Mlad Mesec u Vodoliji 1. februara 2022. u 06:46h (prema srednje evropskom vremenu) čini napeti kvadratni aspekt sa Uranom. Dakle, astrološko značenje februarskog mladog Meseca odnosi se na prilagođavanje promenama i neizvesnosti uz fleksibilnost, otvorenost i veću samosvest.

Mlad Mesec u februaru 2022. takođe donosi mogućnosti da se iskoriste promenljivi uslovi. Venera u Jarcu u trigonu sa Uranom u Biku može doneti uzbudljivu novu romansu ili začiniti uzbudljivu ljubavnu vezu. Moguć je i finansijski bonus iznenađenja.

Love photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto by marymarkevich – www.freepik.com

Mlad Mesec u utorak, 1. februara 2022, na 12°19′ Vodolije je u konjunkciji sa Saturnom i kvadratu sa Uranom. Ali za ovo tumačenje, verujemo da je aspekt Urana važniji iz tri razloga:

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

  1. Orbis za Uranov kvadrat (1°25′) je mnogo manji od orbisa za konjukciju sa Saturnom (3°10′).
  2. Saturn u kvadratu sa Uranom (orbis 4°37′) je prestao da ima uticaj.
  3. Venera u Jarcu u trigonu sa Uranom u Biku (orbis 0°20′) je najjači planetarni aspekt u trenutku mladog Meseca i čini Uran još jačim.

Značenje mladog Meseca

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana.

Sunce zajedno sa Mesecom (u konjunkciji) daje podsticajnu energiju i inicijativu. Dakle, ovo je odličan trenutak za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta.

Takođe, možete preispitati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine da napredujete.

Aspekti mladog Meseca

Mlad Mesec u Vodoliji u kvadratu sa Uranom u Biku donosi napetost, sukobe i krizu usled iznenadnih i neočekivanih promena. Čini ljude nervoznim, anksioznim, nemirnim, nepredvidivim, impulsivnim, nepromišljenim, nepouzdanim i buntovnim. Postoji rizik od nesreća, eksplozija, protesta, revolucije i haosa.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Vaša sloboda i individualnost mogu da budu dovedeni u pitanje. Ali ovaj aspekt mladog Meseca takođe pojačava vaš ego i ponos, dajući snažan nagon da izrazite svoje pravo unutrašnje ’ja’’ bez ograničenja. Samovolja i arogancija mogu lako da dovedu do sukoba ega, posebno ako se namerite na nadređene.

Fashion photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto by halayalex – www.freepik.com

Najbolji način da se pristupi ovoj promeni i neizvesnosti je fleksibilnost, originalnost i inventivnost. Otvorenost i viša samosvest mogu dovesti do hrabrog novog puta sa neočekivanim prilikama i uzbudljivim mogućnostima.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Venera u trigonu sa Uranom donosi harmoničnu promenu i uzbuđenje u vaš ljubavni život, poboljšanje finansijskog stanja i kreativne mogućnosti. Daje nagon za traženjem zadovoljstva, zabave, stimulacije i novih iskustava.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Mlad Mesec u kvadratu sa Uranom može poremetiti ovo uravnoteženo stanje. Ali Venera u trigonu sa Uranom je jači aspekt. Nudi načine da kanališete svoju uzbuđenu impulsivnost, da rešite konflikt i da ublažite napetost.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Odgovor je ljubav! Osećaćete se manje inhibirano i bolje ćete moći da izrazite svoju jedinstvenu ljubavnu i privrženu prirodu, kao i svoj kreativni njuh.

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovo je dobar mlad Mesec da poboljšate finansijsko stanje, steknete nove prijatelje, započnete novu uzbudljivu romansu ili začinite postojeću ljubavnu vezu.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Uticaj mladog Meseca od 1. februara traje četiri nedelje do mladog Meseca 2. marta. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg Meseca, od 1. februara do punog Meseca 16. februara, u 17:56h.