Mlad Mesec u utorak, 18. avgusta 2020. godine, na 26 ° Lava pridružuje se Merkuru. Stoga su glavne teme mladog Meseca avgusta 2020. razmišljanje i komunikacija.

Sunce, Mesec i Merkur su u znaku Lava i sazvežđu Lava. Međutim, najviše se poklapaju sa fiksnom zvezdom Alfardom u Srcu zmije, što se povezuje sa mudrošću i strašću, ali i nedostatkom samokontrole, nemoralom i otrovima.

Mlad Mesec u avgustu 2020. godine takođe je povezan sa Marsovim kvadratom sa Saturnom, što izaziva stvaranje frustracije i nestrpljenje. Ali fleksibilnost, prilagodljivost i otvorenost će dovesti do rešavanja duboko ukorenjenog problema, ličnog rasta i duboke transformacije.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu tvog podznaka / ose ASC – DSC

Značenje mladog Meseca

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana.
Sunce zajedno sa Mesecom (u konjunkciji) daje podsticajnu energiju i inicijativu. Dakle, ovo je odličan trenutak za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta.
Takođe, možete preispitati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine da napredujete.

Mlad Mesec 18. avgusta spaja Sunce i Mesec na 26° 35′ Lava, s tim što im se ovog puta pridružuje i Merkur u bliskom kontaktu. Dakle, fokus ove faze Meseca je na razmišljanju i komunikaciji.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Međutim, na ovom stepenu nalaze se neke toksične fiksne zvezde, tako da možda se pojave neke konfrontirajuće informacije koje će biti potrebno da obradite – progutate, sažvaćete i svarite.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

Sa druge strane, ovaj mlad Mesec je u skladnom aspektu sa Marsom u vatrenom Ovnu, ali i stresnom aspektu sa retrogradnim Saturnom u Jarcu.

Međutim, najsnažniji uticaj na mesečevoj karti je Marsov kvadrat sa Saturnom, koji ukazuje na frustraciju i inhibiciju.

Pročitajte i ovo: Mars u Ovnu, borben, impulsivan i nepromišljen

Ova tri aspekta se kombinuju i formiraju aspekt koji se naziva dominantnim trigonom. Predstavlja krizu koja dovodi do sporog, ali dubokog rasta i transformacije.

Konjunkcija mladog Meseca i Merkura stavlja fokus na vaše razmišljanje i komunikaciju, kao i putovanja na kratke relacije. Donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Očekujte porast lične interakcije u vašem okruženju, sa rodbinom, braćom i sestrama, u komšiluku i putem interneta.

Dakle, ulazimo u fazu Meseca sa puno obaveza, dopisivanja, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija koje treba obraditi i odluka koje treba doneti. Ovo je pravo vreme za razmenu ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku

Mladi Mesec 18. avgusta traje četiri sedmice, do mladog Meseca 17. septembra. Najbolje vreme za pokretanje novih projekata je tokom faze Meseca od mladog Meseca, 18. avgusta, do punog Meseca, 2. septembra.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.