Mlad Mesec 11. Februara na 23°17’ Vodolije je blizu Venere u konjunkciji sa Jupiterom, na 12°35’ Vodolije, i u vremenu i u prostoru.

U razmaku su od samo četiri sata i od deset stepeni. Sunčeva konjunkcija sa Mesecom je najmoćnija kombinacija na nebu, a Venerina sa Jupiterom je najlepša.

Astrologija mladog Meseca februara 2021. savršena je za nove početke usmerene na lično usavršavanje i uspeh.

Saturnov kvadrat Urana, najvažniji aspekt godine, koji je prvi put ove godine egzaktan 17. februara, a biće ih još dva do kraja godine, znači da dolaze teške promene. Ali Venera u konjunkciji sa Jupiterom i Marsov sekstil Neptuna, dva divna ljubavna aspekta, pokazuju vam kako da budete bolja osoba, ljubavnija, brižnija, iskrenija i vernija sebi.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Ovo je izuzetno dobar mlad Mesec za veze.

Ta dva seksi i lepa planetarna aspekta povećavaju šanse da pronađete svog savršenog partnera ili poboljšate postojeću ljubavnu vezu. Srećna fiksna zvezda povećava šanse za uspeh u bilo kom novom cilju koji odaberete.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Efekti mladog Meseca 11. februara traju četiri nedelje do mladog Meseca 13. marta. A najbolje vreme za započinjanje nečeg novog je tokom faze rastućeg meseca, od 11. do punog Meseca 27. Februara.

Girl photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Mlad Mesec u Vodoliji, u četvrtak, 11. februara, pada samo nekoliko sati nakon što se Venera bude spojila u blistavoj konjunkciji sa Jupiterom. Dakle, duhovno značenje mladog Meseca februara 2021. odnosi se na ljubav i lepotu.

Ali mlad Mesec u februaru 2021. godine takođe dolazi u vreme teških promena sa Saturnovim kvadratom Urana.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Srećom, ljubav sa Venerom u konjunkciji sa Jupiterom pojačana je seksualnim magnetizmom Marsovog sekstila Neptuna. Dakle, ovo je odličan mlad Mesec za pronalaženje ljubavi, ali i za unapređenje svog bića, stvaranje lepšeg i srećnijeg sebe.

Mlad Mesec 11. februara 2021. godine, na 23°17′ Vodolije je u konjunkciji sa Merkurom i u kvadratu sa Marsom. Ali, to nisu jedine planete koje aspektuju mlad Mesec ovog meseca. Postoje mnogo stroži aspekti koji utiču na ovaj mlad Mesec.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Najjači planetarni uticaj ima Venera u konjunkciji sa Jupiterom. Ovo je verovatno najbolji od svih aspekata i povezan je sa srećom, ljubavlju i novcem. A pored toga, mlad Mesec se poravnava sa fiksnom zvezdom koja se naziva „najsrećnija od svih srećnika“.

Sledeći planetarni aspekti su navedeni prema redosledu snage:

Mesec u konjunkciji sa Suncem predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana. Daje okrepljujući nalet energije i inicijative. Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, a ne previše hladnu i proračunatu.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Dakle, ovo je izvrsno vreme za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta. Takođe, možete da preispitujete stare navike, ponašanja i verovanja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Vodoliji (orbis 0°10′) nagoveštava sreću, ljubav, novac i uspeh. Donosi blagodeti dobre karme stečene prethodnim dobrim delima i napornim radom. Podstiče harmoniju, toplinu i ljubaznost, istovremeno pružajući mogućnosti za rast i sreću.

Pročitajte i ovo: Kako prestaju zaljubljenost i ljubav

Odnosi svih vrsta su glavni fokus ove konjunkcije. Ovo je najbolja planetarna kombinacija za provod, zaljubljivanje i poboljšanje postojeće ljubavne veze. Takođe, možete povećati svoje bogatstvo ulaganjem, posebno u umetnost, nakit i druge luksuzne predmete.

Vrhunac Saturnovog kvadrata Urana (0°31′) 17. februara povezan je sa napetošću i frustracijom zbog naglih i neočekivanih promena. Može da donese promene koje ne želite. Takođe, otežava unošenje vrsta promena koje želite. Vaše lične slobode i prava mogu da budu ograničeni.

Pročitajte i ovo: Kako da uz pomoć planeta pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela

Ali ako ostanete otvorenog uma, strpljivi i fleksibilni, izazovi se mogu pretvoriti u mogućnosti da se oslobodite negativnih i ograničavajućih stvari u svom životu. Ne forsirajte promenu koju želite već se prilagodite promenljivim uslovima. Najbolje je promišljen, metodičan, strpljiv i korak po korak pristup.

Mars u sekstilu sa Neptunom (1°11′) daje snažne seksualne nagone oplemenjene romantičnim i duhovnim uticajem. Povećana harizma i magnetna privlačnost pomažu vam da privučete srodnu dušu ako se zabavljate. Partneri se mogu povezati senzualnom masažom i tantričkim seksom.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Ovaj aspekt duhovnog ratnika pomaže vam da odbranite zlostavljane ili se borite za pravedan cilj. Snažno osećanje ispravnog i istinitog vodiće vaše postupke. Takođe, možete izlečiti druge delima dobrote i saosećanja.

Sledeća faza Meseca je pun Mesecu Ribama, 27. februara 2021.