Mlad Mesec 4. novembra nasuprot Urana (0°07′) donosi iznenadne promene i neočekivane susrete i događaje zbog kojih možete da se osećate uznemireno i uzdrmano.

Ovo ne bi trebalo da bude nov osećaj jer je promena bila glavna tema mladog Meseca u poslednja tri meseca:

# Mlad Mesec u Lavu 8. avgusta bio je u kvadratu sa Uranom (1°29′)

# Mlad Mesec u Devici 6. septembra bio je u trigonu sa Uranom (0°01′)

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U VAGI 06. oktobra 2021. – Osveta

# Mlad Mesec u Vagi 6. oktobra bio je u inkonjunkciji sa Uranom (0°30′)

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

U stvari, teška promena je bila glavna tema cele godine zbog Saturnovog kvadrata Urana. Ovo je glavni planetarni aspekt 2021, a konačni kvadrat očekuje nas 24. decembra.

City photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Učenje da se prilagodite promenama pomoći će vam da se osećate manje rastrzano. Održavajući volju slobodnom i um otvorenim, uzbudljive prilike mogu proizaći iz bilo kakvih promena koje nude bolji put napred. Ovo nije vreme za pobunu, forsiranje nepopularnih promena ili otpor promenama.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Ipak, najverovatnije će ipak biti nereda, rećenja mira i revolucija. Takođe, može doći do neočekivanih promena u pandemiji koronavirusa i vladinim ograničenjima, povezanim sa protestima antivaksera. Ali ne bi trebalo da bude mnogo saosećanja za njihove stavove.

Ovo će biti posebno teška Mesečeva faza za manjine, ekscentrike, izopćenike i neprilagođene.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Najbolja opcija je da ne talasate i da za sada pokušate da idete u pravcu kojim ide većina. Sve one stvari kojima vlada Uran suočavaju se sa prevelikom opozicijom sa ogromnom moći Sunca i Meseca ujedinjenih u mladom Mesecu; većina, vlade i preovlađujuće javno mnjenje.

Mlad Mesec u Škorpiji 4. novembra 2021. je, kako rekosmo, u opoziciji, ili jednostavnije rečeno, nasuprot retrogradnog Urana u Biku.

Dakle, duhovno značenje astrologije mladog Meseca novembra 2021. odnosi se na borbu za nezavisnost koja može da bude povezana sa istraživanjem i izražavanjem vaše jedinstvene individualnosti i ličnosti.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Novembarski mlad Mesec takođe donosi potencijal za nerede sa neočekivanim i iznenadnim promenama na koje je teško prilagoditi se. Ali držanje otvorenog uma može predstavljati jedinstvenu priliku za pronalaženje boljeg puta napred kroz vreme preokreta i haosa.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Mlad Mesec 4. novembra, na 12°40′ Škorpije, nalazi se nasuprot Urana. Ovaj izazovni aspekt je izuzetno moćan sa orbisom od samo 0°07′.

Drugi, ali manje važan aspekt u horoskopu mladog Meseca je Merkur sekstil Venera. Njegov blagi i harmonični uticaj može donekle sublimirati naglu i haotičnu prirodu mladog Meseca nasuprot Urana.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Srećna fiksna zvezda udaljena samo 0°05′ od mladog Meseca je prirode Venere i Merkura. Dakle, imaće sličan uticaj kao Merkurov sekstil Venere u pomaganju da se savlada nestalna i impulsivna energija Urana.

Mnogo promena

Mlad Mesec naspram Urana daje poriv da se isprobaju novi i uzbudljivi načini da bi se živeo život punim plućima.

Tražite slobodu da radite stvari na svoj način i najverovatnije ćete se odupreti da vam se kaže šta da radite. Borba za nezavisnost može biti povezana sa borbom da istražite i izrazite svoju jedinstvenu individualnost i ličnost.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Možda ćete očekivati ​​nešto novo na horizontu ili se osećate nervozno. Mogući su iznenadne promene i neočekivani susreti i događaji zbog kojih se osećate uznemireno.

Učenje da se prilagodite promenama pomoći će vam da se osećate manje rastrzano. Ako budete držali um otvorenim, uzbudljive prilike mogu proizaći iz bilo kakvih promena koje nude bolji put napred.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Bolje je da se ne odupirete nagonu za novim i neobičnim, ili buntovnim i promenljivim uslovima. U suprotnom, ova električna i spontana energija može iskočiti iz šina na destruktivan način, kao što je, recimo, manji udes.

Neobično ponašanje ili radikalni stavovi nekoga ko vam je blizak takođe mogu izazvati anksioznost. Svađe ili razdvajanje mogu biti rezultat nestrpljivosti ili nespremnosti da se prilagodite jedni drugima.

A sad malo harmonije

Merkur sekstil Venera podstiče mir i harmoniju dok smanjuje stres. Staloženiji stav i dobre komunikacijske veštine olakšavaju suočavanje sa bilo kojom iznenadnom promenom ili neočekivanim događajima izazvanim mladim Mesecom nasuprot Urana.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Uran takođe može da učini ljude udaljenim i impulsivnim što može dovesti do iznenadnih raskida. Ali Merkurov sekstil Venere donosi ljubav, prijateljstvo, saradnju i diplomatiju što pomaže da okupite ljude, nađete mirna rešenja za sporove i otklonite sve prepreke za napredak.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Dobar poslovni smisao vam takođe pomaže da pronađete prilike za uspeh.

Uticaj mladog Meseca obično traje četiri nedelje. Ali uticaj mladog Meseca 4. novembra traje samo dve nedelje, do pomračenja Meseca 19. novembra, pri čemu je ovo poslednji mlad Mesec u fazi pomračenja koja je započela u maju 2021.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

I zbog toga je dobra ideja da se osvrnete na prethodna pomračenja i vidite kako vaši dugoročni planovi funkcionišu:

Pomračenje Meseca 26. maja donelo je konfuziju, prevaru i ranjivost. To je izazvalo ispit vere zbog pohlepe, ekscesa i nemorala. Zaštitite sebe i najugroženije ljude do kojih vam je stalo.

Pročitajte i ovo: JUPITEROV boravak u RIBAMA

Pomračenje Sunca 10. juna donelo je samopouzdanje i hrabrost, ali i mentalnu zbunjenost, obmanjujuće komunikacije i sklonost ka bezobzirnosti, ratobornosti i izdaji. Oprez i poštenje su potrebni.