možda će biti potrebno da se vratimo nekoliko koraka unazad, da bismo otkrili nešto što je dugo bilo zakopano i skriveno. Ovaj period je dobar kako bismo obratili više pažnje na lični rast i utvrdili koga smo to tako dugo skrivali u sebi. Retrogradni Jupiter u Škorpiji može da otkrije slike koje krijemo duboko u sebi, ali je potrebno da imamo širinu, jer ako je nemamo, nećemo uspeti.

Pročitajte i ovo: Kako da uspostavimo skladan ljubavni odnos uz pomoć planeta

Retrogradni Jupiter u 2018. naglašava duhovne, spiritualne i ezoterične teme. Ono što je bilo odloženo i što nismo nastavili, potrebno je nastaviti, otputovati na putovanja koja su u prošlosti bila odložena, nastaviti sa učenjem onog što je bilo pre toga prekinuto i obnoviti imovinska pitanja.

Pročitajte i ovo: Kada prestaju zaljubljenost i ljubav

Kada Jupiter bude ušao u Strelca 8. novembra 2018. počeće povoljan period, ali samo za one koji ne odustaju i koji su spremni svoje trezore da napune znanjem! Ovo su novi horizonti za one koji budu potpuno otvoreni i hrabri da odu hiljadama kilometara ispred drugih.

Uran ulazi u znak Bika 15. maja 2018. Bik je povezan sa našom planetom Zemljom.

Izgledi sa Uranom u ovom znaku su da naša planeta doživi radikalnije i ekstremnije promene. Očekuju se i značajnije promene u ekonomskoj i finansijskoj sferi, kao i u globalnom bankarskom sistemu. Možemo se i podsetiti da je Drugi svetski rat počeo kada je Uran bio u znaku Bika. Sve što smatramo da nam pripada, može iznenada eksplodirati.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Uran će se na kratko vratiti u Ovna 6. novembra 2018. da bi se konačno vratio u Bika 6. marta 2019. Planeta će biti spremna da završi preostali posao.

Pročitajte i ovo: Pluton u kućama u natalnom horoskopu

Uran kreće retrogradno od 6. avgusta 2018. do 6. januara 2019. Tokom ovog perioda može doći do novih uvida i nastanka originalnih ideja koje će se primenjivati na novac, finansije, prirodu, našu planetu, poljopriverdu. Dok Uran bude boravio u Biku, naučni i genijalni umovi, svoje znanje i sposobnosti trebalo bi da usmeravaju na one izume i otkrića, koji će biti u harmoniji sa prirodom i od pomoći ovoj našoj planeti Zemlji. Da li će to biti tako, s obzirom na prošlost, videćemo.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, igrač na duge staze

Uran u Biku biće udar na porodicu i tradicionalne porodične vrednosti, međutim, njegov „pravi zamah“ treba očekivati od 2019.

Neptun ostaje u Ribama, ali biće retrogradan od 17. juna do 24. novembra.

U ovom periodu ne smemo podleći maštanju i iluzijama u bilo kojoj sferi života, jer u suprotnom bićemo izigrani i izdani i to od onih koji su nam to već uradili. Neće biti preporučljivo ulagati u veće projekte, pogotovo ako imate nameru da se koristite nekim tajnim, skrivenim i ilegalnim načinima.

Pročitajte i ovo: Uticaj Jupitera u Škorpiji na vaš horoskopski znak od 10.10.2017. do 8.11.2018.

Srećom, u 2018. nema toliko destruktivnijih aspekata, a onda u 2019. očekujemo konjunkciju Saturna i Plutona u Jarcu i konačan ulazak Urana u znak Bika.