Mlad Mesec u znaku Device, u četvrtak, 17. septembra 2020., aktivira dugotrajni aspekt kvadrata Marsa u Ovnu i Saturna u Jarcu.

Dakle, astrologija mladog Meseca septembra 2020. vrlo je slična onoj frustrirajućeg mladog Meseca 18. avgusta. Međutim, mlad Mesec u septembru 2020. godine omogućava brže i mnogo lakše rešavanje problema uzrokovanih kašnjenjem, ograničenjima i frustracijama nastalim pod dejstvom kvadrata Marsa i Saturna.

Rešavanje krize može dovesti do postignuća, priznanja, stabilnosti i dugo željenog stanja harmonije.

Pročitajte i ovo: NEDELJNI HOROSKOP za period od 14. do 21. septembra 2020. godine

Mlad Mesec u četvrtak,17. septembra, na 25°00′ Device pravi skladan aspekt trigona prema Saturnu i stresan aspekt inkonjunkcije prema Marsu.

Ova dva aspekta povezuje Marsov kvadrat Saturna, što ukazuje na frustraciju i inhibiciju.

Kašnjenja i ograničenja izazvana Marsovim dugoročnim kvadratom sa Saturnom, a sve to zbog retrogradnosti obe planete. Ovaj težak aspekt ostaje u orbisu od tri stepena od 15. avgusta do 9. Oktobra, što znači da je njegovo dejstvo u tom period najjače.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

Ova tri aspekta se kombinuju u formu aspekta koji se naziva dominantni trougao. Predstavlja krizu povezanu sa problemima rasta koji pogađaju sva područja života.

Značenje mladog Meseca

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana.
Sunce zajedno sa Mesecom (u konjunkciji) daje podsticajnu energiju i inicijativu. Dakle, ovo je odličan trenutak za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta.
Takođe, možete preispitati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine da napredujete.

Mars u kvadratu sa Saturnom donosi frustraciju i inhibiciju. Vaše želje i potrebe mogu postati jače, ali možda će vam biti teže da izrazite svoje strasti i uspete da realizujete željeno i nameravano.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Što se više uprežete da sledite svoje ciljeve, veća je verovatnoća da ćete se suočiti sa većim otporom. Zvaničnici mogu ograničiti vaše ambicije. Moguće je da opšte okolnosti sprečavaju vaš napredak.

Najbolji pristup sada je odbrambeni. Umesto da započinjete nove projekte ili lovite svoje želje, bolje je da se skoncentrišete na zadržavanje onoga što već imate.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se uvek u isto, što nam potvrđuje natalna karta partnera

Ovo je dobar trenutak da naoštrite noževe i ojačate odbranu. Strpljenje i naporan rad dovešće vas naposletku do cilja, samo je potrebno da izdržite i pokažete veliko strpljenje, bez obzira na sve.

Mlad Mesec u inkonjunkciji (aspekt od 150°) sa Marsom stvara neravnotežu između vaših namera i vaših postupaka, ili između vaših ciljeva i postupaka drugih.

Pročitajte i ovo: Kako osvaja Mars

To dovodi do iritacije i besa koji mogu prerasti u impulsivne reakcije ili nerviranje. Nakupljanje frustracije i nezadovoljstva izazvanih Marsovim kvadratom Saturna povećava nivo iritacije i povećava rizik od nepromišljenih postupaka koji mogu naštetiti vama i drugima.

Jednom kada se osvesti svest o suprotstavljenim energijama, početno izazvana iritacija može se usmeriti u ispunjenje pružanjem pomoći drugim ljudima. Ovo je karmički aspekt koji se ponekad odnosi na prošla iskustva u ratu ili seksu, a olakšava se balansiranjem ličnih želja i nesebičnom službom.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Trigon Saturn i mladog Meseca čini vas ozbiljnim, odgovornim, praktičnim i punim poštovanja.

Sa odstupanjem od samo 0°26′, ovaj stabilni i prizemni uticaj je mnogo jači od Marsovog kvadrata sa Saturnom ili od inkonjunkcije mladog Meseca i Marsa.

To znači da će se početne krize ili problemi povezani sa Marsovim kvadratom Saturna najverovatnije rešiti na produktivan i efikasan način.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT NEPTUN, konfuzija, laži i pogrešne odluke

Snažna radna etika i odlučnost će vam pomoći da se usredsredite na postizanje svojih dugoročnih ciljeva. Rezultirajuće stanje harmonije trebalo bi da dovede do postignuća, priznanja, zadovoljstva, zadovoljenjenja i većeg samopoštovanja.