Sunce, Mesec i Merkur sa Hironom olakšavaju razgovor o bolnim uspomenama i iskustvima sa prijateljima i rođacima. Ovo može dovesti do ličnog isceljenja, a takođe i do izlečenja prekinutih veza.

Uticaj mladog Meseca 1. aprila traje četiri nedelje do pomračenja Sunca 3. aprila. Najbolje vreme za početak novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg Meseca, od 1. aprila do 16. aprila punog Meseca.

Mlad Mesec u Ovnu 1. aprila 2022. ujutro u 8:24h poravnat je sa planetom Merkur i malom planetom Hiron. Dakle, duhovno značenje astrologije aprilskog mladog Meseca je povezano sa deljenjem bolnih uspomena i iskustava u cilju lečenja i isceljenja.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Mlad Mesec u petak, 1. aprila 2022, na 12°30′ Ovna sedi između Merkura i Hirona. Nema drugih važnih aspekata mladog Meseca. I postoji samo jedna fiksna zvezda unutar orbisa mladog Meseca. To je zvezda saturnske prirode u sazvežđu Kita.

Značenje mladog Meseca

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana.

Sunce zajedno sa Mesecom (u konjunkciji) daje podsticajnu energiju i inicijativu. Dakle, ovo je odličan trenutak za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta.

Pročitajte i ovo: Najmoćniji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL PLUTON 3. maj 2022. – Uspeh kroz pozitivne promene 

Takođe, možete preispitati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine da napredujete.

City photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Aspekti mladog Meseca

Mlad Mesec u konjunkciji sa Merkurom (1°46′) stavlja naglasak na vaše razmišljanje i komunikaciju i putovanja na kratke udaljenosti. Donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost. Očekujte povećanje lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i preko interneta.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekt 2022: JUPITER KONJUNKCIJA NEPTUN, 12. april 2022. – Ogroman potencijal za rast, sreću i uspeh (ali i ispiranje mozga i širenje dezinformacija)

Dakle, ovo će biti užurbana mesečeva faza sa puno sastanaka, prepiske, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija za obradu i odluka koje treba doneti. Ovo bi trebalo da bude dobar mlad Mesec za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA PLUTON – Prodorna moć i neobuzdana snaga

Mlad Mesec u konjunkciji sa Hironom (0°47′) čini ranjavanje i lečenje glavnom temom ovog mladog Meseca. Hiron predstavlja najdublju ranu u vašoj duši i takođe vašu sposobnost da izlečite sebe i druge putem tradicionalne medicine, kao i alternativnih metoda lečenja.

U grčkoj mitologiji, Hiron je bio najmudriji od Kentaura koji je predavao astrologiju i biljnu medicinu. Dakle, Hiron je povezan sa mudrošću i veštinom u botanici, muzici, astronomiji, proricanju i medicini. U hrišćanskoj astrologiji, Hiron predstavlja Hrista.

Pročitajte i ovo: ĐOTIŠ Godišnji horoskop za 2022. godinu

Mlad Mesec aprila 2022. u konjunkciji sa Hironom otkriva vaše najbolnije rane, fizičke i emocionalne. Osećaćete bol od rana koje ste pretrpeli, ali i krivicu zbog bola koji ste naneli drugima. Hiron takođe može da manifestuje novu ranu kroz bolest, nesreću ili gubitak.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Povećana svest o ovim ranama može vas učiniti osetljivijim na bol. Možda ćete se čak i uplašiti da se izrazite, ali važno je da ne držite bol zakopan unutra u sebi. Povećana empatija i razumevanje znači da će i rane vaših najmilijih postati očiglednije i dublje uticati na vas.

Rane iz detinjstva povezane sa vašim roditeljima mogu ponovo isplivati. Tuga, strah, odbacivanje, otuđenje ili viktimizacija su mogući. Možda osećate da ste oštećeni ili da je sudbina bila posebno okrutna prema vama. To može dovesti do gubitka samopouzdanja, depresije i samosažaljenja.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

S druge strane, možete agresivnije reagovati na svoj bol i početi da povređujete sebe i druge. Ali mlad Mesec aprila 2022. je vreme za negovanje i lečenje. Hiron leči kroz medicinu, astrologiju, tarot i vaše ruke i reči. U svojoj najvišoj manifestaciji, Hiron leči samo kroz misli.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Merkur u konjunkciji sa Hironom (2°34′) olakšava lečenje kroz misli, reči, ruke i slušanje. Ali to bi takođe moglo da olakša nanošenje bola gadnim rečima, pa čak i projekcijom misli.

Ovaj aspekt bi mogao da istakne bolne odnose sa braćom i sestrama, decom i komšijama. Takođe bi moglo da razotkrije bolna sećanja na rana školska iskustva, probleme u komunikaciji, pa čak i nesreće i povrede povezane sa lokalnim putovanjima.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Sledeća faza Meseca: Pun Mesec 16. aprila 2022. u 20:55h.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.