Na planu ljubavi čeka nas zanimljiv period sve do marta 2022.

Venera će do tada boraviti u znaku Jarca i biti retrogradna, što će produžiti njen boravak ovde. Pratićemo događaje kako budu dolazili.

Ovog puta imamo zanimljiv period koji mnogi već osećaju. Venera (kao simbolika žene) je u Jarcu, a Mars, (kao simbolika muškarca), je u Škorpiji, gde ima zagrljaj sa Merkurom i kvadrat sa Saturnom.

Sanja Paraminski, astrološkinja

Ovih desetak dana tako imamo veoma slične scenarije na emotivnom planu.

Sa jedne strane, Venera u Jarcu donosi potrebu da svoje odnose podignemo na viši nivo. Da ih ozvaničimo. Da im damo formu. Da im pristupimo ozbiljnije.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Venera u Jarcu je uvek period kada čistimo sve ono što ne obećava budućnost pa će se tako mnogi odnosi do marta 2022. završiti.

Sa druge strane, neki će postati bolji, kvalitetniji i formalniji.

Venera u Jarcu je u sekstilu sa Marsom, pa je to slika žene koja ima nekog partnera pored sebe i koja želi da se taj odnos podigne na višu stepenicu.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Kako Venera u Jarcu egzaltira Marsa (napomena: Mars je egzaltiran u znaku Jarca), vidimo da su žene ovih dana više zainteresirane za svog odabranika nego on za njih.

Mars je u Škorpiji. On je svoj na svome. To je slika muškarca koji misli da je on u pravu i da nema potrebe ništa da menja kod sebe.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

Ovo je u mnogim slučajevima i simolika muškarca koji je jak, harizmatičan, ali i samozatajan. Ne priča puno. Ne otvara se. I druga strana često ne zna na čemu je.

Kako je Mars u zagrljaju Merkura i kvadratiran od Saturna, ovo je slika i sukoba. Svađe. Verbalnog napada, ali i tišine koje sledi u danima nakon.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Ovo je okršaj dvoje ljudi, dva partnera, dve osobe koje imaju interes jedno za drugo, ali se ne razumeju. Ne žele iste stvari ili nisu spremni na iste poteze.

Kod nekih odnosa i priča, ovo je i borba sa bivšim partnerima ili onima koji se ponovo pojavljuju. I opet, bez forme, jasnoće i bez granica.

Kod slobodnih je situacija slična. Venera u Jarcu je i žene koja je dugo bila sama ili žene koja još uvek živi u prošlosti.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Ovih dana takva osoba može imati zanimljive prilike, ali sa nekim ko takođe ima teret prošlosti. Sa nekim ko tek treba da prođe svoje transformacije i sazrevanje.

Venera u Jarcu je slika i žene u grču. Žene koja je poslovno položila sve karte na uspeh dok u emotivnom svetu niže neuspehe.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji u opoziciji sa Uranom u Biku, snažne frustracije pretvaraju se u bes, konflikte i direktne sukobe

Ovde je potrebno da žena u sebi probudi senzualnost. Da se oslobodi grča. Straha. Potrebe da uvek bude u pravu ili da čeka pravog.

Samo zato što neki odnos u startu nije obećavajući, ne znači da to neće biti. Ne budite ograničeni u emociji. U prilikama. U sebi.

Ako osećate da ponavljate iste obrasce u odnosima, verovatno je da na nečemu morate poraditi.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Mars (muškarac) ovde zapravo nije problem. On je svoj na svome. Venera (žena) je ta koja se ne oseća dobro, a uporno stoji i čeka neku promenu. Ta promena je ona. Kada to shvati, pružitće se prilika za bolje. Lakše. Kvalitetnije priče.

Do tada, ostaje da ispratimo ove planete do 18. novembra, kada Venera i Mars prave egzaktan aspekt sekstila.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA u svim znacima zodijaka

Tada je moguće da se spoji nespojivo. I pomiri nepomireno. Kako za koga i kako kome, ovisno o vašim horoskopima i horoskopima vaših partnera.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Nekome će greške biti podsticaj za bolji odnos, neki će se raspasti k’o kula od karata, ali u usporenom ritmu. Možda stvarate novi film, a možda ste taj film već gledali. Na vama je.