Mlad Mesec u Strelcu 23. novembra 2022. godine, tačno u 23.57 časova, pod povoljnim uticajem je Jupitera. Dakle, astrološko značenje mladog Meseca novembra 2022. je dobra volja i lični, materijalni i duhovni rast.

Merkur i Venera su u liniji blizu mladog Meseca. Ovo dodaje prijateljstvo i diplomatiju. Međutim, mlad Mesec, Merkur-Venera i Jupiter su oštećeni izazovnim fiksnim zvezdama koje donose nemoral, nasilje i nesreću.

Mlad Mesec u sredu, 23. novembra 2022., na 01°37′ Strelca aspektovan je sa tri planete.

Merkur i Venera, udaljeni 8°, su u konjunkciji sa mladim Mesecom, dok je Jupiter u trigonu. Sve su to pozitivni i harmonični aspekti. Ali to nije tako jednostavno; retko je.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci se najčešće vraćaju bivšima: da li ste vi među njima?

Jupiter kreće direktno samo pet minuta posle mladog Meseca. Trenutno, Jupiter je stacionaran, ali još uvek tehnički retrogradan.

Značenje mladog Meseca

Sunce u konjukciji sa Mesecom predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana. Daje osvežavajući nalet energije i inicijative. Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, i ne previše hladnu i proračunatu.

Pročitajte i ovo: DESET stvari koje znate samo ako ste BLIZANCI

Dakle, mlad Mesec u Strelcu 2022. je odličan za novi početak, okretanje novog lista ili početak novog projekta. Takođe, možete dovesti u pitanje stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Aspekti mladog Meseca u Strelcu

Jupiter

Trigon mladog Meseca sa Jupiterom ukazuje na rast, prosperitet, sreću i uspeh. To čini ljude srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo odličnim mladim Mesecom za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studije.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o DEVICI koje znate samo ako ste DEVICA 

Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje. Lični rast takođe može doći kroz religiju, duhovnost i grupne aktivnosti. Angažovanje u politici, filozofiji, socijalnom blagostanju i moralnim, pravnim ili etičkim pitanjima može proširiti vaš um i izazvati zadovoljstvo i ispunjenje.

Retrogradno

Međutim, Jupiter je retrogradan, tako da su vaš rast, sreća i uspeh u opasnosti od samozadovoljstva, neznanja, pohlepe i ekscesa. Rizik je povećan jer Jupiter miruje. Što je bliže egzaktnoj tački preokreta, veći je rizik. Mlad Mesec, samo pet minuta pre direktnog kretanja Jupitera, veoma je blizu! Jupiter se takođe poravnava sa fiksnom zvezdom Šit, što izaziva „ekstremnu nesreću“.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BIKOM

Pored toga, mlad Mesec se usklađuje sa zvezdom koja izaziva nemoralnu, bestidnu, rasipničku i lako zavedenu prirodu. Ovo su iste stvari povezane sa direktnim stacioniranjem Jupitera. Trigonski aspekt Jupiterove prirode između njih je povezan sa obiljem, ili u ovom slučaju, verovatno preobiljem.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BLIZANCIMA

Dakle, inače srećan aspekt može rezultirati nemoralom, lenjošću, pohlepom, sebičnošću, arogancijom, hvalisavošću, samopravednošću i preteranom revnošću. Stoga je od suštinskog značaja da primenite umerenost i samodisciplinu, posebno ako već imate problema sa prekomernim uživanjem, preteranim uživanjem, kockanjem ili zavisnošću.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RAKOM

Jupiter koji se postavlja u direktan trigon na Mlad Mesec 23. novembra verovatno će uticati na inflaciju, što predstavlja značajnu pretnju ekonomskom rastu. Nadamo se da će to značiti vrhunac i prekretnicu tokom ove Mesečeve faze, ali postoji šansa da bi to moglo da pogorša problem.

Merkur i Venera

Merkur u konjunkciji sa Venerom astrološki pozitivno utiče na mlad Mesec novembra 2022. Podstiče ličnu interakciju i čini komunikaciju skladnijom i prijatnijom. Pomaže vam da podelite svoju ljubav i naklonost, što je idealno za druženje, sklapanje prijatelja i izlaske. Ovaj spoj takođe poboljšava vaše umetničke i kreativne veštine.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa LAVOM

Merkur sa Venerom zbližava ljude i podstiče saradnju. Daje diplomatske i pregovaračke veštine za rešavanje sukoba, pronalaženje mirnih rešenja za sporove i rušenje prepreka napretku. Poslovanje je takođe favorizovano zbog dobrog razmišljanja o brojevima i sposobnosti da se pronađu situacije u kojima će dobiti dobit.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa DEVICOM

Međutim, moćna zvezda Antares između Merkura i Venere izaziva zlonamernost, destruktivnost i nasilje. To čini ljude naglim, halapljivim, svojeglavim i ratobornim. Antares sa ove dve planete, posebno, donosi sumnju, pogrešne optužbe, neiskrenost, nepoštenje i sebičnost.

Rezime mladog Meseca novembra 2022.

Mlad Mesec 23. novembra u Strelcu je dobro aspektovan. Dobra volja koju je stvorio Jupiter i prijateljstvo Merkura sa Venerom trebalo bi da podstakne ljude da se udruže kako bi rešili probleme i učinili svet boljim mestom.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa VAGOM

Mlad Mesec u novembru 2022. astrološki je dobar znak za međunarodne odnose i svetsku trgovinu. Ali Jupiter koji aspektuje direktnu i fiksnu zvezdu Antares mogao bi da poveća probleme i smanji saradnju. Ili bi jednostavno mogli da odražavaju prirodu izazova sa kojima se trenutno suočavamo, poput inflacije (Jupiter) i rata (Antares).

Pročitajte i ovo: DESET stvari o VAGI koje znate samo ako ste VAGA

Dakle, moglo bi biti trgovinskih sporazuma ili trgovinskih sankcija i diplomatskih kriza, vojnih napada i rata ili povlačenja i mira. Takođe bi moglo biti više pomaka sa gasovodom Severni tok i izveštavanjem o političkim skandalima.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa ŠKORPIJOM

Uticaj mladog Meseca 23. novembra traje četiri nedelje do mladog Meseca 23. decembra. Najbolje vreme za početak novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg Meseca, od 23. novembra do punog Meseca 7. decembra.

Pročitajte i ovo: Deset stvari koje znate samo ako ste ŠKORPIJA

Prethodna Mesečeva faza: pomračenje Meseca, 8. novembra 2022.

Sledeća faza Meseca: Pun Mesec, 7. decembra 2022. tačno u 05:08 časova.