Mlad Mesec u Vodoliji, 21. januara 2023. godine, tačno u 21:53 časova prema srednjeveropskom vremenu, poklapa se sa Merkurom kvinkunksom (inkonjunkcija) Marsa. Dakle, astrološko značenje mladog Meseca januara 2023. je korišćenje strpljenja i predumišljaja za sprovođenje briljantnih ideja.

Mlad Mesec u januaru 2023. poravnava se sa fiksnim zvezdama koje deluju kao Merkur kvinkunks Mars. Kao i zvezde koje su u ravni sa Merkurom i Marsom. Ovo je neverovatan sinhronicitet, ali takođe povećava rizik od ishitrenog razmišljanja koje vodi do impulsivnih radnji.

Mlad Mesec 21. januara 2023. nalazi se na 01°32′ Vodolije. Direktno je aspektovan sa Jupiterom (sekstil) i Plutonom (konjunkcija). Ali oni imaju samo umeren uticaj jer su aspektni orbisi relativno široki.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Merkur inkonjunkcija Mars ima daleko značajniji uticaj na mlad Mesec januara 2023. Ovo je pojačano fiksnim zvezdama na prvom stepenu Vodolije koje su zapanjujuće slične Merkuru u inkonjunkciji sa Marsom.

City photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Aspekt mladog Meseca januara 2023.

Merkur inkonjunkcija Mars ubrzava vaše razmišljanje i vaš govor. Mnoge svetle ideje mogu se pojaviti niotkuda, a vi ćete biti željni da ih sprovedete.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Možda ćete takođe želeti da podelite svoje ideje sa svima koji žele da slušaju. Ovo može biti veoma produktivan mlad Mesec, posebno za posao koji zahteva moć mozga, kreativnost, ručnu spretnost i ubeđivanje. Možete se boriti za dostojan cilj, dobiti publicitet i ubediti druge.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Međutim, nestrpljivost, kompetitivnost i otvorenost donose potencijal za svađe, sukobe i krize. Vaš oštar jezik i brz temperament takođe mogu doneti žestoka rivalstva, javni skandal i ozloglašenost. Sklonost ka brzom razmišljanju, ljutnji i impulsivnom govoru takođe povećava rizik od svađa. Gadne reči i mentalna okrutnost sada bi imale karmičke posledice.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Važno je odlučiti se za jednu stvar i držati se toga. Možda ćete se brinuti da li ćete stvari obaviti na vreme, raditi previše stvari odjednom ili jednostavno samo raditi previše.

Žurba i impulsivno delovanje nosi rizik od nezgoda, posekotina i opekotina. Zato je neophodno da pravite redovne pauze i pokušajte da se opustite. Usporite, slušajte savete i dvaput razmislite pre nego što donesete važne odluke. Strpljenje, promišljenost i razvoj informisanog mišljenja su vaši ključevi uspeha.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Merkur u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Facies na 08°36′ Jarca čini ljude izuzetno poletnim i fokusiranim, ali ponekad nemilosrdnim i sebičnim. Ova maglina je povezana sa nezgodama usled neopreznih postupaka, bolesti i nasilja.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Mars u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Ain na 08°47′ Blizanaca čini ljude naglim, agresivnim i hrabrim sa nedostatkom koncentracije. Ova zvezda je povezana sa iznenadnim događajima, nasiljem, žestinom, ranama ili povredama glave i protivrečnostima sreće.

Sinhronost

Ovo vreme je posebno zanimljivo, kada oba Mars, pa Merkur, idu retrogradno i zaustavljaju se na 8. stepenu Blizanaca i Jarca. Baš tako. Na 150°. Sinhronicitet na delu!

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Više sinhroniciteta dolazi od zvezda koje su u ravni sa Merkurom i Marsom. Ove zvezde donose užurbano razmišljanje, nasilje i nesreće, baš kao Merkur u inkonjunkciji (aspekt od 150 stepeni) sa Marsom.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Sazvežđe Strela donosi razdražljivost i opasnost od neprijateljstva i telesnih povreda, baš kao i Merkur inkonjunkcija Mars. I konačno, zvezde u osovini Strele značajno povećavaju intelektualnu energiju i daju sklonost borbenosti i tvrdoglavosti. Tačno kao Merkur inkonjunkcija Mars!

Značenje mladog Meseca januara 2023.

Planete koje najviše utiču na mlad Mesec u Vodoliji u januaru 2023. su Merkur i Mars. Ovaj mentalno agresivan uticaj dolazi iz planetarnog aspekta i fiksnih zvezda koje su u skladu sa Merkurom, Marsom i mladim Mesecom.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Merkur inkonjunkcija Mars dostiže vrhunac samo 8 sati pre mladog Meseca. Merkur je krenuo direktno 18. januara, što znači da ovaj aspekt ostaje u orbisu od jednog stepena od 14. do 23. januara. Dakle, mlad Mesec 21. januara preuzima energiju ovog aspekta, pojačava je i produžava svoj uticaj na još četiri nedelje.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Neverovatna sličnost fiksnih zvezda sa Merkurom u inkonjunkciji sa Marsom je fantastičan primer sinhroniciteta na delu. Ali to takođe dodatno pojačava rizike intelektualne debate koja brzo prerasta u žestoka neslaganja, uvrede, pretnje i impulsivne akte neprijateljstva.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Astrologija mladog Meseca januara 2023. takođe ukazuje na nasilne vremenske prilike, vojne napade i zasede i raketne udare.

Da rezimiramo, zapamtite da usporite, poslušajte savete i dvaput razmislite pre nego što donesete važne odluke. Strpljenje, promišljenost i razvoj kritičkog mišljenja su vaši ključevi uspeha.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Uticaj mladog Meseca 21. januara traje četiri nedelje do mladog Meseca 20. februara, u 8:05 časova. Najbolje vreme za početak novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg Meseca, od 21. januara do punog Meseca u Lavu, 5. februara, u 19:28 časova.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Ako mlad Mesec januara 2023. direktno utiče na vaš znak, o tome možete pročitati u svom redovnom nedeljnom horoskopu na portalu Sito&Rešeto.

Sledeća faza Meseca: Pun Mesec u Lavu, 5. februara 2023. godine, u 19:28 časova.