Koliko god mrak dubok bio, ova reč (Merkur) neće uspavati, već će na pozor podići.

Pozor, da budni ostanemo kad se opasnost približi. Kritikovaće, ali ohrabriće ako moraju da se otkriju kakve tajne. Ako se mora spremiti na nešto važno u životu. Ako se čovek zagledan u umrlicu (Merkur u Škorpionu) zamrzne, pa naprsno trgne, te osvrne oko sebe i pogleda u život. Jer Škorpion je znak transformacije.

Milena Tijanić, astrolog, Astrologija, ljubav i život

Pad čovekov, nakon kog se budi i oštro napada svet oko sebe, radi spasenja. Ne može da dođe do daha od previše teških informacija. Merkur je reč, natpis, informacija koja povlači za sobom mnoga pitanja.

Pitanja koja traže odgovore. Danas odobravanja, sutra ne možeš znati. Ali možeš očekivati sve osim ćutanja. Jer ovo je reč koja probija horizonte nemogućeg.

Što više nešto kriješ, biće poželjnije da se otkrije. Što je bliže odgovor, tragičniji je doživljaj, osećaj.

Možda se čak i prezir, te grdnja rodi. Možda se rodi reč toliko ubojita da probudi svest. Možda poželimo sve drugačije nego što je danas, te smo spremni prošetati kroz sam Had da bismo došli do svetla. Svetla koja daje nadu u bolju budućnost.

Za sad se ne vidi nada. Ne vidi spas. Masa će kritikovati, ponižavati, klevetati jer to Škorpion želi – da se obezvredi sve što nije dovoljno dobro, toliko dobro da je moćno i da zavist budi. Ne može da bude dobro, kad može i mora da bude najbolje!

Photo by Svetlana Manic on Unsplash

Imati reč pod vladavinom Škorpiona znači imati reč koja će saseći sve druge. Velika odgovornost. Toliko velika da se čoveku ogadi što je izrekao. Reč izrečena se ne može povući, a sa ovim ni zaustaviti.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

Ako nisi dovoljno dobar, počni da učiš. Teži da zaploviš ovim vratolomnim vodama, jer takva je ambicija. Jednom probuđena, je kao da si konačno ispružio ruku (Merkur) iz ove užarene vode (Škorpion), ili pogibije (Škorpion) spreman da ustaneš, usprotiviš se i živiš. Živiš onako kako smatraš da treba. Kako zaslužuješ.

Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji

Ovo je nezamislivo velika, jaka energija misli i reči sa kojom će se nastupati. Raskidi ugovora sa svima koji nisu dostojni. Sa svima koji ne veruju da mogu menjati svet. I svest sveta, gde god da kroče. Teške uspomene će se nizati, ali ne da bi ponovo u jad povukle, već da bi se transformisale. Pouke se iz svake situacije moraju izvući. Čovek mora osloboditi svoju reč, da bi ga iko čuo. Da bi samog sebe čuo.

Photo by Simon Matzinger on Unsplash

Teški će biti dani onom kad kog se dominantna misao bude pod kožu uvukla. Pa ga kinji i maltretira. Ponavlja se milion puta, dok mu u lice ne prospe svu nevolju sveta i svega lično proživljenog. Čovek mora gospodariti svojim mislima. Jedino tad je istinski slobodan. Jedino tada ume da pliva u vodama Škorpiona. Dostići snagu Plutona (vladara znaka Škorpion) na svom MC-u (vrhu horoskopa), kako bi gospodar svog života bio. To je misija. To je istinski izazov.

Pročitajte i ovo: Sve o direktnom kretanju Saturna u Jarcu nakon retrogradnog hoda

I? Šta možemo očekivati od ove planetarne pozicije u narednom periodu?

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Možemo očekivati da će svako biti kadar da kaže ono što mu intelekt nalaže. Na šta ga navodi. Direktno i bez ustezanja. Moć kritike biće najjača do sada. Još ako dela budu pratila, biće to brana najtvrđa pred svakim neprijateljem. Jer ispred nas je vreme Škorpiona, bankarstva i promena na tržištu. Vreme kad pogrešan potpis neće biti moguće povući, iako u pad vodi.

Photo by Jonah Pettrich on Unsplash

Dokle god smo u periodu znaka Vage, diplomatija je na snazi. Međutim, sa promenom Merkurovog znaka, može biti i pretnji, ucena. Budite obazrivi s kim pregovarate i poslove dogovarate. Budite obazrivi kome i sa kakvim tonom se obraćate. Opreznost je mudrost, nije slabost.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Ne veruj informacijama koje ti sa leve strane dolaze. Jer levo je staza kojom vladaju duhovi iskušenja. Spasi se iskušenja tako što će tvoja reč biti škorpionski ubojita i snažna, te će im narediti da stanu. Da ne misliš na loše, crno , mračno i bledo. Jer u tebi misao mora biti čvrsta, poput reči koju ćeš glasno izgovarati. Mora imati dovoljnu snagu da ti svet poveruje, onog momenta dok veruješ sebi.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Reč te mora hrabriti i kada ubojito zvuči. Jasno je izgovaraj kad obećanje daješ. Ne padaj na iskušenja, iako biće ih mnogo. Tu su da bi te slomila, ali ti nisi baš tako lako lomljiv, zar ne? Tvoja reč vredi. I čuje se! Nek se čuje kao noć u kojoj gromovi najjače prostruje! Prostruji nečijim venama, strastveno šapući da ono što je rečeno, biće učinjeno. Da ono što misliš, to i govoriš. Ne da bi povredio. Ne da bi uvredio, već da bi se tvoja istina čula.

Photo by Andreas Vendelbo on Unsplash

Uvek postoji neko ko će je čuti. Uvek postoji nada. Ali nada dolazi tek nakon događaja. Tek nakog učinjenog prvog koraka. Kad budeš kadar da izustiš ono što ti smeta, što te muči, boli i što ti ne da da napreduješ tad možeš da očekuješ drugi korak da će se sam otvoriti.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Sreća prati hrabre. Ne ubojice, klevetnike i pale duše, već one koji se protiv nepravde bore. Neka ti reč bude poput pamuka meka, ali toliko snažna da lavinu pokrene. Lavinu dobre sreće. I ne samo tebi, nego svetu i životu ispred tebe. Jer i ti si deo tog sveta, i delić tog sveta je u tebi. Ničeg nema izvana, čega nema u nama.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Merkur u Škorpionu predstavlja opelo, tužne vesti, mračna predskazanja. Ne da bi te rastužio, oslabio i slomio, već da bi te osvestio i probudio. Da budan živiš u svojoj realnosti danas. Pred nama su veliki izazovi, ali i velike nagrade ako održimo misli čiste, usmerene i snažne.