Sekstil mladog Meseca 15. novembra sa velikom konjunkcijom Jupitera i Plutona ima potencijal da donese veliko bogatstvo i uspeh.

Ali polarni suprotni uticaji dve fiksne zvezde predstavljaju surovi izbor. Nemoral i obmana mogu doneti uspeh u zlim delima, ali razočaranje i nesreća će najverovatnije uslediti. Samo će moralni i etički ciljevi doneti trajni uspeh, istinsku sreću i evoluciju duše.

Škorpionski mlad Mesec u nedelju, 15. novembra 2020, dobro je aspektovan od strane velike konjunkcije Jupiter-Pluton. Dakle, duhovno značenje astrologije mladog Meseca u Škorpiji novembra 2020. odnosi se na moral i uspeh.

Pročitajte i ovo: VELIKA KONJUNKCIJA JUPITER – PLUTON U JARCU – BORBA ZA PREVLAST

Mlad Mesec u novembru 2020. takođe se nalazi između dve veoma različite fiksne zvezde. Jedna donosi nemoral i nesreću, a druga moral i uspeh. Izbor bi trebalo da bude lak, zar ne?! Hajde da vidimo kakvi su izgledi!

Mlad Mesec 15. novembra na 23°17′ Škorpije je dobro aspektovan u odnosu na Jupiter u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu. Sekstilni aspekt koji traži harmoniju otkriva najbolje osobine konjunkcije Jupiter-Pluton, poput sreće i uspeha.

Značenje mladog Meseca

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana.
Sunce zajedno sa Mesecom (u konjunkciji) daje podsticajnu energiju i inicijativu. Dakle, ovo je odličan trenutak za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta.
Takođe, možete preispitati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine da napredujete.

Pročitajte i ovo: Kako se ŠKORPIJA slaže sa ostalim znacima zodijaka

Sekstil mladog Meseca sa Jupiterom donosi samopouzdanje, optimizam i uspeh. Vrlo uski orbis (odstupanje od egzaktnog aspekta) od 0°02′ pojačava rast i obilje Jupitera. Ovo vam olakšava postizanje ciljeva, a takođe i lakše rešavanje bilo kakvih poteškoća ili prepreka u vašem životu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o ŠKORPIJI (23.10. – 21.11.)

Dobra volja, velikodušnost i srećne okolnosti čine ovo odličnim mladim Mesecom za postavljanje novih ciljeva i započinjanje novih projekata.

Mogućnosti za materijalni i duhovni rast mogu takođe doći kroz poslovanje, finansije, putovanja, obrazovanje i zakon. Verovatno je povećanje bogatstva, prosperiteta i sreće kroz kuće koje vam zahvata ovaj aspekt (proverite koje).

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Sekstil mladog Meseca sa Plutonom u Jarcu daje gotovo kompulsivnu želju da postignete svoje ciljeve i poboljšate svoj život. To vas čini fokusiranim i podstaknutim da uspete sa determinisanom usredsređenošću ka jednom cilju i odlučnom motivacijom.

Povećana lična snaga i dublje razumevanje vaših unutrašnjih motivacija čine ovo vreme dobrim za transformaciju i regeneraciju. Jurnjavu, paniku i sav nered možete ukloniti iz svog života. Ako ostavite za sobom propale veze i loše navike, dobićete obnovljeni osećaj svrhe i perspektive života.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Jupiter u konjunkciji sa Plutonom egzaktan je neposredno pred mlad Mesec 12. novembra, treći i poslednji put u ovom ciklusu. To znači da se njegov puni potencijal može iskoristiti tokom ove mesečeve faze.

Kada je loše aspektovan, ovaj spoj može prouzrokovati pohlepu, sebičnost i bezobzirnost. Ali kao što je prethodno pomenuto, harmonični aspekt mladog Meseca novembra 2020. verovatnije će se manifestovati kao dobra sreća i uspeh.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Kombinacija intenzivnog napora i sreće daje vam moć i uticaj da napravite veliku razliku u svom životu. Mogući su poslovni uspeh, bogatstvo, putovanja, napredovanje na poslu ili bolja karijera. Ovo bi moglo da bude vreme velikih dostignuća i uspeha koje vas čine srećnim i zadovoljnim i u budućnosti.

Fiksna zvezda Unukalhai je prirode Saturna i Marsa. Daje nemoral, nesreće, nasilje i opasnost od otrova.

U aspektu sa Suncem: Mnogo svađa i razočaranja, nesrećni život, ozbiljno pogođen smrću člana porodice ili prijatelja.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, borben, impulsivan i nepromišljen

U aspektu sa Mesecom: Pametno, zlo okruženje, mržnja prema autoritetu, umešan u spletke i prevare, prognan, zatvoren ili obešen zbog zločina verovatno trovanjem.

Kaže se da sazvežđe Serpens daje mudrost, veštinu, obmanu, zlobu, slabu volju i opasnost od otrova. Takođe utiče na mine i minerale.

Fiksna zvezda Agena je prirode Venere i Jupitera. Daje položaj, prijateljstvo, prefinjenost, moral, zdravlje i čast.

U aspektu sa Suncem: Mentalna aktivnost, brzopletost, uspeh, mnoštvo prijateljstava.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, beskrupulozni borac koji bije samo sopstvenu bitku

U aspektu sa Mesecom: Sarkazam i gorak govor, jake strasti.

Kaže se da sazvežđe Kentaurus daje tvrdoću, naklonost osveti, ljubav prema oružju, snažnu strast i energičnu prirodu. Možda je povezano sa otrovima. Takođe daje mudrost i znanje u botanici, muzici, astronomiji, gatanju i medicini.

Koja zvezda je najjača?

Mlad Mesec 15. novembra nalazi se između ove dve zvezde, Unukalhai i Agene. Ali Agena (0°47′) je bliža od Unukalhai (0°56′).

A Agena je mnogo svetlija zvezda očigledne magnitude 0,6 u poređenju sa 2,6 Unukalhai-a.

Međutim, mlad Mesec je već prešao preko Unukalaja. To znači da je puni potencijal Unukalaja oslobođen, dok je potreban veći napor da bi se manifestovao potencijal Agene.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

S obzirom na ove faktore, oni verovatno imaju približno isti uticaj na mladi Mesec. Ali planetarna priroda Agene (Venera-Jupiter) bliže se podudara sa aspektima mladog Meseca (polusekstilna Venera, sekstilni Jupiter).

I za razliku od nemorala i nesreće Unukalhaija, moral i uspeh Agene savršeno se podudaraju sa sekstilom mladog Meseca sa velikm konjunkcijom Jupitera i Plutona.