Mlad Mesec od 6. oktobra jedna je od najopasnijih faza Meseca koje pamtimo.

Glavni pokazatelj je to što je mlad Mesec u konjunkciji sa Marsom. Ovo nije problem sam po sebi, jer Mars pruža energiju i hrabrost da postignete svoje ciljeve. Međutim, težak aspekt Urana i agresivne nepokretne zvezde otkriće razorniju prirodu Marsa.

Tako astrološko tumačenje mladog Meseca oktobra 2021. ukazuje na potencijal ljutnje koja se pretvara u nasilje. Postoji opasnost od fizičke agresije, silovanja i ubistva. Može doći do protesta, pobuna, terorističkih napada, sajber napada, atentata, testiranja projektila, a možda čak i rata.

City photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Asteroidi sugerišu da će takvi događaji imati karmički prizvuk. To znači da bi to mogle da budu osvete. Ali to takođe znači da bi se o ovim postupcima sudilo strogo i podložno brzoj odmazdi.

Značenje mladog Meseca

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana.

Sunce zajedno sa Mesecom (u konjunkciji) daje podsticajnu energiju i inicijativu. Dakle, ovo je odličan trenutak za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta.

Takođe, možete preispitati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine da napredujete.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Zanimljivo je da se Pluton usmerava direktno nešto više od 7 sati nakon mladog Meseca. Pluton je planeta smrti i ponovnog rođenja, pa je povezan sa reinkarnacijom.

Sa druge strane, Saturn je planeta karme, a on kreće direktno 4 dana nakon mladog Meseca, 10. oktobra. Odmazda može biti brza i konačna, čime će se okončati ciklus nasilja.

Pročitajte i ovo: MARS KONJUNKCIJA URAN, snažna želja za uzbuđenjem i rušenjem pravila

Uticaj mladog Meseca od 6. oktobra traje četiri nedelje do mladog Meseca 4. novembra. Najbolje vreme za pokretanje novih projekata je tokom faze rastućeg Meseca, od 6. do punog Meseca 20. oktobra.

Mlad Mesec u Vagi 6. oktobra 2021. poravnava se sa Marsom. Dakle, astrološko značenje mladog Meseca oktobra 2021. godine odnosi se na energiju, strast i inicijativu, ali i bes i nasilje.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Mlad Mesec u oktobru 2021. godine takođe pravi težak aspekt sa Uranom što donosi nestrpljenje, radikalne promene i pobunu. Uz to, mlad Mesec i Mars pridružuju se fiksnoj zvezdi povezanoj sa agresijom, razaranjem i terorizmom. Asteroidi usklađeni sa mladim Mesecom 6. oktobra ukazuju na bilo kakve nemire ili napade karmičke prirode ili osvete.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Mladom Mesecu u sredu, 6. oktobra 2021. godine, na 13°24′ Vage se pridružuje i Mars u konjunkciji. Planeta energije, akcije i strasti može da bude korisna. Ali malefična planeta Mars čini ovu fazu meseca vrlo izazovnom za početak.

Aspekti mladog Meseca

Mlad Mesec u konjunkciji sa Marsom stvara obilnu energiju, inicijativu i hrabrost. Ali energija ovog mladog Meseca morala bi da se koristi konstruktivno, u suprotnom može doći do vrlo štetnih posledica.

Pročitajte i ovo: MERKUR U KONJUNKCIJI SA URANOM, genijalne ideje i oštra intuicija

Ako pustite da se ta vrela energija nakuplja, ona može spontano da izbegne kontroli i da eksplodira. Nekontrolisano oslobađanje ove uzavrele energije može da bude brzo i razorno. Iritiranost, uznemirenost ili nestrpljenje mogu dovesti do nesreća, agresije, izliva besa, čak i nasilja ili silovanja.

Dakle, najbolja opcija je da svesno primenite i usmerite ovu energiju u pozitivan oblik aktivnosti.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Imate potencijal da ovu visoko naelektrisanu energiju pretvorite u nešto konstruktivno i produktivno, posebno fizičkim naporom. Sa samokontrolom i usmerenom svesnošću, svoje sirove, iskonske seksualne želje takođe možete pretvoriti u strast i romantiku.

Inkonjunkcija (150°) Urana i mladog Meseca može vas učiniti nervoznim, napetim i uznemirenim.

Možda će vam biti teško da se opustite dok se vaša intuicija menja ili se sprema neka drama. Nagomilavanje električne energije u vašem telu može dovesti do toga da se osećate uzbuđeno, ali i pomalo zastrašujuće.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA URAN, uvek korak ispred svog vremena

Pritisak na promenu može doći od nekoga ko ima moć nad vama. Nešto neočekivano može vas primorati da promenite rutinu, ponašanje ili planove.

Potrebno je prilagođavanje, bilo da ste primorani da unesete promene u svoj život ili ako sami pronađete drugačiji put napred.

Zato budite fleksibilni i vrlo oprezni, posebno u pogledu preuzimanja rizika. Neželjene posledice bilo bi izuzetno teško ukloniti.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR od 27. septembra do 18. oktobra 2021. godine

Mars u inkonjunkciji sa Uranom ima tendenciju da dovede do toga da izgubite strpljenje, a zatim se ponašate ishitreno i impulsivno. To može uzrokovati probleme koji znače da morate početi iznova.

Možete izgubiti živce zbog previše dosade, restrikcija ili ograničenja. Potrebna je samokontrola da sprečite da vaš pobunjenički priliv energije omete vaše ciljeve.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Kako se ta napeta energija nakuplja, možda ćete početi da se osećate uznemireno i nervozno. Morate pronaći konstruktivan izlaz za ovu nestabilnu energiju kroz sigurnu fizičku aktivnost. Ali izbegavajte da rizikujete ili koristite opasne mašine, naoružanje ili alate kada ste ljuti.

Budite strpljivi sa elektronikom i računarima. Ne pokušavajte da ih sami popravite kada ste iritirani. Najvažnije je da prođe neko vreme između donošenja odluke i preduzimanja radnji.