Mlad Mesec u Ribama 2. marta 2022. u 18:34h pridružuje se Jupiteru, što je veoma srećno poravnanje. Astrološko značenje mladog Meseca u martu 2022. odnosi se na lični, materijalni i duhovni rast.

Mlad Mesec u martu 2022. je takođe u sekstilu sa Uranom u Biku koji dodaje uzbudljive i jedinstvene mogućnosti za Jupiterov rast i sreću.

Postoje i dva druga poravnanja planeta koja ovo čine veoma intenzivnim i potencijalno izazovnim mladim Mesecom. Ali postoji razlog za optimizam jer se Jupiter pridružio fiksnoj zvezdi koja obećava sreću i uspeh.

City photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Značenje mladog Meseca

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana.

Sunce zajedno sa Mesecom (u konjunkciji) daje podsticajnu energiju i inicijativu. Dakle, ovo je odličan trenutak za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta.

Takođe, možete preispitati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine da napredujete.

Mlad Mesec u sredu, 2. marta 2022, na 12°06′ Riba je u konjunkciji sa Jupiterom i sekstilu sa Uranom.

Ovo bogatstvo i filozofski uticaj su pojačani sa Jupiterom u konjunkciji sa nepokretnom zvezdom Jupiterove prirode.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Ali veoma moćan, intenzivan i potencijalno štetan uticaj dolazi iz još dva skupa spojeva:

# Merkur-Saturn

# Venera-Mars-Pluton

To ostavlja samo Uran i Neptun koji nisu uključeni u konjunkcije.

Aspekti mladog Meseca

Mlad Mesec u konjunkciji sa Jupiterom (orbis 2°10′) je znak sreće. Podstiče materijalni, lični i duhovni rast. Ponekad ovo poravnanje može proširiti ili pojačati negativne Jupiterove kvalitete kao što su pohlepa, eksces i nemoral. Ali pozitivan sekstil prema Uranu osigurava dobre namere, prosperitet, optimizam i velikodušnost.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Dakle, ovo je dobar mlad Mesec da proširite svoje vidike i poboljšate sebe. Možete poboljšati svoje zdravlje, bogatstvo i sreću, posebno putem putovanja na velike udaljenosti, visokog obrazovanja, zakona, biznisa, filozofije, religije i duhovnosti.

Pročitajte i ovo: VENERA I MARS U KONJUNKCIJI U JARCU od 13. februara do 07. marta 2022. – VREME ODLUKA

Favoriziraju se novi odnosi, investicije ili početak novih projekata. Mlad Mesec je generalno dobro vreme da se započne nešto novo.

Dakle, mlad Mesec u konjunkciji sa Jupiterom u dobrom aspektu sa Uranom uveliko povećava šanse za uspeh.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Niske strasti, provokacije i međusobno nadmudrivanje

Sekstil mladog Meseca sa Uranom (orbis 0°30′) donosi pozitivne promene, prijatna iznenađenja i stimulativne susrete. Više nezavisnosti i manje inhibicije pomažu vam da iskoristite jedinstvene prilike da doživite nešto novo i uzbudljivo. Trebalo bi da se osećate ugodnije izražavajući svoje pravo unutrašnje ja.

Pročitajte i ovo: Spoj Marsa i Venere – Strast bez pokrića – Šta se skriva iza?

Ovo je dobar mlad Mesec da pratite svoju intuiciju i rizikujete. Mogli biste sresti neortodoksne tipove ljudi ili nekog drugog kulturnog ili etničkog porekla od vašeg.

Radoznalost i inventivnost vam omogućavaju da napravite nova otkrića i pronađete nove načine da radite stvari koje mogu dovesti do veće efikasnosti.

Konjunkcije

Merkur u konjunkciji sa Saturnom (0°03′) dodaje osećaj ozbiljnosti i teške lične odgovornosti ovom mladom Mesecu. Ovo je veoma jak uticaj zbog uskog orbisa. Tačno je samo jedan sat pre mladog Meseca.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

Stoga postoji potencijal da pesimizam ove konjunkcije nadmaši optimizam Jupitera. Moguća je podlost, kritika, loše vesti, izolacija i depresija. Najbolji način da to izbegnete je da usmerite svoj um na ozbiljan ili izazovan posao.

Pročitajte i ovo: Ljubavne i seksualne potrebe VODOLIJE

Venera u konjunkciji sa Marsom (0°21′) ima veoma strastven i kreativan uticaj na martovski mlad Mesec. Povećava vaš seksualni nagon i čini vas privlačnijim. Povećana harizma i spontanost trebalo bi da pomognu da se prevaziđe svaka inhibicija Merkur-Saturn kako bi druženje postalo prijatnije i uzbudljivije. Ovo je dobar uticaj za romantiku, kao i za fizičku kreativnost poput plesa i skulpture.

Venera u konjunkciji sa Plutonom (0°49′) čini da volite dublje i da vam je više stalo do onih stvari koje volite. Povećana potreba za ljubavlju i privrženošću može produbiti ljubavnu vezu.

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja VODOLIJE

Ako ste sami, bez partnera, trenutna privlačnost bi mogla dovesti do karmičke veze koja menja život. Ali postoji i rizik da opsesije i kompulsije izmaknu kontroli. Mogući su osećaj krivice, posesivnost, špijuniranje i ljubomora.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

Mars u konjunkciji sa Plutonom (0°27′) pojačava vašu ambiciju, seksualni nagon i žudnju za moći. Ovaj ogroman nalet želje u kombinaciji sa intenzivnom ljubavlju Venere-Plutona moglo bi biti teško kontrolisati. Moguće je agresivno i nemilosrdno ponašanje. To bi moglo dovesti do pretnji, zastrašivanja, izliva besa, silovanja i rata.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekt 2022: JUPITER KONJUNKCIJA NEPTUN, 12. april 2022. – Ogroman potencijal za rast, sreću i uspeh (ali i ispiranje mozga i širenje dezinformacija)

Venera, Mars i Pluton zajedno stvaraju tako intenzivnu i moćnu energiju da se mora namenski i konstruktivno koristiti kako bi se izbeglo nekontrolisano i destruktivno oslobađanje energije.

Bilo bi od pomoći da samostalno radite na nečemu što vas zanima. Nalet kreativnosti može se iskoristiti za velike transformacije u vašem životu. Koristite svoju povećanu moć i uticaj mudro.

Rezime mladog Meseca u Ribama marta 2022.

Mlad Mesec 2. marta ima pozitivan uticaj zbog konjunkcije sa Jupiterom i sekstila sa Uranom. Ovo optimistično, futurističko i progresivno tumačenje unapređuje fiksna zvezda Ahernar.

Pročitajte i ovo: Najmoćniji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL PLUTON 3. maj 2022. – Uspeh kroz pozitivne promene 

Dobro postavljen obećava sreću i uspeh dajući dobar moral, verno pridržavanje svojih verskih uverenja ili filozofsku sklonost.

Pročitajte i ovo: Najuzbudljiviji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL URAN 17. februar 2022. – Uzbudljive promene i neočekivani dobici 

Ahernar je dobro postavljen sa Jupiterom, u konjunkciji sa mladim Mesecom i sekstilnim Uranom. Dok je mlad Mesec (Sunce u konjukciji sa Mesecom) daleko najjači uticaj, ostale konjunkcije su jake i zahtevaju svestan napor da bi se konstruktivno koristile.

Ovo se može uraditi korišćenjem Merkura-Saturna da se fokusirate na određeni cilj. Venera-Mars-Pluton se može iskoristiti za kanalisanje vaših intenziviranih želja ka tom cilju. Tada možete u potpunosti iskoristiti uzbudljive prilike za rast koje donosi Jupiterov mladi Mesec, sekstil Uran.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA PLUTON – Prodorna moć i neobuzdana snaga

Uticaj mladog Meseca 2. marta traje četiri nedelje do mladog Meseca 1. aprila. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg Meseca, od 2. marta do punog Meseca 18. marta.