Mlad Mesec u znaku Blizanaca, 30. maja 2022. godine, tačno u 13:30 časova, poravnat je sa zvezdom Aldebaranom nalik Marsu. Takođe se poklapa sa poravnanjem Marsa i Jupitera. Ovo stvara neverovatnu količinu energije koja lako može postati agresivna.

Dakle, duhovno značenje astrologije mladog Meseca maja 2022. odnosi se na konstruktivno izazivanje bilo kakvog besa i agresije.

Mlad Mesec u maju 2022. takođe se poklapa sa retrogradnim Merkurom u kvadratu sa Saturnom. Negativno razmišljanje i gadne reči povećavaju rizik da agresivna energija povredi druge. Dakle, ako ne možete da usmerite ovu energiju u naporan rad, barem je usmerite dalje od onih koje volite.

Mlad Mesec 30. maja na 09°03′ Blizanaca ne čini planetarne aspekte. Ali i dalje će imati moćan uticaj jer je u skladu sa jednom od najvažnijih fiksnih zvezda koje se koriste u astrologiji. Fiksna zvezda Aldebaran ima Marsovu prirodu i povezana je sa bogatstvom, čašću i uspehom u ratu.

Iako mlad Mesec u Blizancima 2022. nema direktne aspekte, postoje i drugi aspekti koji ovo čine značajnom fazom Meseca. Ozbiljan uticaj Merkura u kvadratu Saturna će se osetiti mnogo jače nego što bi to sugerisao aspektni orbis od 1°23′.

Mars u konjunkciji sa Jupiterom stvara izuzetnu količinu energije, a orbis je ispod jednog stepena.

City photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Merkur kvadrat Saturn

Merkur u kvadratu Saturna ograničava i odlaže vaše razmišljanje, komunikaciju i putovanja. Može vas učiniti stidljivim, povučenim, zbunjenim, neodlučnim, usamljenim i pesimističnim. Postoji mogućnost kritike, uskogrudosti, podlosti, laži i klevete koje dovode do nesporazuma, svađa i problema u vezi.

Merkur, koji postaje direktan 3. juna, i retrogradni Saturn od 4. juna, znače da Merkur nije baš u kvadratu sa Saturnom. Ali aspekt ostaje u orbisu od 1°30′ od 29. maja do 7. juna.

Takođe, dodaje težak osećaj karme ovom mladom Mesecu. Biće cena koju treba platiti za prethodne odluke, laži i gadne reči koje su povredile druge ljude.

Pomračenje Meseca 16. maja na 25° Škorpije dodatno je naglasilo ovaj izazovni aspekt.

Pomračenje Meseca, Sunce i Merkur direktno, oba su u liniji sa fiksnom zvezdom Algolom. Ova ozloglašena zvezda čini aspekt i astrologiju mladog Meseca maja 2022. nesrećnijom, nasilnijom i opasnijom.

Mars u konjunkciji sa Jupiterom

Mars u konjunkciji sa Jupiterom daje obilje energije, snage, inicijative, seksualnog nagona i hrabrosti. Idealan je za pokretanje novih projekata i znak je uspeha, posebno u fizičkim ili takmičarskim oblastima, kao što su sport, biznis i rat.

Međutim, preterano samopouzdanje i preterana osebujnost mogu dovesti do problema, posebno ako izaberete borbu sa jačim neprijateljem. Ponekad obilje energije nije od pomoći. A ovo je slučaj sa fiksnom zvezdom Deneb Kaitos na 02°53′ Ovna.

Deneb Kaitos je prirode Saturna. Prouzrokuje samouništenje grubom silom, bolešću, sramotom, nesrećom i prinudnom promenom. Povezan sa inhibicijama i obuzdavanjem u svakom pogledu, psihički i fizički.

Sa Marsom: Strastven, nasilan, podložan nesrećama i povredama glave, groznici, sramoti i propasti sopstvenim postupcima.

Sa Jupiterom: Visok pravni ili crkveni položaj, ali opasnost od preokreta, izdaja tajnih neprijatelja, gubitak kroz spekulacije.

Rezime mladog Meseca maja 2022.

Mlad Mesec 30. maja stvara ogromnu količinu energije jer je u skladu sa masivnom zvezdom Aldebaran. Ova zvezda slična Marsu daje hrabrost, čast, bogatstvo i uspeh u ratu, ali i žestinu, pobunu, nasilje, nemire i revoluciju.

Mlad Mesec u Blizancima 2022. poklapa se sa Marsom u konjunkciji sa Jupiterom, što takođe stvara izuzetnu količinu energije. Povezuje se sa uspehom u ratu i drugim takmičarskim oblastima poput biznisa i sporta. Ali u konjunkciji sa zvezdom nalik Saturnu Deneb Kaitos, ova intenzivna energija može biti povezana sa uništenjem, sramotom, nesrećom i nasiljem.

Retrogradni Merkur kvadrat Saturn stvara negativnost u vidu loših vesti, kritike, pesimizma, podlosti, laži i klevete. Takođe, ukazuje na karmičku odmazdu, a s obzirom na ranije pomenutu jaku temu Marsa, ovo bi moglo biti povezano sa aktima nasilja, posebno u ratu.

To bi se moglo manifestovati kao suđenja za ratne zločine i kažnjavanje silovanja i ubistva civila. Ali to može biti povezano i sa zlostavljanjem u ličnim odnosima i opštom nepravdom. Konačno, asteroid Megaera pojačava temu žrtava nekažnjenih zločina koje traže osvetu i pravdu.

Uticaj mladog Meseca 30. maja traje četiri nedelje do mladog Meseca 28. juna. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg Meseca, od 30. maja do 14. juna punog Meseca.

Ako astrologija mladog Meseca maja 2022. direktno utiče na vaš znak, o tome možete pročitati više u nedeljnom horoskopu.

Prethodna Mesečeva faza: pomračenje Meseca 16. maja 2022.

Sledeća faza Meseca: Pun Mesec 14. juna 2022.