Mlad Mesec u Devici 27. avgusta 2022. tačno u 10.17h je oštro aspektovan od strane Marsa. Dakle, mlad Mesec u avgustu 2022. znači naučiti da kontrolišete nestrpljivost, impulsivnost, bes i seksualnu frustraciju.

Astrologija mladog Meseca avgusta 2022. povećava rizik od mržnje, nasilja i rata. Takođe će naglasiti rastuće probleme uzrokovane mizoginjom, pedofilijom i nasiljem nad ženama. Ovo je opasan mlad Mesec, ali Saturn u kvadratu Urana podstiče značajne kulturne i političke promene.

Mlad Mesec u subotu, 27. avgusta 2022, nalazi se na 04°03′ Device. Na ovom stepenu nema velikih fiksnih zvezda. Međutim, kvadrat u odnosu na Mars, planetu rata, je moćan uticaj sa orbisom od samo 0°02′. A Venera, planeta mira, nalazi se nasuprot Saturnu i kvadratu sa Uranom. Četiri izazovna aspekta čine ovu fazu Meseca opasnom.

Aspekti mladog Meseca u Devici 2022.

Mlad Mesec u kvadratu Marsa može izazvati iritaciju, nestrpljivost, impulsivnost, mržnju, bes i seksualnu frustraciju. Ako se takve potencijalno destruktivne energije ne kanališu konstruktivno, postoji rizik od agresije, nezgoda (posebno posekotina i opekotina), nepromišljenosti, osvete, nasilja i sukoba.

Testovi karaktera mogu doći od ego-tripera, takmičara ili neprijatelja. Savetuje se odbrambeni položaj. Izbegavajte da budete preterano asertivni ili da započnete sukob. Ako ste vi ili vaši najmiliji ugroženi, tražite kompromis ili se povucite. Ali kao poslednje sredstvo, možete iskoristiti snagu, hrabrost i instinkt da uzvratite. Vežbanje, masturbacija ili naporan rad će smanjiti rizik od pretnji i agresije.

Sa tako čvrstim orbidom od 0°02′, mlad Mesec u avgustu 2022. u kvadratu sa Marsom donosi potencijal za pucnjave, ubode nožem, paljevine, muško nasilje, nasilje u porodici, silovanja, ubistva i rat.

Venera nasuprot Saturnu može doneti tugu i usamljenost zbog kašnjenja i ograničenja koja utiču na vaš ljubavni život i finansije. Mizoginija i maltretiranje žena su mogući. Značajne razlike u godinama između partnera mogu izazvati probleme.

Možda ćete se osećati pod pritiskom voljenih, ali najbolja stvar je pokazati da vam je stalo kroz naporan rad i praktičnu pomoć. Ovo je dobro vreme za pripremne radove. Pokušajte da otplatite sve dugove ili ih organizujte tako da znate gde ste.

Venera u kvadratu sa Uranom može testirati stabilnost ljubavne veze kroz neočekivane porive ili događaje. Povećana potreba za slobodom i uzbuđenjem može testirati vaše strpljenje sa voljenom osobom ili dovesti do traženja druge opcije izvan veze. Ako izlazite, možda će vas privući uzbudljivi ili ekscentrični ljudi, ali izbegavajte rizik ako upoznate nekoga o kome ništa ne znate.

Ovaj aspekt takođe može ukazivati na nedostatak samokontrole vaših finansija. Čuvajte se sklonosti da kupujete stvari impulsivno, posebno nepotrebne stvari. Takođe može doći do nestabilnosti na finansijskim tržištima. Usled nepredviđenih okolnosti moguće su nagle i nestalne promene na berzama i cenama roba. Sposobnost pronalaženja mirnog rešenja za sporove i rat takođe će biti otežana promenljivim okolnostima.

Saturn u kvadratu sa Uranom je bio tačan u decembru 2021. Ali zbog retrogradnog kretanja, ovaj značajan planetarni aspekt se ponovo primenjuje (postaje jači). Dostiže orbis od 0°37′ početkom oktobra 2022. Kao i prošli put, možda će biti više ograničenja vezanih za COVID, prirodnih katastrofa i političke nestabilnosti. Mogu postojati i druge restriktivne promene i neočekivana ograničenja.

Astrologija mladog Meseca avgusta 2022. može doneti promene koje ne želite. To bi takođe moglo otežati unos promena koje želite. Rastuća napetost i iznenadne, očekivane promene mogu biti veoma frustrirajuće. Ali ako ostanete otvorenog uma, strpljivi i fleksibilni, ono što na prvi pogled izgleda kao izazov, može se pretvoriti u prilike da se oslobodite negativnih, ograničavajućih i ograničavajućih stvari.

Pet retrogradnih planeta

Mlad Mesec u Devici 2022. već je izazovan zbog četiri napeta aspekta. Pet planeta u retrogradnom kretanju čine ga još opasnijim. Ljudima je teže da razumeju jedni druge. Čini se da nedostaju razumevanje i saosećanje. Čini se da se više loših stvari dešava u svetu. Više nasilja, psihičkog zlostavljanja, nesreća, samoubistava i smrti.

Mlad Mesec 27. avgusta skoro tačno u kvadratu sa Marsom povećava rizik od mržnje, nasilja i rata. Oštro aspektovana Venera ometa ljubav i mir. Ova kombinacija loše postavljene Venere i Marsa takođe povećava rizik od mizoginije, pedofilije i nasilja nad ženama.

Uticaj mladog Meseca u avgustu 2022. će istaći ove rastuće probleme. Indija je nedavno oslobodila 11 muškaraca osuđenih za grupno silovanje trudnih muslimanki. Mnogi mladići su podstaknuti da maltretiraju žene toksičnim uticajem Endrua Tejta. Školski nastavnici se žale da dečaci pišu eseje o njemu i njegovim idejama. Srećom, Endru Tejtu je zabranjen pristup Fejsbuku, Instagramu i TikToku.

Saturnov kvadrat Urana znači značajnu kulturnu i političku promenu. Mlad Mesec u Devici 2022. nije vreme da se oduprete promenama, niti je vreme za preterivanje. Najbolji je dobro promišljen, metodičan, strpljiv i korak po korak pristup.

Uticaj mladog Meseca 27. avgusta traje četiri nedelje do mladog Meseca 25. septembra. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je tokom dvonedeljne faze rastućeg Meseca, od 27. avgusta do punog Meseca u Ribama 10. septembra.

Prethodna faza Meseca: Pun Mesec 12. avgusta 2022.

Sledeća faza Meseca: Pun Mesec 10. septembra 2022. u 11.59h.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.